Hjem Om meg Kontakt Retningslinjer

YASI INNFØRER: DYREVENNLIG FORBRUKER - LITT MER FOR HVER DAG!


The decision is made!

Husker dere den planen jeg snakket om..? Vel, nå er det på tide å avsløre den. Jeg skal herved gå helhjertet inn for å bli en mer dyrevennlig forbruker. Det er viktig å bemerke seg at en slik forandring ikke lar seg gjøre over natten. Dette er en prosess som jeg må jobbe mye med. Det viktigste er at jeg er villig til å jobbe veldig hardt for å oppnå mitt nye mål. Et glimrende nyttårsfortsett med andre ord ;)

Den siste tiden har jeg gjort mye forarbeid. Bestemt meg for en logo til siden min, sendt uttalige mail til produsenter og forberedt meg psykisk på denne nye forandringen. Dette er bare noen få eksempler.

Logoen består av to deler, en norsk og en internasjonal del, som skal indikere at jeg er en dyrevennlig forbruker :) Du finner logoen på høyre side av bloggen min. Det er fullt mulig å bli en del av dette konseptet. Alt du behøver å gjøre er å kontakte meg, så får du tilsendt en logo dersom du er en dyrevennlig forbruker. Logoen linkes til denne siden, slik at det er mulig for alle å forstå hva vi står for ♥ Det er viktig å spre budskapet!

 Før du leser videre kan det være lurt å ta en titt på innlegget jeg skrev tidligere: DOBBELMORAL..?

Noe av bakgrunnen for min beslutning er rett og slett at jeg ikke syns det er rettferdig at dyr skal lide på den måten på grunn av oss - jeg er sterkt imot urettferdighet! Våre forbruksvaner har direkte innflytelse på dyrenes liv og de har ikke muligheten til verken å si ifra eller protestere. Samvittigheten min tillater meg ikke å overse denne brutale sannheten. Derfor har jeg startet et nytt prosjekt som går ut på å bli litt mer dyrevennlig for hver dag!

Det er dermed ikke sagt at jeg skal kvitte meg med eller kaste alt i leiligheten min og begynne på nytt, men jeg skal bli mer bevisst på mine valg heretter. Det er ingen vits i å lyve og jeg skal ærlig innrømme at jeg i dag både har ting på kjøkkenet, i smykkeskrinet, i klesskapet og på baderommet som er langt ifra dyrevennlig! Noe av sminken jeg bruker har jeg nylig funnet ut er testet på dyr. Sørgelig :( Når jeg går tom for de tingene jeg har i dag som er testet på dyr, skal dyrevennlige produkter erstatte disse. Jeg er langt ifra perfekt selv hva angår dette temaet, så det skal det jobbes aktivt med nå.

Allikevel er det også mye med meg som er meget dyrevennlig. Jeg spiser for eksempel verken kjøtt eller kylling, det har jeg ikke gjort på lenge. Kjøtt har jeg aldri likt, så dette kuttet jeg ikke ut for dyrenes skyld (idag derimot, hadde jeg kuttet ut kjøtt for dyrenes skyld). Kylling derimot, elsket jeg. Den kuttet jeg ut for dyrenes skyld, etter at jeg så en dokumentar som fikk hjertet mitt til å gråte. Jeg hadde mareritt i flere uker etterpå. Forferdelig grusomt! Jeg legger derfor ikke ut linken til den siden, men dersom noen ønsker å se den er det bare å skrike ut, så skal jeg sende dere en mail med linken. Jeg advarer dog mot meget sterke scener!! Uansett, mitt valg om å aldri spise verken kjøtt eller kylling noen gang har ført til enorme problemer. Jeg har for eksempel veldig høy jernmangel og med det følger som oftest blodmangel. For som vi alle vet, er det massive mengder med jern i kjøtt. Husk på at jeg ikke har spist kjøtt nesten hele mitt liv da, dere. Så det er overhodet ikke slik at med én gang man kutter ut kjøtt, så får man jernmangel. Det er bare kjempe viktig å huske på å tilføre kroppen jern på andre vis, kosttilskudd for eksempel.

