Hjem Om meg Kontakt Retningslinjer

Kategori: Spørsmål & svar

Spørsmålsrunde


Årets første spørsmålsrunde!

Siden mange av dere har forespurt spørsmålsrunde, hvor svarene kommer i form av video, gir jeg etter for presset og hopper i det.

Denne gangen kan dere spørre om hva dere vil mellom himmel og jord, både av meg og Nicole. Det som kan svares på publiseres da som en videoblogg her på bloggen.

Kikk gjerne her først, før du spør om noe ;) Og de av dere som ønsker å sende spørsmål på mail, gjør gjerne det :D

Vi gleder oss.


& Nicole

Svarene på spørsmålsrunden


Tiden er inne for å besvare deres spørsmål.. Noen av spørsmålene gikk igjen fra forrige runde, så svar på de finner dere her. Jeg har ikke orket å svare på spørsmål jeg allerede har svart på tidligere ;)

Here we go..

Hvor går drømmereisen din?
Den går til Maldivene :) Dit skal jeg kun med den store kjærligheten i mitt liv - på bryllupsreise :D Ihvertfall første gangen, deretter kan jeg alltids henge meg på andre også ;) Det ser så utrolig idyllisk ut på Maldivene. Paradis på jord?!

Hvis du skulle ha kjøpt deg en sykkel, hvordan skulle den ha sett ut?
Jeg har en bror som er sykelig opptatt av sykler. Han er superflink og har mye peiling. Dermed tror jeg aldri at han hadde tillatt meg å kjøpe en hvilken som helst sykkel. Men kriteriene hadde vært en litt jentete sykkel med litt feminine detaljer. Resten kunne han fått lov til å bestemme ;) Her hadde jeg lett latt han overraske meg, dét til tross for at jeg helst vil ha kontrollen selv.

Hva er du redd for?
Miste noen jeg er glad i - det er min største frykt!

Hva er det flaueste du noen gang har opplevd?
Det tror jeg aldri at jeg kommer til å være i stand til å dele med noen. Det er kun 5 andre som vet om den hendelsen, og det er 5 stk. for mange!! Huff..

Hvis du kunne gå tilbake i tid å forandre på noe, hva ville det vært?
Ingenting jeg kommer på i farta, for alle hendelser har formet meg til den jeg er idag. Men jeg tror likevel at jeg hadde klart å komme på noe dersom jeg virkelig hadde fått en slik mulighet.

Hva gjør deg lykkelig i hverdagen?
Å tilbringe tid sammen med de jeg er glad i.Hvor kommer kjæresten din fra? Har du tenkt på ekteskap? Har du alltid vært like sunn?
Kjæresten min er fra Tyrkia ♥

Ekteskap tar jeg som det kommer. Jeg er litt gammeldags av meg - mannen må fri. Dermed er det faktisk ikke opptil meg å avgjøre et eventuelt ekteskap.. Den som venter får se.. :) Men ekteskap er ikke noe jeg stresser med.

Jeg har bestandig vært veldig bevisst på maten jeg har puttet i meg, men jeg vil nok si at jeg har blitt enda mer opptatt av et sunt kosthold med årene.

Hvor mange ganger i uken trener du?
Så ofte som overhodet mulig. Jeg elsker alt ved trening. Aller helst 7 ganger i uken og minimum 5 ganger i uken.

Trening gir meg både overskudd, energi og livsglede.

Kan du ramse opp en oversikt over alle produktene du brukte da du slet med uren hud?
Alt mulig rart. Det var vel også grunnen til at jeg slet med en ustabil og tullete hud. Jeg brukte alt fra Proactive, Dior, Estée Lauder, Kanebo, Clinque, Chanel, Shiseido - det finnes faktisk ikke et eneste merke jeg ikke har testet. Seriøst. Desperat som jeg var etter å bli kvitt urenhetene smurte jeg ansiktet mitt med alt jeg kom over. Grøss og gru. Jeg vil helst ikke tenke tilbake til den grusomme tiden. Det er godt en lærer med årene.

Er du muslim?
Jeg er ikke så stor fan av spørsmål som omfatter religion. Men jeg skal forsøke å svare så godt jeg kan likevel.

