Hjem Om meg Kontakt Retningslinjer

ØLGJÆR


Jeg fikk et spørsmål av en leser igår ang. ølgjær. Da jeg personlig ikke har vært borti denne kuren før, tok jeg turen innom helekostbutikken idag for å bli litt rik på informasjon ;) Jeg har flere ganger hørt at ølgjær er veldig godt for håret, men jeg har alltid lurt på hvorfor. Idag ble jeg fortalt at ølgjær er svært rik på B-vitaminer og da falt alle brikkene på plass.

B-vitaminer er, som kjent, veldig bra for hud, hår og negler. Dette fordi B-vitaminer er vannløselige, noe som betyr at disse vitaminene lett tas opp av kroppen. Overskuddet av B-vitaminer skilles ut igjennom urinen, derfor er det viktig å få i seg litt hver dag. Disse vitaminene er bra for kroppen vår, fordi de sørger for at kroppen klarer å utnytte energien vi får i oss fra karbohydrater, fett og proteiner. B-vitaminer sies å være bra for hud, hår og negler fordi disse vitaminene er nødvendige for at kroppen vår skal kunne produsere og reparere DNA og produsere protein. Proteiner er viktig for kroppen, derfor sies ølgjær å være bra for håret.

Jeg har lenge gått på multivitaminer, som blant annet er rik på B-vitaminer. Jeg har riktignok ikke merket noe forskjell hva angår huden min, men jeg føler jeg mister mye mindre hår og ikke minst så har jeg fått sterkere negler etter at jeg begynte å ta vitaminer. Jeg har ikke merket noe til at håret vokser fortere eller at jeg har fått uønsket hårvekst andre steder på kroppen.

Ølgjær skal visstnok være veldig rik på B-vitaminer, og det tror jeg er mye av grunnen til at det sies å være bra for håret. Siden jeg personlig ikke har noe erfaring med ølgjær, deler jeg søte Nadia sin erfaring med dere, da hun har prøvd denne kuren.

Leseren som lurte på dette, spurte blant annet om effekten av denne kuren og om denne kuren fører til hårvekst i ansiktet..

Her er Nadia's svar til dette:

 


 


Angående ølgjær som leser har spurt om her. Jeg har gått på ølgjær-tabletter tidligere. Det finnes også i pulverform. Det funker som B-vitaminer, i og med at det også inneholder B-vitaminer og brukes mot håravfall, hud og negler. Det er jo en gjærsopp, så vil jo si at smaken er som baken. Men ølgjær-tabletter funker greit da.


Du kan jo også ta B-vitaminer eller sink. Det hjelper på lik linjne på håret, huden og neglene. Altså styrker håret og gjør det blankt og slitesterkt. Men har ikke noe erfaring med at det vokser fortere. Neglene blir slitesterke, og det hjelper en del på huden også. Det er iallefall det jeg vet om ølgjær :) Håret andre steder på kroppen vil ikke vokse hvis du går på ølgjær, jeg har ihvertfall ikke noe erfaring med at håret andre steder på kroppen har vokst mer eller fortere ved inntak av ølgjær.

Enkelte har litt komplekser med å innta ølgjær i pulverform i og med at det ikke smaker noe særlig, men du kan jo blande dette ut med eventuelt juice eller saft, da er det enklere å få i seg :)Tusen takk til deg, Nadia <3

Ølgjær koster ca. 100,-  i helsekostbutikken for 200g i pulverform. Pillene lå på rundt samme pris. OBS: Den søte damen i helsekostbutikken anbefalte ikke at man tok slike tabletter dersom man hadde soppinfeksjon.

Håper dette besvarte spørsmålet ditt :)
9 kommentarer

Postet av: Anna

Jeg har angst når det kommer til piller og føler ingen kjempe-urge til å ta pulver som smaker bajs, men høres jo veldig spennende ut! Har aldri skjønt helt hva denne kuren har gått ut på, men det er oppklart nå. :)
Dato: 17.01.2011 Tid: 16:39 URL:

Postet av: Nadia

Gleden er på min side Yasi :) Utorlig flott å dele dette her med andre som ikke har vært borti det før eller som ikke vet hva dette dreier seg om. Men det er å anbefale, jeg synes en og hver kvinne bør ta eller få i seg B-vitaminer på en eller annen måte da dette er svært viktig for mye i kroppen :P Vedlikehold på innsiden er jo slettes ikke dumt..he he :P

Tusen takk til deg Yasi <3
Dato: 17.01.2011 Tid: 18:34 URL:

Postet av: Yasi

Anna: Haha, du er en av de ja. Jeg er ikke særlig glad i det selv, men vitaminer må jeg nesten ta, dersom jeg skal fungere som normalt til daglig :P

- Y
Dato: 17.01.2011 Tid: 19:33 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: Yasi

Nadia: Tusen takk igjen, Nadia :) Det er flott at du deler din erfaring med oss, da jeg ikke har prøvd ut denne kuren selv :) Det er greit å høre andres synspunkter også :D

- Y
Dato: 17.01.2011 Tid: 19:34 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: leser

Tusen takk til både Nadia og deg Yasi. Dette var besvarelse på spørsmålet mitt i den høyeste grad:) du er garantert den beste bloggeren Yasi som faktisk blogger for å dele dine erfaringer og finner ut ting for oss lesere, jeg kan ikke si noe mer en tusen takk, og at du i mine øyne fortjener den 1.plassen på topplisten sååå jævlii mye ogsååå:D stå på!
Dato: 17.01.2011 Tid: 20:49 URL:

Postet av: Yasi

leser: Det gjorde meg veldig glad å lese at innlegget besvarte spørsmålet ditt :D Og jeg kan ikke si annet enn: Bare hyggelig, søte deg :) Det er egentlig ingenting å takke for, da jeg mer enn gjerne finner ut av det som lar seg finne ut av :)

Tusen takk for superhyggelige ord :) Det er slike lesere som deg som gjør det hele verdt det <3

- Y
Dato: 17.01.2011 Tid: 21:05 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: Horatio

Vil bare informere om at engelsk ølgjær også kan kjøpes i vanlig dagligvarebutikk i pulverform. Jeg betalte 45 kroner for 300 g i går, så jeg vil si det er relativt mye billigere enn helsekost (dersom pris skulle være en issue for noen). En del ting på helsekost er overpriset så det holder, men dersom man skal ha tabletter må man nok på en helsekostbutikk.
Dato: 16.03.2011 Tid: 09:47 URL:

Postet av: Yasi

Horatio: Okei :) Tusen takk for informasjonen. Det er sikkert greit for de fleste å vite, jeg synes ihvertfall det ;)

- Y
Dato: 16.03.2011 Tid: 10:29 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: LJG

Ølgjær i butikken inneholder 50% sukker og den er vel ikke å anbefale! Selv har jeg brukt den på helsekost som til nå har kostet ca. kr. 34,- for 200 gr. fra Helios av topp kvalitet!

Men nå har den vært utsolgt i lang tid. Apoteket skal forresten ha ca. kr. 105,- for 200gr. ølgjær,-.
Dato: 30.05.2012 Tid: 23:05 URL:

Skriv en ny kommentar

    Følg meg på bloglovin

Hei og velkommen til denne bloggen. Jeg er en 24 år gammel kvinne som bor i Oslo. På denne bloggen får dere et innblikk i min hverdag og mine interesser. Min kjære kusine, Nicole, skriver noen innlegg innimellom - nesten som en fast gjesteblogger :) Er det noe dere lurer på, så er det bare å ta kontakt! =)

Søk

Loading

Lenker

Blopp.no
hits