Det skal mer til enn jernmangel for å stoppe denne jenta. Jeg har bestemt meg og jeg står fast ved min avgjørelse. Dere har kanskje lagt merke til at jeg ikke har nevnt noe om fisk og skalldyr enda, vel det er en grunn til det. Det hadde blitt for mye for kroppen min å kutte ut alt på en og samme tid. Derfor så måtte jeg dele opp prosessen ettersom kroppen min allerede lider av jernmangel. Fisk skal også kuttes helt ut etter hvert, jeg må bare få mine matvaner på rett spor først. Det er viktig å hele tiden høre på kroppen dersom du bestemmer deg for en slik endring og forarbeidet er nesten viktigere enn selve prosessen. Så minimalt med fisk står fortsatt på handlelista, jeg kan ikke risikere at mamma får hjerteinfarkt på grunn av meg! Men jeg skal nok greie å overbevise henne om at jeg fint greier meg uten fisk også, jeg må bare bli flinkere til å spise variert først. Ingen har vel dødd av å være vegetarianer, eller..? (Don't think so!)

Du trenger nødvendigvis ikke å elske dyr for å bli mer bevisst, du må bare ikke hate dem. Du må ville - for all forandring krever hardt arbeid, svette og tårer, men det er viktig å alltid huske på at ALT lar seg gjøre så lenge du vil det sterkt nok (trykk her hvis du trenger litt mer inspirasjon)!! Når det er sagt, kommer ikke dette til å bli en blogg hvor jeg tvinger alle til å bli mer dyrevennlig med min moralpreken. Dette er mest for min egen del - dersom du finner dette interessant må du mer enn gjerne følge meg gjennom min reise mot å bli en mer dyrevennlig forbruker. Jeg respekterer alles valg, jeg er av den oppfatning at alle må få lov til å leve livet sitt på den måten de selv mener er riktig. Det er ikke dermed sagt at du er et dårligere menneske bare fordi du ikke er dyrevennlig, du vet bare ikke bedre (haha, jeg måtte bare :D). Det finnes ingen fasitsvar og man lever kun én gang - i følge det jeg tror på.

Jeg vil at dette skal utvikle seg til å bli en side hvor de som ønsker det, skal kunne finne mange praktiske tips og inspirasjon til hvordan å gjøre kloke og dyrevennlige valg i hverdagen - med tanke på alt fra mat, sko, klær til sminke og kroppspleieprodukter.

Jeg gleder meg veldig til dette :D

 28 kommentarer

Postet av: Liana

Ååå, jeg ble såååå UTROLIG glad over å lese dette! Du er en STOR inspirasjonskilde <3 Flere bør begynne å lese siden din!!
Dato: 09.11.2010 Tid: 14:58 URL:

Postet av:

Skriver under på den!! :-D Veldig bra, Yasi :-)
Dato: 09.11.2010 Tid: 15:26 URL:

Postet av: Marte

Jeg vil gjeeerne ha den linken! :)
Dato: 09.11.2010 Tid: 15:59 URL:

Postet av: linnsvaleng

Hei du :) jeg vil også ha en sånn logo :)

Snes det er bra at du velger å gå den veien du går nå.

Jeg har lenge holdt meg unna ting som blir testet på dyr, jobbet faktisk på lancome før, helt til jeg fant ut at dem testet. Da byttet jeg til Estee Lauder, og nå jobber jeg for Ysl. Så bytt sminka de til Ysl, beste sminken jeg har vært borti. hudpleien er ikke så god. Ingen av dem tester produktene sine på dyr, å begge er på grønn lista på dyretesting.no.

Jeg ble veggis for 2 mdn siden nå, å angrer ikke et sekund. trodde seriøst at det skulle være mye værre å ikke spise kylling osv. men det er så mye som erstatter kjøtte innenfor soya proteiner:) smaker det samme, bare med god samvittighet:)

Jeg spiser ikke fisk, men har heller aldri spist det, så det var ikke no problem for meg. Flere av mine venniner har kuttet ut kjøtt, men dem spiser fortsatt fisk. Det er i hvertfall en start.