Jeg har muslimske røtter, men jeg er ikke religiøs. Så en kan vel kalle meg humanist. Jeg er overbevist om at positiv tankegang og en livsglede/livsgnist har en større påvirkningskraft på væremåte og livskvalitet enn man kanskje tror. Det viktigste er å gjøre det beste ut av hverdagen, selv om ting bestandig ikke er som dans på roser.

Det er viktig å behandle andre mennesker med respekt og ha forståelse for at andre ikke tenker som en selv. Ei heller skal man påtvinge andre noe som helst. Som for eksempel den religionen en selv tilhører. Så lenge man tar ansvar for egne handlinger og behandler andre mennesker med respekt, synes jeg ikke det spiller noen rolle hva man tror på eller hvilken religion man tilhører. Hvor man henter styrke og motivasjon fra er ikke noe jeg legger vekt på så lenge man klarer å være seg selv på en menneskelig måte.

Drikker du? Hvis du er muslim så står det at det ikke er lov å drikke alkohol.
Jeg drikker minimalt, og jeg har faktisk bestemt meg for å bli avholds. Ene og alene fordi jeg mener at alkohol er likestilt med gift for kroppen. Jeg liker ikke den virkningen alkohol har på sinnet og kroppen. Et glass går bra i ny og ne, men jeg har igrunn helt sluttet med det også. Det finnes så mange andre, og langt bedre alternativer. Jeg har riktignok nylig begynt med dette, selv om rosévin tidligere har vært en favoritt.

Dessuten så har jeg det like morro uten som jeg hadde det med alkohol :D

Hvor mange søsken har du? Har du noen gang hatt komplekser for utseendet ditt?
Jeg har 2 eldre søsken, som jeg elsker og forguder over ALT på jord. De betyr verden for meg, og vel så det! ♥ Uten tvil 2 av mine forbilder som jeg ser veldig opp til.

Jeg har hatt nok av komplekser for utseendet mitt. Jeg og huden min snakket to helt forskjellige språk i mange år, og det slet veldig på psyken min. Som mange andre er ikke jeg heller 100 % fornøyd med utseende mitt, men jeg har med årene lært meg å akseptere meg selv for den jeg er og måten jeg ser ut på - heldigvis. Det viktigste er etter min mening en bra utstråling, ikke nødvendigvis et perfekt utseende (hvis det finnes).

Hva spiser du på en vanlig dag?
Mat? Hehe, neida :P Jeg har en veldig variert kost og jeg spiser stort sett akkurat det jeg har lyst på, så jeg har ingen "typisk" dag. Jeg starter gjerne dagen med min dose koffein, deretter spiser jeg det jeg kommer over.

En dag kan se slik ut:


Frokostblanding toppet med masse bær, frukt og dadler - jeg spiser veldig myyye frokostblanding i løpet av uken.


Lasagne er en storfavoritt hos oss, så denne nytes med stor appetitt


Ellers så elsker jeg cottage cheese så ENORMT at jeg vil si at jeg lett spiser flere titalls bokser i uken :O Som dessert, mat, mellommåltid, ved siden av maten eller rett og slett når jeg er sugen på noe digg! Jeg er avhengig.

Dette vil jeg si utgjør hovedmåltidene i løpet av dagen. Utover disse inntar jeg enorme mengder frukt og bær, te/kaffe samt hjemmelaget sjokolade/kake. Jeg spiser mye i løpet av dagen - langt mer enn dere kan forestille dere. Jeg sjokkerer meg selv til tider :O Men ha i bakhodet at jeg trener en god del og holder meg mye i aktivitet ;) Jeg takler ikke å sult - blir så gretten av det :/ Og det liker jeg ikke - jeg er avhengig av å smile hele tiden :D:D Så mat blir det.

Hva slags ingeniør er du? Jeg drømmer nemlig om å utdanne meg som det selv :)
Jeg er byggingeniør :) Follow your dream, girl.


