Hjem Om meg Kontakt Retningslinjer

Arkiv mned: januar 2011

OMTALE: DR. HAUSCHKA EYESHADOWPALETTE 02 LAVENDER

31.01.2011 i Omtale 8 kommentarer


Aah, hvem skulle tro det ville være så herlig å puste inn den friske duften av lavender hver morgen?! ♥ Denne limited edition serien til Dr. Hauschka, bestående av en øyenskygge palett, balancing teint pudder, kajal og lipgloss vekker virkelig liv i meg om morgenen, både på godt og vondt. Alt i alt er jeg meget imponert over denne kolleksjonen, og la meg påpeke at dette er mitt første møte med Dr. Hauschka! Jeg tar for meg hvert enkelt produkt individuelt, da jeg synes det blir mer oversiktlig på den måten :)

Øyenskygge paletten, Lavender Dreams, lever virkelig opp til sitt gode navn. Den lukter deilig lavender og består av farger som står bra til navnet og lukten ;) Jeg har både testet ut øyenskyggene med og uten øyenskyggebase. Min erfaring er at fargene holder mye lengre med en base. Uten base opplever jeg at fargen forsvinner i løpet av kort tid - de legger seg dog ikke i striper på øyelokket og det er veldig sjokkerende. Generelt synes jeg at øyenskygger holder  mye bedre med en base enn uten, så dette kom ikke som en overraskelse på meg.

De nydelig fargene som bærer preg av lilla kommer også bedre til syne med en base, da jeg opplever at fargene ikke er så pigmenterte. Jeg er imidlertid veldig stor fan av slike øyenskygger, da det er rom for litt slurving og det enklere lar seg gjøre å bestemme intensiteten på de forskjellige fargene. Denne paletten er midt i blinken for meg, da jeg både kan bruke den på dagtid og kveldstid. Fargene glir som en drøm på øyet og føles som silke mot den sarte huden rundt øyet. Fargene kan enten brukes i kombinasjon eller hver for seg - begge metoder funker fjell :)Det er kjempe viktig å være lett i hånden når man jobber med denne paletten, da det ikke skal så altfor mye kraft til, før den smuldrer. Øyenskyggen har et veldig svakt shimmer i seg, og er ellers ganske matt og fri for glitter :D

Den kommer i en blank svart liten palett, som veldig fort blir tilgriset av fingeravtrykk. Ellers er innpakningen svært praktisk og liten, med et stort og fint speil i lokket. Den har allerede overlevd et par turer med meg i min veske, og bare det er godt gjort ;)

Denne paletten er blitt mye brukt de siste dagene og jeg digger det faktum at min kjære hele tiden kommenterer at jeg lukter blomster ♥ Hva er vel bedre enn det?! ;) Lavender Dreams er en veldig fin erstatningspalett for min nåværende Estée Lauder, bortsett fra det at jeg kan bruke denne med god samvittighet siden Dr. Hauschka ikke tester på dyr ♥

La meg minne dere på at dette er en limited edition produkt som ankommer butikkene i midten av februar, så det gjelder å være tidlig ute dersom du vil sikre deg et (eller flere) eksemplar(er) av denne herligheten ;) Prisen på denne paletten ligger på 319,- og er tilgjengelig i helsekost butikker, assorterte kjøpesenter, parfymerier, butikker spesialisert på naturlig kosmetikk, Dr. Hauschka hudpleiere og utvalgte apoteker.

Absolutt et godkjent produkt som jeg anbefaler nybegynnere så vel som drevne makeup avhengige :D
Offentliggjøring: Produktet i denne omtalen ble gitt av produsenten for betraktning. For mer informasjon om min policy, vennligst les mitt innlegg om Disclaimer.

DYR I SIRKUS FORBYS NÅ I FLERE LAND :D


I løpet av de siste årene har flere og flere land valgt å eliminere bruken av dyr i sirkus. I løpet av de siste årene har India valgt å forby bruken av elefanter på sirkus og i dyrehager, Bolivia og Kina har valgt å forby bruken av alle dyr i sirkus (YEY) - nå er det bare å håpe på at Norge følger etter!Det har seg dessverre slik at dyrene blir trent opp på en brutal måte og sperret inn i små bur uten muligheten for å bevege seg fritt, slik som de er skapt for. Dyrevernsaktivister har lenge jobbet med å dokumentere hvordan dyrene lever, og avslører nå bruk av vold og tvang av dyrene under trening. Hjelpemidler som pisk, elefantkrok og annen voldsomhet mot dyrene blir flittig tatt i bruk, også her i Norge.