Er så godt å lese at det er flere der ute. føler at det er så mange mennesker som gir blanke F i hva dyra må gå igjenom for at de selv skal være fine.

Å det jeg i hvertfall ikke klarer å forstå er at folk går med pels etter alt det som har vært på nyhetene de siste dagene. jaja... Vi mennesker er en egoistisk og ond rase.

Utrolig bra blogg.:) fortsett sånn :) ha en fin kveld.
Dato: 09.11.2010 Tid: 18:11 URL: http://linnsvaleng.blogg.no

Postet av: Yasi

Liana: Du gjør meg SÅ glad! Du er alltid så god og snill. Min faste, kjære leser ;D Har du en blogg forresten? <3

Anonym: Tusen takk =)

Marte: Kunne jeg kanskje fått linken til bloggen din, så jeg kan ta en titt..? :)

linnsvaleng: Din blogg har jeg allerede blitt tipset om tidligere idag :D Du kan vente deg en mail veldig snart.

Så utrolig glad for at dere vil være med på dette konseptet :):):) Det gjør bare godt bedre <3
Dato: 09.11.2010 Tid: 18:50 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: Marte

Hei igjen!

Jeg mente linken til dokumentaren! :) Har ingen blogg! ;) Oppdaget bloggen din i dag etter at noen linket til den på fotballfrue.no, super blogg du har her! :D
Dato: 09.11.2010 Tid: 19:14 URL:

Postet av: Yasi

Marte: Åja, det var koselig å høre :D Da så, trodde du ville ha logoen skjønner du. Bare jeg som misforstod :) Helt i orden det ;) Kunne du ha sendt meg en mail, så sender jeg deg linken ;)

- Y
Dato: 09.11.2010 Tid: 19:18 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: Ninian

Hei! Som vegetarianer to be med jernmangel, anbefaler jeg deg å starte med Spirulina! Stikk også innom denne bloggen: http://siljesreise.com/ for en sunn og fantastisk veggislivsstil! ;D
Dato: 09.11.2010 Tid: 21:32 URL: http://ninian.blogg.no

Postet av: Yasi

Ninian: Tusen takk for tips, gode råd ang. jernmangel trenger jeg virkelig ;) Dette skal jeg sjekke nærmere ;D

Ha en fin kveld.

- Y
Dato: 09.11.2010 Tid: 21:42 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: ripss

For at verden skal bli et bedre sted må dettydeligvis kvinner til....Bravo, jenter!
Dato: 23.11.2010 Tid: 17:31 URL:

Postet av: Yasi

ripss: Girl power! ;D

- Y
Dato: 23.11.2010 Tid: 17:34 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: Marita

Hei, jeg har vært vegetarianer siden 1998 p.g.a. måten dyrene blir behandlet (er nå 28 år) - og har aldri hatt jernmangel. Eller andre mangler for den saks skyld.. Det er "faren" ved å bli litt dømt når en er veggis - "alle" sier "oi, nå har du vel masse mangelsykdommer, hvertfall jern" - men nei, det er masse mat en får i seg jern gjennom uten kjøtt - bare ta noe så enkelt som tørket aprikos - masse jern! En må si en er veggis og at det ikke fører med seg problemer så lenge en er obs på ting og tang. Det samme gjelder de som spiser kjøtt - de må også være påpasselige med forskjellige sykdommer og mangler, like lett å få mangelsykdom om en bare spiser spaghetti og kjøttdeig hver dag eller biff og poteter. Det gjelder å variere og spise litt av alt slik at en får dekket alle kroppens behov. Også er det lurt å få i seg litt vitaminer mener nå jeg - men leger sier også at en vegetarianer kan leve fullverdig uten noe problem, men er en den typen som ikke spiser fisk må en få i seg omega utenom - type fra planter, f.eks. Udo. Jeg har vært gravid og fått en sunn baby for snart 4 mnd siden, ikke noe problem som gravid, kjenner til og med en veganer som har fått 2 søte smårollinger som er helt friske og superraske :-) Samfunnet er "skyld" i at det er et problem å være vegetarianer, Norge er "tette" i hodet på slikt - det er ikke mer eller mindre stress å være veggis enn kjøttis. Se på India f.eks. - vegetarianere omtrent alle ihopa! De er sunne, raske, smarte og flinke..