En kvinnelig versjon av byggmester Bob? :P Haha :P Et gammel bilde - jeg jobber ikke der lengre. Men det eneste bildet jeg har av meg selv "in action" og siden dere ville se, så jeg ingen annen utvei enn å publisere :P *Flaut*

Hva drev du med på fritiden når du var yngre? Fritidsaktiviteter.
Jeg har bestandig vært veldig opptatt av trening - mulig en smule for mye. Jazzballett, slalåm, ridning, basket, tennis, tae kwon do, svømming - alt mulig forskjellig egentlig. Jeg trente så hardt og så mye en periode at jeg pådro meg en knesskade (som jeg sliter med enda den dag i dag). Dette førte til at jeg måtte slutte med mye av aktiviteten jeg holdt på med og det resulterte i en depressiv Yasi. Jeg fikk heldigvis lov til å begynne med treningen igjen, men jeg tar veldig mange forhåndsregler idag. Heldigvis blir man klokere med årene, så pass på dere selv allerede i en tidlig alder, dere. Lytt til kroppen!

Det var det. Jeg håper svarene er utfyllende nok :D Jeg tror jeg har fått med meg alle spørsmålene, men det er lov til å legge igjen en kommentar dersom noe er uklart eller noe mer dere lurer på ;) Jeg svarer med glede ♥

Ha en flott dag, alle magiske ♥
Ny spørsmålsrunde!


Da er det klart for en ny spørsmålsrunde :) Nå har dere sjansen til å spørre om akkurat det dere ønsker - jeg svarer på alt. Det er også lov til å spørre Nicole (for de som måtte ønske det) ;) Husk bare å skrive hvem spørsmålet er rettet til.

Jeg utfordrer dere til å være litt kreative og komme med noen geniale spørsmål.. Sjekk gjerne ut spørsmålene fra sist her, slik at dere ikke spør om det samme igjen.

Jeg venter spent. De som ønsker kan også sende meg spørsmålene på mail.
SVARENE PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN


Da er tiden endelig inne for å besvare deres spørsmål. Jeg har virkelig hatt mye å gjøre den siste tiden, derfor ble publisering av dette innlegget noe forsinket..


Har du kjæreste?
Ja, det har jeg :) Jeg nevner han så og si hele tiden i innleggene mine, men han har ikke et ønske om å vise seg på bloggen enda.. Så inntil jeg får overtalt han, så får dere bare kjenne han som min bedre halvdel ♥

Yndlingsdyr
Delfiner.

Yndlingsklesplagg
Høye heler og kjole :D Jeg elsker å pynte meg.

Hadde du overlevd 3 måneder uten sminke?
Lett. Ææ, jeg vet ikke. Kan jeg få lov til å beholde min concealer? Må man, så må man. Så jeg vil vel egentlig tro det ;)

Hvorfor blogger du?
Jeg elsker å skrive. Etter ungdomskolen ble det brått slutt på novelleskriving, og jeg følte den siste tiden av mine skrivekunnskaper var i ferd med å svekkes. Jeg kunne ikke la det skje, derfor så begynte jeg å blogge. Det er vel hovedårsaken, pluss at jeg gjerne vil dele mine erfaringer/tips/råd med andre :)

Hva har du gjort så langt i ferien?
Min ferie begynte først nå..

Bruker du skjorter? Hvis ja, bruker du de oppi buksa med belte til og har de stramt oppi, eller bare noen millimeter på innsiden?
Jeg er ikke en flittig bruker av skjorter, men jeg pleier å variere litt de få gangene jeg strekker meg etter dette plagget - alt ettersom hvilken stil jeg kjører den bestemte dagen.

Hva jobber du med og hva slags utdanning har du? Er/var du flink på skolen, og har du noen tips eller gode studieteknikker?
Jeg er utdannet som ingeniør :) Jeg gikk ut av videregående med 5,6 i snitt og ut av høgskolen med B i snitt :D Så om jeg var flink på skolen blir opptil den som leser å avgjøre.

Tips til studieteknikker tror jeg varierer veldig mye fra person til person. For meg var det avgjørende å sitte på et rom helt for meg selv, med mobilen og all annen form for kommunikasjon slått av. Jeg kunne med andre ord ikke lese med venninner. Det funket dårlig.

Hvilken religion tilhører du? Er du religiøs?
Jeg tilhører Islam - mine røtter, men jeg er ikke praktiserende.

Hvilke bøker, filmer og tv-serier liker du? Har noen av nevnte ting gjort stort inntrykk på deg?
Jeg er stor fan av krimbøker, romantiske filmer (eller thriller) og stor fan av One Three Hill & Gossip Girl.

Jeg elsker å lese bøker, og jeg vil nok si at noen av dem til tider gjør inntrykk på meg ja. Jeg leser jo ulike sjangre, så det skal godt gjøres å ikke bli påvirket i det hele tatt.