NOAH råder folket til å boikotte dyresirkus som Merano og Arnardo, og heller ta med barna på Xanti eller Kha-Oom som ikke bruker dyr. På denne måten sender man et budskap om at slike dyremishandlinger ikke støttes, for det er ganske utdatert å skylde på at man ikke vet at det ligger en slik grusomhet bak slike "show" idag. Samtidig lærer vi barna å lære vise empati og respekt for dyr. Dra heller på en dyrefri sirkus med samvittigheten i god behold :) Det er totalt unødvendig å more seg på bekostning av dyr. Alle vet jo rimelig godt hvordan de blir trent og hvordan de lever!
DISCLAIMER

31.01.2011 i About 2 kommentarer


Yasi.blogg.no er en blogg som er basert på generell informasjon. Synspunktene som blir gjengitt i omtalene er kun basert på mine egne meninger og oppfatelser av produktene, ikke på grunnlag av produsentene, annonsører eller firmaer. Dersom jeg mottar noen produkter for testing, blir dette informert om i omtalen og det er ikke dermed sagt at jeg gjør noe forskjell på produktomtalene bare fordi de er sponset. Grundige før og etter bilder, samt produktbilder blir publisert, slik at det skal være mest mulig troverdig. Dersom jeg reagerer på et produkt jeg har mottatt, vil dette da tydelig komme frem på bildene.

Jeg gjør hele tiden mitt beste for å gi en korrekt og nøyaktig informasjon, men vær så vennlig og husk på at jeg verken er utdannet makeup artist eller hudpleier og ser på ingen måte på meg selv som en ekspert på noen felt. Betrakt derfor ikke mine råd og ord som en erstatning for profesjonelle råd.

Jeg forsøker å oppdatere bloggen regelmessig, men jeg kan ikke garantere at informasjonen som blir gitt her, bestandig reflekterer nåværende utvikling. Jeg vil også nevne at artikler som blir skrevet og synspunkter som blir diskutert her, aldri er ment som en hån eller fornærmelse mot noen religion, organisasjon, forening, individ, selskap eller politikk.

Alt av innhold som blir publisert på denne bloggen er beskyttet av copyright - noe som betyr at all form for uautorisert kopiering, reproduksjon, opplasting, gjengivelse, bildebruk eller duplisering er forbudt uten min tillatelse. For å få tillatelse til å gjengi mine artikler/omtaler, vennligst kontakt meg på yasi@live.no.

All form for personangrep og unødvendige kommentarer vil bli slettet og gjentatte brudd vil føre til utestengelse. Det er ikke tillatt å bruke denne bloggen til annet formål enn det som er forskriftsmessig tillatt. Brudd på disse reglene vil føre til en begrensning av din adgang til denne bloggen eller en annen passende tiltak.

Jeg står også til stor respekt for andres arbeid og verk, derfor godtar jeg ikke respektløse kommentarer som vedrører andre sitt arbeid. Denne bloggen er tiltenkt å bære preg av harmoni. Konstruktiv kritikk har jeg ingenting imot - kom med det. Ufine kommentarer har ingen plass på denne bloggen og vil derfor ikke slippes igjennom. Dette er ikke fordi jeg bare vil ha fine kommentarer på denne bloggen, men rett og slett fordi jeg mener det er respektløst å holde på slik. Dersom dere vil ha respekt fra meg, må det komme gjensidig respekt fra dere! :)

Bruk av denne bloggen skjer på eget ansvar, da jeg ikke kan love at det som funker for meg nødvendigvis funker for andre. Jeg forsøker hele tiden å skrive så utfyllende jeg kan, slik at det ut i fra omtalene er mulig for dere å velge produkter som passer for dere :)

Vær vennlig å "kom" direkte til meg (helst ved å sende mail), dersom det er noe som dere føler ikke stemmer. Det å lage oppstyr og rykter andre steder sier mer om den som utfører en slik handling enn det gjør om meg.

Har du noen som helst spørsmål rundt mitt innlegg om disclaimer eller rundt mine produktomtaler, nøl ikke med å sende meg en mail på yasi@live.no. Jeg er veldig samarbeidsvillig av meg, og gjør mitt beste for å løse eventuelle misforståelser.
HVA JEG LEGGER TIL GRUNN NÅR DET GJELDER PRODUKTOMTALER

31.01.2011 i About 2 kommentarer


Flere av dere har den siste tiden spurt meg om hva jeg legger til grunn når jeg skriver produktomtaler. Jeg tror muligens dette er noe flere av dere lurer på, så derfor tenkte jeg å samle det hele i et innlegg :)

Dette innlegget er utformet for å hjelpe lesere av denne bloggen til å lettere forstå hvordan jeg tester produkter, hva jeg legger til grunn for mine uttalelser, hvilket kriterier jeg bruker for forskjellige aspekter av et produkt og hva jeg forventer av et produkt. Mitt mål er å kvalifisere produktene på en slik måte som hjelper lesere å forstå hvorfor produktene mottar den angitte "karakteren". Jeg håper at dette innlegget reduserer forvirringen rundt dette og gir alle en bedre forståelse av vurderingssystemet og hvordan best å bruke det.


OMTALER
Jeg har alltid testet ut produkter som blir omtalt på denne bloggen. Jeg tillater aldri meg selv å omtale produkter som jeg ikke har sett med mine egne øyne og berørt med mine egne hender. Omtaler jeg produkter etter hva jeg har sett av virkning på andre, skal dette tydelig oppgis i teksten slik at det ikke er rom for noen misforståelser.