Kjenner flere som er vegetarianere og har familiemedlemmer som også er blitt det - det blir bare et problem og ork om en vegetarianer "legger det litt frem" som et "problem" med "en kan få mangler av diverse, pass på ditt og pass på datt" - si heller "ja, en KAN få mangler, men det får dere kjøttetere også, det gjelder å passe på uansett. Dessuten spiser vegetarianere som regel mye mer variert enn kjøttetere."

Så si at "ja, er veggis, ikke noe stress det, spiser garantert endel matvarer som du ikke prøver eller vet om".
Dato: 30.11.2010 Tid: 08:47 URL:

Postet av: Yasi

Marita: Jeg er fullstendig enig med deg! Ingen tvil.. Og jeg har aldri påstått at vegetarisme er et problem. Dersom det virker sånn, er det overhodet ikke meningen!! Tvert om, jeg har aldri hatt det så bra om nå. Jeg spiser ikke variert, og jeg er veldig vrien på mat - det er der problemet mitt ligger :( Fikk beskjed av legen at min jernmangel antagelig kom av at jeg ikke spiser kjøtt, derfor begynte mamma og alle andre rundt meg en tvangsauksjon som gikk ut på å få i meg kjøtt. Det funket ikke for å si det slik - jeg kan ikke fordra kjøtt. Jeg kuttet til og med ut kylling og fisk er neste. De rundt meg er litt bekymret og jeg hører klaging konstant, men jeg gir ikke opp så lett. Jeg har tenkt til å gjennføre dette her, uansett hva. Og jeg skal få mine matvaner på rett spor, ingen tvil om det ;)

Som også skrevet her, jeg må ta denne prosessen litt rolig nettopp fordi jeg ikke spiser alt. Jeg er så vanskelig når det kommer til mat, at det nesten ikke skulle vært lov :( Jeg har riktignok blitt mye bedre nå. Jeg skrev også at jernmangel ikke forekommer over natten :)

jeg føler jeg har kommet ganske langt i løpet av ganske kort tid - hele poenget er å ta et steg om gangen slik at det ikke blir for mye for meg ;)

Ellers må jeg bare takke deg for info, det settes pris på. Det gjør godt å lese at det fortsatt finnes mennesker der ute som bryr seg om annet enn kun seg selv :D

Ha en riktig fin dag ;)

- Y
Dato: 30.11.2010 Tid: 09:44 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: Frida

Heisann:)

Kjempefine logoer!

Mulig jeg ikke har sett nøye nok, men savner linker til oversikter over dyrevennlige produkter. Jeg husker for mange år siden at det fantes en oversikt over produsenter som ikke testet produktene sine på dyr ihvertfall. Har du det? Veldig kjekt for sånne som meg som gjerne vil være dyrevennlig, men ikke har overskudd til å finne den slags informasjon selv:)
Dato: 13.04.2011 Tid: 10:36 URL:

Postet av: Yasi

Frida: Hei du :)

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :D

Hmm.. Tenker du på eksterne linker da? Eller på oversikter som jeg har laget selv? Dersom du tenker på eksterne linker, så vet ikke jeg om noen som er bra nok. Jeg har funnet masse som ikke samsvarer med mine verdier på samtlige av listene som ligger ute på nettet. Og når jeg har konfrontert de med mine argumenter, har de bare avblåst meg uten å svare ordentlig på mine spørsmål. Så jeg aner en viss korrupsjon :(