Hva slags musikk hører du på? Yndlings band/artister?
Alt mulig rart. Det går mest i Hip Hop & RnB. Jeg kan virkelig ikke fordra rock og/eller heavy metall musikk. Det er ikke noe for meg, men ellers så kan jeg høre på det meste.

Andre ting som har gjort inntrykk og delvis "formet" deg?
Livets harde gang?!

Største forbilder?
Mamma og pappa.

Har du et godt selvbilde, og har du i så fall alltid hatt det?
Ja, det vil jeg si. Er det noe jeg hadde jobbet veldig hardt for, så hadde det vært å forbedre selvbildet mitt dersom jeg hadde hatt et dårlig selvbilde. For det må være et herk. Jeg kan ikke huske å noengang ha hatt et dårlig selvbilde, da jeg har vært omringet med en meget støttende og fantastisk familie. Men man skal ikke se borti fra at jeg kom over noen forferdelig dårlige dager i ungdomstiden..

Beste ferie? Hvor har du vært, og hva er drømmeferien? Storby eller syden?
Jeg er storglad i å reise og alle mine reiser har vært meget vellykkede. Så jeg vil vel si alle. Klarer ikke å velge uansett hvor mye jeg vrenger hjernen min.

Drømmeferien min er å dra til Maldivene, på bryllupsreise ♥

Jeg liker både storby og syden - foretrekker egentlig en salig blanding. Men måtte jeg velge, så hadde nok valget falt på syden ;)

Er planen å alltid bo i Norge eller har du lyst til å bo et annet sted en gang?
Så langt frem i tid våger jeg ikke å tenke. Jeg tar ting som de kommer. Det kommer veldig an på situasjonen jeg befinner meg i.

Noen store interesser i tillegg til sport?
Livet! Hehe.

Mer konkret: familie, venner, bøker, skrive dikt, reise og mye mye mer.

Har dere noen dyr, evt planer om det? Tanker?
Nei, dessverre. For øyeblikket er ikke vi velsignet med ansvaret for et dyr :( Men jeg har tidligere både hatt fisker, kanarifugler og hamster. Jeg er veldig glad i dyr, og passer mer enn gjerne mine venninners dyr så fort jeg får anledningen til det.

Jeg har veldig lyst på en hund, og det har min kjære også. Men for øyeblikket har vi ikke den tiden vi ønsker å vie til en eventuell hund, derfor så avventer vi. Kanskje en dag? :)

Hvilket kamera og objektiv(er) bruker du?
Canon PowerShot SX220 HS

Blogger du følger?
Akkurat nå har jeg mer enn nok med å holde min egen gående. Har du noen forslag til gode blogger som er verdt å følge? ;)

Hva slags ansiktsprodukter har du planer om å bruke når Obagi kuren er over?
Matis, md og Carita :)

Hva er dine topp 3 skjønnhetsprodukter?
OBAGI, continuous renewal serum og Dermalogica Hydrating mist.

Du har nevnt at du hadde uren hud tidligere. Hva slags hudtype hadde du? Og hvilke produkter ble redningen for deg?
Jeg trodde lenge at jeg hadde ekstremt fet hud, og det var den største feilen jeg gjorde. Jeg hadde egentlig kombinert hud - fet og fuktfattig. Min redning ble produkter fra md. Akkurat nå vil jeg jo si OBAGI.

Hvor lenge trener du om gangen?
Det kommer veldig an på dagsformen, men alt fra 1 time og oppover.

Treningsmusikk du hører på?
Jeg hører sjeldent på musikk når jeg trener.

Hvis du skulle anbefale en nybegynner som meg 3 supermat produkter (fra Iherb) som bare er MÅ HA.. hva ville du anbefalt meg da?
Kommer litt an på hva du har planer om å få i deg, men etter min mening: Spirulina, Aktivated Barely og Gojibær.