Når det gjelder sminke, er ikke testeperioden særlig vid. Det sier deg selv at dersom en mascara smitter av, en foundation som kaker seg eller en eyeliner som blir borte etter kort tid, så vil ikke dette endre seg over tid. Da hjelper det igrunn ikke å teste produktene i flere uker for å konstatere dette. Omtalen baseres da på min oppfatning av produktet, hva jeg liker/ikke liker, hva som kunne vært bedre, om produktet er verdt prisen og om produktet holder det den lover.

Når det gjelder hudpleie, tester jeg alt på min egen hud (med mindre annet er oppgitt). Produktene blir da testet i minst 2 uker, selv om jeg allerede har gjort meg opp en mening etter 4-6 dager. Huden min trenger ikke noe lengre tid enn det for å vise sin protest/begeistring, men siden jeg kjenner min sensitive hud såpass godt, jeg vet at den til tider kan være vrien. Derfor gir jeg alltid produktene opptil 3 uker, før jeg deler min endelige avgjørelse med dere. Hudpleie avhenger også veldig av hva jeg omtaler produktene for (dersom det er en skrubb jeg tester ut, trenger ikke jeg all verdens med tid på å gjøre opp en mening. Dersom det er produkter mot urenheter som skal testes ut, sier det seg selv at urenheten ikke forsvinner over natten).

Produktene er omtalt og fotografert så virkelighetsnært som overhodet mulig.


KARAKTERSYSTEMET
Karakterene blir gitt ut i fra hvor bra et produkt er. Om det lever opp til det den lover og holder ord. Det er slike faktorer som er viktig for meg, ikke hvordan emballasje produktet kommer i, eller hvor dyr den er. Det viktigste er at produktene utfører en god jobb. Ved dagens slutt, vil jeg gjerne vite at produktet har gjort noe godt for meg og bruksområdet den skal brukes på. Jeg vil ikke gå rundt og bekymre meg for at jeg ser ut som en vaskebjørn, dersom jeg bruker en dårlig mascara ol. Jeg leser alltid produsentens løfter om produktet, før jeg gjør meg opp en endelig mening - på denne måten blir det lettere for meg å avgjøre om produktet holder ord.

Verdien av et produkt blir fastsatt etter hvor mye produkt du får for pengene. Jeg ser det ikke på som logisk eller på noen måte nyttig å sammenligne en 200 kroners produkt med en 80 kroners produkt. Dersom det er slik verdi blir definert, er det nok ikke så veldig mye som er av verdi.

Jeg definerer verdi opp mot produktet som et enkeltprodukt og hvor mye du egentlig får for den prisen du betaler. Produkter som ligger i noenlunde samme prisklasse kan godt måles opp mot hverandre, men jeg synes det blir for dumt å sammenligne et produkt fra f.eks Rimmel med et produkt fra Clarins, da disse to merkene ikke ligger i samme produktklasse. Produkter som er budsjettvennlige og som imponerer er selvfølgelig å fortrekke, men et produkt blir ikke slaktet på grunn av en eventuell høy pris.

Hvor mye produkt får jeg for pengene?, hvor ofte kommer jeg til å strekke meg etter produktet? og hvordan er produktet i forhold til andre produktet jeg har testet (da i samme klasse)?, er spørsmål som jeg stiller meg selv når jeg skriver omtaler.

De fleste produkter er svært brukervennlige - det er få produkter jeg har vært borti som er helt håpløse å jobbe med. Dette er normalt sett ikke noe jeg legger vekt på, men dersom det skulle dukke opp produkter som jeg ikke skjønner bæret av, eller som er vanskelig å bruke, oppgis dette tydelig i teksten.

Emballasjen på et produkt kan lett fenge øyet. Personlig har jeg ved flere anledninger strukket meg etter et produkt, ene og alene på grunn av emballasjen. Likevel er ikke emballasjen noe jeg legger til grunn når jeg omtaler et produkt. Selvfølgelig er det nevnbart dersom emballasjen går i stykker eller ikke holder eller er veldig lite hygienisk, men produkter som kommer i fine emballasjer får ikke høyere score enn produkter med mindre fine emballasjer.

Sluttkarakteren er basert på den norske karakterskalaen som strekker seg fra 0-6. Karakteren blir angitt i hjerter, alt etter hvorvidt de har klart å kapre mitt hjerte :D Jeg har dog valgt å ikke ha med halve og hele hjerter, altså + og -, da jeg synes det er lettere å forholde seg til hele karakterer. Dessuten så ser jeg ikke helt meningen med å f.eks få 5+ på en prøve, da karakterene kun angis i hele tall på karakterkortet ved sluttermin!? I karakteren inngår da alt fra brukervennlighet, til emballasje og hvor bra produktet er.


DE FORSKJELLIGE KARAKTERENES BETYDNING
6: Dette er et produkt som har utmerket seg veldig og imponert. Et produkt som holder det den lover og er i mine øyne det nærmeste man kan komme perfekt. 6'er produkter er produkter som uten tvil kommer til å bli kjøpt om igjen og som står øverst på min liste over produkter jeg ikke skal leve uten. Slike produkter anbefaler jeg støtt og stadig.