Men min liste finner du her:

http://yasi.blogg.no/dyrevennlig_or_not.html

Den er langt i fra fullkommen, og den er stadig under oppdatering. Min liste er basert på svar som jeg har fått fra produsentene selv. Dersom du har lyst på en link til en side som jeg stoler på, må du si ifra så skal jeg lete meg frem til den. Jeg har den ikke i umiddelbar nærhet akkurat nå, men jeg finner den mer enn gjerne fram til deg dersom det er ønskelig :D

Ønsker deg en fin-fin dag! ;)

- Y
Dato: 13.04.2011 Tid: 11:05 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: Nanna

Kjempefin blogg og utrolig bra at du skriver om dyretesting og dyrevelferd! :) Me like!
Dato: 16.06.2011 Tid: 12:32 URL: http://nannaz.blogg.no

Postet av: Yasi

Nanna: Så hyggelig at du synes det :D Takk =)

- Y
Dato: 16.06.2011 Tid: 12:40 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: Nanna

Elsker konseptet med logoen om dyrevennlig forbruker/crueltyfree . Fint om du kan sende meg linken på en mail? Så glad jeg oppdaget denne bloggen :)
Dato: 16.06.2011 Tid: 12:43 URL: http://nannaz.blogg.no

Postet av: Yasi

Nanna: Det skal jeg gjøre, du bør sjekke mailen din snart - så hyggelig å høre da du :D Velkommen skal du være :):)

- Y
Dato: 16.06.2011 Tid: 12:45 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: maaalinbeerg

fin blogg :D
Dato: 20.07.2011 Tid: 14:17 URL: http://maaalinbeerg.blogg.no

Postet av: Yasi

maaalinbeerg: Tusen takk ;D

- Y
Dato: 21.07.2011 Tid: 19:04 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: My words at blogg

Hei, jeg vil veldig gjerne ha logoene!! :)
Dato: 08.03.2012 Tid: 20:23 URL: http://mywordsat.blogg.no

Postet av: Karoline rlh - Alenemor til Mario!

Fin blogg!
Dato: 08.03.2012 Tid: 20:29 URL: http://krlh.blogg.no

Postet av: Yasi

Karoline rlh: Takk :)

- Y
Dato: 08.03.2012 Tid: 20:39 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: x

ha en fin dag :D
Dato: 30.03.2012 Tid: 09:42 URL: http://www.dreide.blogg.no

Postet av: Yasi

info: Takk, det samme :)

- Y
Dato: 30.03.2012 Tid: 09:58 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: Catharina

Den kanin-logoen er jo mer eller mindre prikk lik den PETA har på sin side, har du lånt den derfra og spurt de om det er greit? Dyrevennlig forbruker-konseptet er jo også skremmende lik Hilde Christina sitt konsept, og logoen er også nesten lik, minus farge på sirkelen, og hånden over hunden. Misforstå meg rett, jeg er stor fan av at flere og flere blir mer opptatt av dette med dyrevennlighet, men jeg er ikke særlig fan av plagiering, noe jeg oppfatter dette som. Ville det ikke vært bedre å enten lage sin helt egen logo, eller bli med i "Dyrevennlige bloggere" istedet?
Dato: 29.11.2012 Tid: 19:36 URL: http://www.lifeascathknowsit.blogspot.com

Postet av: Yasi

Catharina: Jeg har lånt begge disse logoen av PETA og fått tillatelse til dette! :) Jeg synes heller vi skal legge fokus på konseptet, fremfor slikt oppstyr og synsing! :)

- Y
Dato: 02.12.2012 Tid: 23:38 URL: http://yasi.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

    Følg meg på bloglovin

Hei og velkommen til denne bloggen. Jeg er en 24 år gammel kvinne som bor i Oslo. På denne bloggen får dere et innblikk i min hverdag og mine interesser. Min kjære kusine, Nicole, skriver noen innlegg innimellom - nesten som en fast gjesteblogger :) Er det noe dere lurer på, så er det bare å ta kontakt! =)

Søk

Loading

Lenker

Blopp.no
hits