Har du noen sports bh'er å anbefale?
Jeg har en fra casall som jeg er veldig fornøyd med. Den ble kåret til beste sports bh i 2010 :)Hvordan gikk du fra uren hud til plett fri hud?
Riktig hudpleie tilpasset min hud og dens behov! :)

Hvordan tar du vare på håret?
Ved hjelp av min nye flamme, Alexander Sprekenhus

Hvilken by i Iran kommer du fra?
Hovedstaden, Tehran :)


Det var alt for denne gangen, folkens. Takk til alle dere som stilte spørsmål :) Nå håper jeg dere har lært meg å kjenne bedre :D

God helg ønskes dere alle ♥
SPØRSMÅLSRUNDE


Det har lenge vært et ønske.. Derfor tenkte jeg å oppfylle deres ønske. Jeg har egentlig ikke viet noe særlig oppmerksomhet til slike innlegg da jeg mener at dere alltid kan spørre meg om det dere måtte lurer på, men siden flere av dere har etterlyst spørsmålsrunde-innlegg gir jeg etter for presset og kjører på :)

Da er det bare å legge igjen en kommentar med det du måtte lure på, så snekrer jeg sammen et innlegg hvor jeg svarer på alle spørsmålene deres =) Jeg har et mål om å besvare alle spørsmål.

Lykke til og god søndag ♥
LESERSPØRSMÅLSpørsmålet:
Jeg bare lurte på hva det er som får deg til å måtte trene så ofte som du gjør? Lissom, hvorfor trener du og er så flink til og holde deg i form og holde et godt kosthold?

Du har en veldig bra kropp og trenger virkelig ikke å slanke deg .. Det tror jeg du vet selv.

Men trener du og spiser sunt og godt pga du får/har bra hud av det og at du liker og ha en god helse og god kondis .. eller bygger du opp kroppen din .. eller er det noe annet?


Svaret:
Spørsmål ala denne typen har strømmet i tonnevis den siste tiden - derfor tenkte jeg å skrive et eget innlegg om dette for å gi dere som lurer et slags fellessvar på det hele :)

Til dere som lurer på hvor jeg henter min inspirasjon fra. Vel, akkurat nå trenger jeg ingen inspirasjon. Jeg har lyst til å trene. Jeg elsker å trene. Helt sant. Er det en dag jeg ikke har lyst, vet jeg at det kommer av at kroppen min trenger hvile. Altså, jeg lytter nøye til kroppen min. Jeg får ikke dårlig samvittighet av å ikke trene, men jeg liker virkelig ikke å ikke bruke kroppen. Trening gir meg glede. Energi. Overskudd.

MEN (og det er et stort men), så må jeg innrømme at det bestandig ikke har vært slik. Jeg trengte også motivasjon i starten, helt til jeg fant en treningsform som passet meg. Midt i blinken.

Jeg har trent store deler av livet, og dette kommer nok av at jeg har en megasporty far. Han har siden jeg var liten hvisket i øret mitt at trening er et must i hverdagen. Grunnen til at jeg trener så ofte som jeg gjør, er at det er helt avgjørende for meg å føle meg bra med meg selv og min egen kropp i hverdagen. Jeg ønsker å føle meg vel både naken, i bikini og i klær. Dessuten så får jeg veldig mange helsemessige fordeler av å trene regelmessig.

Kosthold er meget viktig for meg. Jeg tåler ikke all slags mat, og mamma påpeker hele tiden hvor vanskelig jeg var som barn når det kom til mat. Et mareritt, dersom jeg skal være helt ærlig. Den dag idag sitter den tendensen fortsatt i meg, men ikke i like stor grad. Et riktig kosthold gjør hverdagen så mye enklere for meg, og det har jeg merket veldig etter at jeg begynte med Supermat. Jeg har mer overskudd, mindre vondt i magen, mer opplagt, finere hud og yter bedre i hverdagen.

Jeg tenker alltid at man lever det livet man selv ønsker å leve. Jeg ønsker sterkt å leve et liv hvor trening og et kosthold tilpasset min kropp er inkludert. Hvorfor? Fordi det bidrar til at jeg føler meg bra. Frisk.

Jeg vil også bare få sagt at jeg overhodet ikke trener for å bli tynnere. Jeg tror jeg har veid akkurat det samme i mange, mange år nå. Bukser fra ungdomskolen passer meg fortsatt, bortsett fra lengden :P Det er ingen som har sagt at alle de som trener nødvendigvis slanker seg. Spiser man riktig trenger man ikke å gå ned i vekt. Jeg har ikke forbud mot noe som helst, jeg spiser det jeg har lyst på!!

