Hjem Om meg Kontakt Retningslinjer

Oppskrift: lavkarbo "riskrem"


N nrmer vi oss julen med stormskritt, dere. Butikkene florerer allerede over av masse juleting; alt fra julepynt til julekaker og snop. Noe jeg virkelig elsker med frjulstiden er lukten av riskrem/risgrt som fyller hele huset til mamma og pappa, og det at familien samles rundt frokostbordet og sloss om den siste skjeen :D Dette er en sterk tradisjon ♥ I r mistenker jeg at jeg fr beholde min del i fred ;) Smart, hva?

Baksiden hvert eneste r har jo selvsagt vrt at ris frer med seg magesmerter. I sm mengder gr det som regel fint, men hvem klarer vel holde seg til sm mengder av noe s godt? :O Jeg klarer ihvertfall ikke det. Selv om riskrem/risgrt er utrolig mettende, klarer jeg likevel aldri stoppe fr det er altfor sent.

S her om dagen satt jeg og spiste cottage cheese med kanel og sukrin. Det minnet meg veldig om riskrem/risgrt. Eneste jeg manglet var egentlig bare litt flte (den kan ogs erstattes med litt vispet melk). Dermed var jeg igang ;) Jeg spratt opp og pisket litt kremflte og blandet inn sammen med resten av herligheten. Resultatet ble en perfekt "riskrem" p lavkarbovis. Og n kan jeg nyte akkurat hvor mye jeg vil uten fare for magesmerte. Dessuten er denne versjonen rik p proteiner og fett, og veldig fattig p karbohydrater. Hurray ;)

Du trenger alts:

Cottage cheese, nsket mengde
Kremflte, nsket mengde
Sukrin og kanel, smak til

Jeg brukte en halv boks cottage cheese.

Og ca. 1 dl matflte. Her kan du prve deg litt frem og finne ut av hvor mye du selv synes passer perfekt.

Pisk flten til en deilig krem ved bruke en stavmikser, ol.

Jeg brukte halve denne mengden som er vist p bildet av sukrin. Smakte meg frem ved tilsette litt og litt, og fant fort ut at det holdt i massevis med en halv skje. Smak deg frem p samme mte som du ville gjort med vanlig riskrem/risgrt.

Toppet det hele med kanel. Masse kanel. Mmm.

Kan fint la vre blande og spise den akkurat slik den er, men jeg valgte blande blandingen godt sammen. Nam. Metter minst like mye som tradisjonell riskrem/risgrt, men med en ekstra fordel - denne holder en mett over lengre tid p grunn av det hye proteininnholdet ;D Bonus.

N kan egentlig bare julen komme ♥ Hehe :P

Hper det smaker. Ha en fin sndag ♥




4 kommentarer

Postet av: Jeanette (Min lavkarboverden)

Dette er en genial erstatter for vanlig riskrem! Har spist det en del i det siste, for det er s kjapt lage, ogs smaker det s godt! :-D Ogs metter det da, ikke minst!
Dato: 23.10.2011 Tid: 14:05 URL: http://lavkarboverden.blogg.no

Postet av: lavkarbotips

:-) Ser godt ut det der! Smart du! Lurt og ha ting "p lur" til julen, om man helst vil holde seg til lavkarbo. Jeg vet ikke hvor strikt jeg blir akkurat i julen, men jeg kommer til styre mest mulig unna hvetemel iallefall, da jeg ble knall drlig forrige gang jeg spiste det. betennelse over hele kroppen egentlig (i huden)....
Dato: 23.10.2011 Tid: 16:29 URL: http://lavkarbotips.blogg.no

Postet av: Yasi

Jeanette (Min lavkarboverden): Ja, det er det :)Kjempe godt :D:D

- Y
Dato: 23.10.2011 Tid: 18:58 URL: http://yasi.blogg.no/

Postet av: Yasi

lavkarbotips: Det er kjempe godt ogs! :)

Huff.. Ja, jeg leste det p bloggen din. Du fr bare styre unna. Jeg fr selv utrolig vondt i magen av hvetemel, s jeg styrer unna..

- Y
Dato: 23.10.2011 Tid: 18:59 URL: http://yasi.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

    Flg meg p bloglovin

Hei og velkommen til denne bloggen. Jeg er en 24 r gammel kvinne som bor i Oslo. P denne bloggen fr dere et innblikk i min hverdag og mine interesser. Min kjre kusine, Nicole, skriver noen innlegg innimellom - nesten som en fast gjesteblogger :) Er det noe dere lurer p, s er det bare ta kontakt! =)

Sk

Loading

Lenker





Blopp.no
hits