5: Dette er et produkt som er bra. Et produkt jeg ser på som verdig til å anbefale for andre og som jeg fint kunne kjøpt igjen selv. Men det er rom forbedring og jeg fortsetter jakten da jeg vet at det finnes noe bedre der ute ;) Ingen produkter under denne skalaen blir kjøpt igjen.

4: Dette er et gjennomsnittlig produkt. Et produkt jeg uten problemer kan bruke opp, men det er ikke denne gruppen av produkter jeg anbefaler for andre først. Ikke et produkt jeg vil kjøpe igjen - alle produkter under denne karakterskalaen blir ikke anbefalt av meg.

3: Dette er et produkt som ikke lever opp til forventningen eller som ikke holder det den lover.

2: Dette er et produkt som er under gjennomsnittet. Dette er produkter som ikke holder det de lover og ikke lever opp til forventningene.

1: Et produkt som ikke gjør noe særlig godt, men som har en svak faktor som fører til at den ikke svikter totalt og dermed havner på bunnen.

0: Dette er et produkt som svikter veldig og som rett og slett gjør vondt verre. Overhodet ikke noe effektivt og absolutt ikke verdt dine penger eller tid. Slike produkter er ikke engang verdt den tiden det tar meg å skrive omtale av dem og heller ikke verdt din tid til å lese omtalen. Absolutt ikke et produkt jeg noen gang vil nærme meg igjen.


Håper dette besvarte all spørsmål rundt dette med hvordan jeg vurderer produkter og hva jeg legger til grunn for mine omtaler. Vi har alle våre krav - jeg og min sensitive hud er veldig kritiske når det kommer til hudpleieprodukter som skal sitte på huden store deler av dagen. Det skal ikke så altfor mye til før et produkt gjør vondt verre.
VÅR/SOMMER NYHETER 2011 FRA DR. HAUSCHKA SKIN CARE

31.01.2011 i Sminke 0 kommentarer


Lavender Dreams er nye produkter fra Dr. Hauschka skin care som skal minne om en bukett blomster fra Provence. Denne kolleksjonen er en limited edition som vil være tilgjengelig i butikkene fra midten av februar.

Fargene i denne kolleksjonen bære preg av friske og lyse farger, og målet er å fremheve den unike skjønnheten i hver enkelt av oss.I tillegg til å få frem den naturlige skjønnheten hos enhver kvinne, lover også Dr. Hauschka å ta vare på huden med nyttige ekstrakter fra medisinske planter og naturlige ingredienser fra rundbelg og høy kvalitets jojoba, argan og mandel oljer. De nye 2011 vår/sommer produktene harmoniserer og støtter den sunne utstrålingen fra huden.

Dr. Hauschka hudpleie produkter og Dr.Hauschka kosmetikk er tilgjengelig i helsekost butikker, assorterte kjøpesenter, parfymerier, butikker spesialisert på naturlig kosmetikk, Dr. Hauschka hudpleiere og utvalgte apotek.

Jeg gleder meg enromt til å teste ut produktene :D Omtaler og swatch kommer fortløpende i løpet av den kommende uken :)
OMTALE: RIMMEL FUNTIME FUCHSIA (320) LIPSTICK

30.01.2011 i Omtale 4 kommentarer


Jeg elsker! ♥

Jeg hadde ærlig talt ikke trodd at Rimmel skulle imponere så mye, men det gjør den altså. Jeg plukket med meg en del fra dette merket, fordi jeg rett og slett ikke klarte å bestemme meg. Jeg synes alle fargene var veldig fine :D Dessuten var de jo så utrolig billige ;)Jeg var invitert på en fest igår, så jeg så på det som en veldig fin mulighet til å teste denne leppestiften. Jeg påførte den klokken 19.00 og da jeg kom hjem klokken 00.15 hadde jeg fortsatt leppestift på leppene (jeg påførte ikke leppestiften noe ytterligere på festen). Dette til tross for at kvelden bestod av masse vindrikking og noe spising. For det første, den smitter ikke av på glass. Det er et stort pluss, da jeg ikke liker leppestiftmerker på glasset. For det andre - holdbarheten er overlegen! Fargen er bare helt nydelig og den stjeler ikke fuktighet fra mine lepper.

Leppestiften glir veldig enkelt på leppene og sitter som støpt. Når jeg skulle lage swatch, tok det meg lang tid å vaske den av håndleddet. Fargen er svært pigmentert, så man trenger ikke noe mer enn et strøk for å få farge på leppene. Den lukter som blomst, men smaker igrunn ingenting.

Den er fri for shimmer og glitter og har en matt finish. Likevel ser det nesten ut som om jeg har påført en lipgloss over. Herlig! Jeg tror mye av grunnen til at Rimmel har overrasket såpass, er fordi jeg plukket ut disse produktene helt tilfeldig og hadde ikke særlige forventninger til de. Jeg synes produktene gjør en veldig god jobb til den billige prisen.