Jeg ønsker å holde formen, og forbildene mine er alle de eldre menneskene (som ser godt over 60 år ut) som jogger rundt Sognsvann i en tempo som forbløffer meg. Deriblant min egen far. Han er mitt store forbilde ♥

Jeg mener på ingen måte at noen skal følge min livsstil - bruk heller tid på å finne en livsstil som passer dere og deres hverdag. Livet er for meg så verdifullt at noe annet ville vært uaktuelt.

En får sjeldent noe gratis her i livet. Er du misfornøyd med noe, må du jobbe for å fikse det. Og jeg er av den tro at mennesker er i stand til å gjøre ALT, bare de VIL.

Ikke la noen fortelle dere hva et kroppsideal er, verken media eller andre mennesker. Det viktigste er å være fornøyd med seg selv - utseendemessig og kroppsmessig.

Da håper jeg dette besvarte de aller fleste spørsmålene dere har stilt meg den siste tiden, angående dette med trening =)
HVILKE 3 SKJØNNHETSPRODUKTER HADDE DU TATT MED DEG TIL EN ØDE ØY?


Jeg fikk et spørsmål av en leser, som lurte fælt på hva slags produkter jeg ville tatt med meg til en øde øy - jeg fikk da lov til å ta med meg 3 produkter. Siden det er noen flere av dere som til tider har spurt meg om hva jeg ville valgt, dersom jeg kunne velge et produkt, valgte jeg å gjøre et kort innlegg ut av det :)

Jeg synes i bunn og grunn at dette er et meget vanskelig valg å stå ovenfor, da jeg har funnet en hudpleierutine som passer min hud og mine behov perfekt. Og de produktene utgjør mer enn 3 tilsammen!

Likevel, etter en nøye vurdering kom jeg frem til at jeg ville ha tatt med meg disse 3 tingene til en øde øy:

  1. Rens
  2. Solkrem
  3. Fuktmaske

Nå er det deres tur.. Hva ville dere ha tatt med dere, dersom dere sto overfor noe slikt? =)
SVAR PÅ SPØRSMÅL FRA LESERE :D


Jeg fikk noen spørsmål fra søte Ella igår, som gjerne ville oppklarer et par ting :) Hun ønsket at jeg skulle samle opp hennes spørsmål og svare i form av et innlegg - da gjør jeg det ;)


Hva gjør du for å holde kvisene unna - jeg har lest litt på bloggen din at du slet med kviser før, det skulle man aldri trodd med den perfekte huden du har?
-
Først og fremst: takk for det! ♥ Det er fortsatt uvant for meg å få slike komplimenter om huden min, da jeg har slitt med dårlig hud gjennom hele ungdomstiden og frem til jeg var 20/21 år.

Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne anbefale et produkt som tok fullstendig knekken på alle kviser og urenheter hos alle og enhver, men så enkelt er det dessverre ikke :( Jeg skjønner dog med hele meg, frustrasjonen rundt de uønskede bulene.

Hemmligheten bak min hud er rett og slett at jeg per idag kjenner meg selv og huden min. Jeg vet f.eks. at kosthold ikke har noe som helst innvirkning på min hud - dette vet jeg fordi jeg har testet meg selv over lengre perioder ved å kutte ut diverse matvarer. Altså misforstå meg rett - det er ikke slik at jeg kan leve en veldig usunn livsstil, uten at dette påvirker huden min, men det er ikke slik at dersom jeg spiser sjokolade eller melkeprodukter, så popper det opp kviser og andre urenheter dagen etter (joda, det er noen som har det slik). Riktig hudpleie har reddet min hud i en veldig STOR grad!

Dersom man skal finne årsaken til urenhetene, må en bli mer oppmerksom. Når får du mest kviser og hva gjør du annerledes i den perioden du ikke har så mye kviser? Du må analysere ned til minste detalj, for ting som kanskje ikke betyr noe for deg, kan likevel påvirke huden din!

Så, hva er egentlig riktig hudpleie? Det finnes ingen fasitsvar på dette. Hudpleie er noe som må skreddersys for hver enkelt, så det hjelper i grunn ikke å kopiere andre. Alle omtaler og tips på denne bloggen er null verdt, dersom den som leser ikke kjenner sin hudtype. En trenger ikke nødvendigvis å dra til en hudpleier (selv om det faktisk er det smarteste), da man kan lese seg opp til det meste. Ja, det krever tid og vilje, men det lar seg gjøre. Det er meget vanskelig for meg å vite hva slags hudtype dere har over nett, uten å se på huden deres først. Kviser og urenheter er ikke bestandig likestilt med fet hud.

