Hjem Om meg Kontakt Retningslinjer

Oppskrift: Daddelsirup


Eller daddelsmør. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg. Uansett, denne oppskriften er blant mine topp 5! Hvis det er lov å skryte litt av seg selv, så må jeg ærlig innrømme at jeg er meget fornøyd med denne blandingen. Jeg har til og med allerede noen muffins i ovnen hvor jeg har brukt denne ingrediensen - blir den vellykket kommer oppskriften på bloggen enten ikveld eller imorgen tidlig ♥ Det dufter ihvertfall aldeles nydelig her nå.

Jeg er glad i hjemmelaget, og jeg foretrekker helst naturlige ingredienser. Jeg har lagt inn en bestilling på sukrin herfra, og mens jeg venter på at den skal dumpe i postkassen, måtte jeg finne en annen søtningsmiddel. Her jeg sitter nå kunne jeg like så godt kansellert den bestillingen, for jeg kommer sjeldent til å bruke noe annet enn daddelsirup/smør i mine oppskrifter heretter!

Jeg hadde en pakke med dadler liggende (min favorittpakke er de du får kjøpt hos Coop - så ferske, saftige og gode). Og siden jeg var desperat etter noe søtt å bruke, traff plutselig en idé meg. Hvorfor ikke bruke dadler? Jeg har tidligere brukt dadler som søtningsingrediens i bakst, og jeg elsker smaken den setter. Ren perfeksjon.

Så jeg tok frem pakken, og begynte å skrelle av "skallet", samt ta ut stenen. Automatisk tok jeg frem blenderen, og puttet herlighetene oppi. Før jeg visste ordet av det hadde jeg plutselig en slags seig røre.

For å tilføre litt ekstra smak tilsatte jeg også 1ts Kanel og 1ts vaniljepulver.Jeg blendet litt, og fant ut at jeg ville ha en litt løsere konsistens. Hadde jeg hatt mandelmelk så hadde jeg nok bruk det (neste gang), men siden jeg ikke orket å begynne å styre med det, strakk jeg meg heller ettter vann. Her har jeg ikke nøyaktig mål - spe til ønsket konsistens rett og slett (ca. 1-2 dl brukte jeg).Jeg trodde jeg skulle svime av idét jeg tok en smakeskje. SÅ god! Peanøtt- og mandelsmør kan gå og legge seg i forhold.

Halve krukken er allerede spist opp - skjeen oppi ved siden av kaffen (farlig) :O Kroppen min får vel snart karbosjokk :P Husk på at selv om dadler er sunt, så er likevel disse herlig små karborike.

Jeg gleder meg til å smake på herligheten som steker i ovnen. Jeg elsker at denne kan benyttes til så og si alt. Gleder meg til å eksperimentere masse fremover. Nam.

Prøv den. Du kommer ikke til å angre hvis du er glad i søtt.

Håper det smaker. GOD HELG ♥


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

    Følg meg på bloglovin

Hei og velkommen til denne bloggen. Jeg er en 24 år gammel kvinne som bor i Oslo. På denne bloggen får dere et innblikk i min hverdag og mine interesser. Min kjære kusine, Nicole, skriver noen innlegg innimellom - nesten som en fast gjesteblogger :) Er det noe dere lurer på, så er det bare å ta kontakt! =)

Søk

Loading

Lenker

Blopp.no
hits