Jeg liker også veldig godt den lilla pakningen - den gir leppestiften et veldig eksklusivt utseende ;) Jeg er blitt helt avhengig av denne leppestiften i løpet av veldig kort tid, da den har en veldig bra holdbarhet og fargen er elsk ♥ Slike sterke fager gir ansiktet mitt et piff, og jeg ser med en gang veldig frisk og opplagt ut :) På grunn av den gode holdbarheten, så er denne leppestiften svært drøy i bruk. Den kommer til å vare i en hel evighet.

Denne kjøpte jeg på Lindex til en elskbar pris på kr. 80,- :D
APRICOT KERNEL OIL


Aprikos kjerneolje (Prunus armeniaca) er en lys, men rik og fargeløs olje som blir presset fra kjernen av aprikosene.

Denne oljen skal absorbere kvikt, uten å forlate noen oljerester på huden. Den inneholder fete syrer (oleic syre og linoleic syre) og vitaminene ET og E. Det sies at den skal tilføre huden fukt, berolige irritert hud, forhindre uttørking og forsinke aldringsprosessen. Denne oljen sies å passe alle hudtyper, men er spesielt bra for moden, sensitiv og tørr hud.

Aprikos kjerneolje er ganske mild mot huden. Allergier er meget sjeldne, men kan i enkelte tilfeller forekomme.
OMTALE: SHU UEMURA GLOSS UNLIMITED BR 750S

29.01.2011 i Omtale 4 kommentarer


En skimrende bronsefarget lipgloss som ser elegant ut. Glossen har en stor applikasjonssvamp og tilfører leppene en fin farge.

Denne lipglossen lukter ikke noe særlig - jeg lukter ingenting selv om jeg holder nesen tett inntil produktet for å lukte. Den smaker heller ingenting. Den tilfører ikke leppene så mye farge, men masse shimmer. Dersom du skal ha farge på leppene, må det mye produkt og flere påføringer til.

Jeg er egentlig ikke så veldig glad i produkter med shimmer/glitter, men denne funker. Den er noe klissete og kunne gjerne hatt en bedre holdbarhet. Jeg strekker meg egentlig ikke så mye etter denne glossen merker jeg, men de gangene jeg får øye på den, påfører jeg den. Det skal også sies at glitteret smelter godt inn i lipglossen og legger seg ikke som et lag utenpå - personlig synes jeg at glosser med denne egenskapen ser mer naturlig og mindre dramatiske ut. Jeg bruker ikke denne noe særlig på dagtid, jeg synes den egner seg mer til kveldstid. Dersom jeg slurver litt med påføringen merker jeg at huden rundt leppene mine blir veldig glitrete, og glitteret er vrient å få bort :( Pluss for at den ikke tørker ut mine lepper ytterligere. Tørre områder på leppene synes også mindre :D

Et produkt som synes er helt ok, men som jeg ikke har særlig stort behov for å kjøpe igjen. I den store lipglossjungelen er det viktig å skille seg ut på et vis. Personlig synes jeg at denne fargen passer bedre for de med mørk hudtone.

Denne ble kjøpt i London.
OMTALE: MD FORMULATIONS VIT-A-PLUS CLEARING COMPLEX MASQUE

29.01.2011 i Omtale 27 kommentarer


En dyprensende ansiktsmaske fra md formulations som fjerner fett og trekker porene sammen. Masken har en trippel peeling-effekt med både AHA, BHA og A-vitamin, samt virker beroligende og betennelseshemmende.

Den har en antibakteriell effekt som motvirker urenheter og inneholder A-vitamin som bidrar til å forbedre hudstrukturen og bekjemper aldringstegn. Denne masken er min livredder de dagen huden min er overstresset - fordi den inneholder essensiell olje av rosmarin roer den ned huden min betraktelig. Følelsen jeg sitter igjen med, er en fløyelsesmyk og glødene hud. Den tilfører også fuktighet.
Clearing Complex har en lysegrønn farge


Jeg bruker masken 1-2 (helst 2) ganger i uken ved å påføre et tynt lag fordelt utover et nyrenset ansikt.

Clearing Complex passer ypperlig for uren/acne prone hud. Den har en veldig positiv innvirkning på blank hud. Uten tvil den beste rensende og mest aktive masken jeg har vært borti. Jeg har dog aldri opplevd noe form for prikking på huden, men jeg har hørt at andre har opplevd det. Prikkingen er ikke noe farlig - det tyder bare på at produktet gjør jobben sin. Huden trenger normalt sett litt tid på å tilvenne seg md sine produkter, dersom serien er ukjent for huden.

Selv om masken også tilfører huden fuktighet, er huden min altfor fuktfattig til at det kun holder å påføre denne masken. Jeg påfører derfor bestandig en fuktgivende maske etterpå. Masken har en kremet konsistens og glir glatt på huden. Huden sluker i seg denne masken i løpet av kort tid - jeg pleier å la denne ligge på huden i minst 30 minutter eller så lenge jeg orker. Allerde etter 10 minutter synes det ikke at jeg har på meg en maske en gang, da produktet har trukket godt inn i huden :D

Selv om dette produktet er ment som en maske, bruker jeg den flittig dersom jeg ser at en kvise er i ferd med å dukke opp. Jeg påfører ganske enkelt litt produkt direkte på kvisen før jeg legger meg, og dagen etter er kvisen nesten helt borte. Dette gjentar jeg helt til produktet har tatt knekke på urenhetene ;) På denne måten slipper jeg å bli fristet til å klemme på kvisene og ende opp med stygge arr! Love ♥

Jeg pleier alltid å bruke denne masken noen timer i forkant av en fest/stor begivenhet, da den gir huden min en fantastisk glød. Clearing Complex gjør en fantastisk jobb når det kommer til å rense og friske opp huden. Md formulations har gjort mye for min hud - en serie huden min ikke kan være foruten ♥ En maske jeg anbefaler til alle som sliter med uren hud. Passer ypperlig til både han og henne!