Med én gang du har definert din hudtype, først da kan du begynne å lete etter produkter tilpasset din hudtype. Det er virkelig FYFY å bruke produkter tilpasset fet hud dersom man har tørr hud f.eks. Eller at man tørker ut huden fordi man tror man har fet hud, men egentlig så lider man av fuktfattig hud. Dette er faktorer som er som gift for huden - og tro meg: huden får viljen sin til slutt! Det går ikke an å lure kroppens største organ.

Jeg jakter jo nå f.eks. på nye hudpleieprodukter - dersom jeg ikke hadde kjent min hudtype hadde jeg garantert brukt opp masse penger på feil type produkter, og dessuten endt opp med en veldig irritert hud. Men siden jeg vet hva slags hudtype jeg har, kan jeg enkelt eliminere produkter tilpasset andre hudtyper enn min egen. Jeg vet ikke akkurat hvilke produkt som matcher min hud før jeg tester, men det at jeg kjenner min hudtilstand gjør at jeg kan redusere utvalget.

Men dere, fortvil ikke. Det finnes håp og vi er kommet så langt med teknologien at urenheter, etter mitt syn, er et unødvendig irritasjonsmoment. Jeg skulle ønske noe hadde fortalt meg dette allerede i ungdomstiden..!

Jeg slenger med min ukentlige hudpleierutine også:

Mandag

Morgen: rens, forebyggende serum, øyeserum, øyekrem og dagkrem (om vinteren også kuldekrem).

Når dagen nærmer seg slutt, vasker jeg av sminken med min daglige rens, skrubber huden, påfører rensende maske og lar denne virke i 20 minutter. Deretter vasker jeg denne av og påfører en fuktigivende maske. Lar også denne virke i 20 minutter før jeg vasker den av.

Kveld: fuktserum, øyeserum, øyekrem og nattkrem

Tirsdag

Morgen: samme som over

Kveld: rens, fuktserum, øyeserum, øyekrem og nattkrem

Onsdag og torsdag

Samme program som tirsdag

Fredag

Gjentar samme prosedyre som mandag

Lørdag og søndag

Samme program som tirsdag, onsdag og torsdag

Det spiller selvsagt ingen rolle hvilken dager du velger å påføre maske, gjør det gjerne tirsdag og fredag, men la det alltid gå noen dager mellom hver gang.

Jeg har også skrevet et innlegg om urenheter her.

Håper dette besvarte spørsmålet ditt. Skrik ut dersom noe er uklart :)


Bruker du mineralfoundation? I så fall, hvilken er din favoritt? Har du vært borti Tikei?
- Ja, jeg bruker mineralfoundation. Det har jeg igrunn gjort i flere år nå. Jeg begynte med ID sin, da den på ingen måte matchet min hudtype ga jeg opp mineralprodukter en periode fordi jeg fikk litt nok.

Jeg gikk da over til MAC, inntil jeg innså at den også ødela huden min. Jeg valgte å gi mineralfoundation et nytt forsøk, men denne gangen foretok jeg en grundig research på forhånd. Jeg kom da over Everyday Minerals (EM), og der har jeg blitt siden ♥

Jeg har også testet ut litt av hvert fra Tikei (omtale kommer). Jeg var stort sett meget fornøyd med Tikei, og jeg har aldri før fått så mange komplimenter for huden min som da jeg brukte mineralfoundation fra Tikei. Jeg fant dessverre ingen farge som matchet min hudtone :( Det endte opp med at jeg gikk tilbake til gode, gamle EM. Når EM blir tom, har jeg veldig lyst til å prøve Tikei igjen - denne gangen blande to farger ;) Men vi får se.


Hvilken EM formula?
- Dersom du er ute etter et matt og dekkende resultat, er intensive base å anbefale. Jeg synes ikke de andre dekker like godt som denne. EM fås billigst her. Det går an å bestille så mange prøver man vil, før man eventuelt kjøper fullsize. Det første prøvekitet er gratis (betaler bare for frakt, $ 4,64), deretter koster det $ 5 for hvert kit + frakt. Les mer her.