Jeg kjøper min fra feelunique til en helt overkommelig pris.
OMTALE: RIMMEL ROYAL GLOSS (141)

28.01.2011 i Omtale 4 kommentarer


JegdiggerRoyalGloss ♥

Denne plukket jeg med meg helt tilfeldig her om dagen, fordi jeg hadde glemt lipglossen min hjemme og måtte bare ha et eller annet. Siden det var lenge siden jeg hadde kommet over merket Rimmel, tenkte jeg at jeg skulle prøve noe nytt ;) Jeg ble stående ved Rimmel en stund for å si det slik, for de hadde overraskende mye fint :D

Dette er da altså en lipgloss fra Rimmel. Den lukter herlig bubblegum og smaker sukkerlig søtt. Det er en fryd å ha dette produktet på leppene. Den kleber ikke og sitter på leppene veldig lenge. Royal Gloss er definitivt en av de bedre lipglossene jeg har testet hva angår holdbarhet. Problemet er bare at glossen smaker så godt, at den fort blir "spist opp". Den kommer i en tube og har en lettflytende konsistens.

Fargen er perfeksjon. Glossen tilfører leppene en fin glans og en svak rosafarge ♥ Jeg får så myke lepper av denne lipglossen - den er virkelig ikke annet enn herlig! Den har uten tvil hatt en positiv innvirkning på mine vintertørre lepper, og det er et stort pluss.

Det eneste som er litt dumt er at man trenger å påføre litt i overkant mye produkt for at den nydelige rosafargen skal synes på leppene - siden jeg synes fargen er så fin, så har jeg allerede etter noen få dager brukt opp 1/3 av tuben. Den kostet heldigvis ikke så mye, men drøy i bruk er den altså ikke. Selv om lipglossen har en god holdbarhet når man først har påført den, er det ikke å se bort i fra at man gjerne påfører en lipgloss flere ganger i løpet av dagen. Ihvertfall dersom man er like leppeprodukt avhengig som meg :P

Kort sagt en lipgloss jeg absolutt ser på som god og prisen er absolutt godkjent ;) Yey til freshe og myke lepper - Ney til tørre og livløse lepper!

Jeg kjøpte min på Lindex til 70,-.
ARGAN OIL


Arganolje er derivert fra kjernene av argan trærne. Fordi disse trærne bare vokser i et par regioner, er denne oljen en sjelden vare, noe som forklarer den høye prisen. Arganolje inneholder adskillige lipider og fete syrer som oleic syre, palmitic syre og linoliec syre, som alle er bra for huden. I tillegg inneholder den også Vitamin E, phenols, carotenes og Ferulic Syre (en antioksidant).

Arganolje har et høyt innhold av Linoleic syre, som øker hudfuktigheten og nærer tørr hud i tillegg til å redusere røde områder. Noen studier angir at det også kan være en god behandling for psoriasis. Den er veldig rik på oljeantioksidanter.

Fordi Arganolje har et høyt innhold av Oleic syre, kan den tilstoppe porer og forårsake urenheter.
BORON NITRIDE


Boron Nitride er et hvitt pulver som blir fremstilt av boron og nitrogen.

Boron Nitride er brukt i skjønnhetssammenheng for adskillige grunner. Den forbedrer blant annet fleksibiliteten til produktene slik at de glir lettere på huden under påføring, gir en silkeaktig følelse og bidrar til at makeupen varer lenge. I tillegg gir den også en hyggelig og skimrende glød til ansiktet. Boron Nitride kan også absorbere overflødig olje fra huden.

Skjønt Boron Nitride vanligvis er betraktet som en trygg ingrediens, kan den likevel forårsake irritasjon hos enkelte.
TESTER LIBERO PÅ DYR?


Et merke for de små, men likevel greit å vite om de er dyrevennlige eller ei ;)


Jeg fikk følgende svar på mitt spørsmål om ingredienser eller ferdige produkter blir testet på dyr:De er ikke testet på dyr.


Kort og veldig greit :)


KONKLUSJON: Libero tester altså ikke på dyr :) Godkjent!
ER DET VIRKELIG SÅ "USUNT" Å HA "TYNNE" MODELLER SOM FORBILDE?


Det har bestandig vært stort fokus rundt skjønnhet og velvære, men det er vel ingen hemmelighet at fokuset stadig øker med årene. Kvinner som menn er idag svært opptatt av å se bra og veltrente ut, og vi sparer ikke på kreftene når det kommer til å legge skylden over på media og kjendisene. Men hvorfor er det egentlig blitt en tabu å ha tynne modeller/kjendiser som forbilder?

Jeg personlig får veldig mye driv av å se på veltrente modellkropper, og det gir meg veldig mye motivasjon til å løfte stumpen ut av sofakroken og ned til treningssenteret. Nå må jeg raskt legge til at jeg ikke synes noe særlig om modeller som er farlig tynne (slik som denne damen her), men heller slike modellkropper som dette her. Jeg hadde byttet kropp med hvem som helst av disse modellen på sekundet, dersom jeg hadde blitt tilbudt det. Ikke nødvendigvis fordi de er kjente, men fordi jeg synes de har godt veltrente kropper og de jobber hardt for figuren. Det er ingen ribben som stikker ut, heller markerte muskler og fast hud - kroppene deres ser ikke annet enn sunn og muskuløs ut. Noe voldsommere muskler enn dette, synes jeg fort ser altfor maskulint ut! Jeg er godt klar over at det er mye retusjering med i bildet, men det er ikke å se bort i fra at deres hverdag består av hard trening og sunn mat. De lever jo av utseende og jobben deres er å trene og se bra ut. Jeg så her forleden en dokumentar som viste hvor hardt de måtte trene for å få en slik kropp. Men gjør en slik tankegang meg da automatisk til en som lar seg påvirke av media?Jeg er av den oppfatning av kroppen vår er bygd opp for å være i bevegelse og aktivitet - det vil si, den har ikke behov for overflødig fett. Hvor ofte er det ikke snakk om fedme i media og hvor store summer bruker egentlig folket på deres higen etter å bli kvitt noen ekstra kilo?! For ikke å snakke om alle sykdommer og plager som forårsakes av overvekt? Jeg påstår dog ikke at "tynne/normalvektige" mennesker ikke sliter med plager, men problemstillingen er jo størst på den andre siden av vektlinja.

Hvorfor er det blitt slik en dårlig ting å se opp til kvinner som liker å ta vare på seg selv og som tar seg bra ut? Jeg føler til tider at grensen for hva som kalles slank forflytter seg med befolkningens overvekt - for studier viser vel at vekten bare peker en vei og det er oppover..

Jeg er fullstendig imot å presse folk til ting de ikke vil selv, dette gjelder når det kommer til vekt også. I mine øyne blir det helt feil å forsøke å påpresse noen et skjønnhetsideal jeg mener er sunt, men det blir for dumt å "hakke" ned på alle som mener at dette er den sunne måten å leve på. Er BMI alt som skal til for å bli stemplet som undervektig?

Likevel synes jeg det er svært trist at det nærmest kun er slike idealer som blir gjenspeilet i media, da jeg overhodet ikke synes at man trenger å være modelltynn for å være vakker og pen.

For meg er det viktig å sette mål/krav som passer en og som er oppnåelige. Jeg synes det er viktig å ta vare på kroppen gjennom trening og sunt og næringsrikt kosthold. Det viktigste er å ha et godt forhold til seg selv, ha en indre styrke og godt humør.

Det rådet jeg stadig vekk gir meg selv, er å ikke tenke så mye på vekt, men heller fokusere på å justere livsstilen min til noe som føles bra og gir meg overskudd! En livsstil er jo noe man skal ha for resten av livet, så det er viktig at det føles godt og ikke som et ork :)
OMTALE: DURANCE PROTECTIVE HAND CREAM

27.01.2011 i Omtale 2 kommentarer


Denne håndkremen fikk jeg i julegave :) Håndkremen er parabenfri og inneholder vitamin A, B og E. Kremen skal være spesielt godt for sensitive hender, og skal i tillegg mykgjøre og beskytte hendene. Kremen kommer i en slags "aluminiumstube".

Jeg er svært kresen når det kommer til håndkremer! Den skal helst absorbere raskt inn i huden og samtidig gjøre en god jobb. Denne oppfyller dessverre ikke begge disse kravene :( Det er meget synd, fordi kremen i seg selv er veldig god. Den holder ord og beskytter hendene og mykgjør, men den er dessverre veldig klissete. Den bruker lang tid på å trekke inn og må derfor bøye seg i støvet for L'Occitane og Angel's spa.Konsistensen er ganske tykk, nesten som L'Occitane sin for dere som har testet den, og lukter friskt og godt :) Jeg merker at kremen "vaskes" vekk når jeg vasker hendene, noe som igjen tyder på at den kunne trukket bedre inn i huden. Kremen er svært drøy i bruk - det holder å kun påføre bittelitt produkt, så holder det i massevis til begge hender. En krem som lett kunne blitt til en favoritt, dersom den hadde trukket raskere inn..

Jeg har den siste tiden kun brukt denne før leggetid og det funker bedre, for da slipper jeg å bekymre meg for klissete hender. Jeg smører på et tykt lag før jeg legger meg og jeg merker en forskjell dagen etter ;) Det er aldeles ikke dumt med en natthåndkrem.