Hvorfor mineralsminke?
- Jeg har tidligere skrevet et innlegg om dette som kan leses her.


Håper dette besvarte alle dine spørsmål :) Nøl ikke med å spørre, dersom noe er uklart eller dersom dere lurer på noe mer :)
ØLGJÆR


Jeg fikk et spørsmål av en leser igår ang. ølgjær. Da jeg personlig ikke har vært borti denne kuren før, tok jeg turen innom helekostbutikken idag for å bli litt rik på informasjon ;) Jeg har flere ganger hørt at ølgjær er veldig godt for håret, men jeg har alltid lurt på hvorfor. Idag ble jeg fortalt at ølgjær er svært rik på B-vitaminer og da falt alle brikkene på plass.

B-vitaminer er, som kjent, veldig bra for hud, hår og negler. Dette fordi B-vitaminer er vannløselige, noe som betyr at disse vitaminene lett tas opp av kroppen. Overskuddet av B-vitaminer skilles ut igjennom urinen, derfor er det viktig å få i seg litt hver dag. Disse vitaminene er bra for kroppen vår, fordi de sørger for at kroppen klarer å utnytte energien vi får i oss fra karbohydrater, fett og proteiner. B-vitaminer sies å være bra for hud, hår og negler fordi disse vitaminene er nødvendige for at kroppen vår skal kunne produsere og reparere DNA og produsere protein. Proteiner er viktig for kroppen, derfor sies ølgjær å være bra for håret.

Jeg har lenge gått på multivitaminer, som blant annet er rik på B-vitaminer. Jeg har riktignok ikke merket noe forskjell hva angår huden min, men jeg føler jeg mister mye mindre hår og ikke minst så har jeg fått sterkere negler etter at jeg begynte å ta vitaminer. Jeg har ikke merket noe til at håret vokser fortere eller at jeg har fått uønsket hårvekst andre steder på kroppen.

Ølgjær skal visstnok være veldig rik på B-vitaminer, og det tror jeg er mye av grunnen til at det sies å være bra for håret. Siden jeg personlig ikke har noe erfaring med ølgjær, deler jeg søte Nadia sin erfaring med dere, da hun har prøvd denne kuren.

Leseren som lurte på dette, spurte blant annet om effekten av denne kuren og om denne kuren fører til hårvekst i ansiktet..

Her er Nadia's svar til dette:

 


 


Angående ølgjær som leser har spurt om her. Jeg har gått på ølgjær-tabletter tidligere. Det finnes også i pulverform. Det funker som B-vitaminer, i og med at det også inneholder B-vitaminer og brukes mot håravfall, hud og negler. Det er jo en gjærsopp, så vil jo si at smaken er som baken. Men ølgjær-tabletter funker greit da.


Du kan jo også ta B-vitaminer eller sink. Det hjelper på lik linjne på håret, huden og neglene. Altså styrker håret og gjør det blankt og slitesterkt. Men har ikke noe erfaring med at det vokser fortere. Neglene blir slitesterke, og det hjelper en del på huden også. Det er iallefall det jeg vet om ølgjær :) Håret andre steder på kroppen vil ikke vokse hvis du går på ølgjær, jeg har ihvertfall ikke noe erfaring med at håret andre steder på kroppen har vokst mer eller fortere ved inntak av ølgjær.

Enkelte har litt komplekser med å innta ølgjær i pulverform i og med at det ikke smaker noe særlig, men du kan jo blande dette ut med eventuelt juice eller saft, da er det enklere å få i seg :)Tusen takk til deg, Nadia <3

Ølgjær koster ca. 100,-  i helsekostbutikken for 200g i pulverform. Pillene lå på rundt samme pris. OBS: Den søte damen i helsekostbutikken anbefalte ikke at man tok slike tabletter dersom man hadde soppinfeksjon.

Håper dette besvarte spørsmålet ditt :)
    Følg meg på bloglovin

Hei og velkommen til denne bloggen. Jeg er en 24 år gammel kvinne som bor i Oslo. På denne bloggen får dere et innblikk i min hverdag og mine interesser. Min kjære kusine, Nicole, skriver noen innlegg innimellom - nesten som en fast gjesteblogger :) Er det noe dere lurer på, så er det bare å ta kontakt! =)

Søk

Loading

Lenker

Blopp.no
hits