Denne kommer til å bli brukt opp uten problemer, men jeg tror ikke det blir et nytt innkjøp i fremtiden.
OMTALE: EFAMOL NATTLYSOLJE
En lifesaver i følge mamma - nattlysolje har hun sverget til lenge!

Dette er altså nattlysolje fra merket Efamol, som er en av verdens mest kvalitetsbevisste leverandør av fettsyrer. Det ligger en lang rekke kliniske studier bak deres produkter. Nattlysolje fremstilles av frøene til den berømte blomsten, kjempenattlysblomsten. Efamol Nattlysolje består av en patentert sammensetning fettsyrer som bidrar til å gi huden optimalt med næring og fuktighet. Efamol Nattlysolje har også dokumentert effekt mot PMS plager.

I Norge blir Efamol solgt som et kosttilskudd, men i mange andre land blir Efamol solgt på resept og er ofte anbefalt til folk som sliter med eksem, ømme bryster etc. Nattlysolje fra Efamol inneholder høykonsentrert nattlysolje og inneholder nå 33 % mer GLA. Her er hva som står på deres nettsider om GLA og nattlysolje:GLA er en viktig faktor for en sunn hud, og påvirker i stor grad hudens fuktbevarende egenskaper og bidrar til en mykere og sterkere hud. Efamol inneholder også vitamin E som har positiv effekt på huden. Efamol Nattlysolje har dokumentert effekt både på normal og tørr/irritert hud.

Gjennom sitt høye innhold GLA skal Efamol Nattlysolje bidra til hormonell balanse. Kroppen konverterer GLA til arakidonsyre (AA), som er den viktigste Omega-6 fettsyren i hjernen. Ved hjelp av GLA danner også kroppen prostaglandiner og hjelper dermed til med å bevare den hormonelle balansen. Et regelmessig tilskudd av GLA i form av Efamol Nattlysolje er en naturlig måte å stabilisere kroppens hormonbalanse på.Mamma kan si seg enig i alle disse påstandene. Etter at hun begynte å ta disse kapslene, har hun merket en markant forbedring på både huden og overskuddet. Hun sier hun orker mer, er roligere, har merket at huden er mye friskere og mindre fuktfattig, samtidig som hun merker veldig godt at Efamol hjelper mot PMS plager ♥ Hormonen har liksom kommet i balanse. Jeg har merket veldig på mamma at hun nå har mer overskudd i hverdagen og orker mer :D Det liker jeg veldig! ;D

Dosering foregår slik at de første 12 ukene skal man innta 3 kapsler om dagen, helst sammen med et måltid - dette for å bygge opp kroppens byggestener for disse fettsyrene. Etter de 12 ukene, kan man trappe ned til 1 kapsel om dagen. Det står også på pakken at barn under 3 år ikke anbefales disse kapslene, men fra 3-8 er det greit med 1 kapsel om dagen :)

Mamma har ikke en enesten negativ ting å si om Efamol, ei heller har jeg ...


Min erfaring: Jeg har vært en fast tilhenger av Efamol i ca. 1 år nå, og det jeg kan si er at jeg er minst like avhengig av disse kapslene som mamma ♥ Dette kosttilskuddet har gjort imponerende mye for huden min. Jeg merker at huden min ikke er like fuktfattig som den pleier. Selv om jeg ikke sliter enormt med urenheter nå, så skal det sies at månedens røde uke likevel forårsaket noen uønskede og irriterende småkviser her og der :( Etter at jeg begynte med Efamol, har jeg ikke det problemet lengre. Mange av dere har sagt at huden min gløder - det er takket være dette vidunderproduktet ♥ Det skal nå også sies at det ikke hjelper å ta en Efamol overdose og tro at huden blir ren og fin - en ordentlig hudpleie er fortsatt essensielt. Riktig hudpleie + Efamol = farvel til urenheter!! ♥ Jeg skulle ønske jeg hadde oppdaget dette produktet allerede i ungdomstiden da den balanserer forstyrrede hormoner ;)

Både mamma og jeg merket en virkning etter ca. 3 måneders kontinuerlig bruk.

Den er litt dyr, men etter at man er kommet igjennom den 12 ukers syklusen varer en slik boks i evigheter. Dessuten er den verdt hvert eneste øre! Den finnes på feelunique, men jeg pleier å kjøpe den fra helsekostbutikken, koster vel rundt 360,- for 120 kapsler (1000 mg).

Anbefales x uendelig!! Efamol står ganske langt opp på listen over produkter jeg aldri skal leve uten! ♥
OMTALE: MAC EYESHADOW WOODWINKED

26.01.2011 i Omtale 13 kommentarer


Woodwinked var faktisk den første øyenskyggen jeg kjøpte fra MAC. Mulig det er litt av grunnen til at jeg nå er hekta av MAC sine øyenskygger!? :O

MAC sin Woodwinked er en farge jeg liker svært godt :) Den er utrolig lett å jobbe med, passer til veldig mange andre øyenskyggefarger og er muligens den fargen jeg bruker mest de dagene jeg rett og slett ikke orker å bruke så mye tid på øyesminken min - likevel ser resultatet alltid veldig profesjonelt og gjennomført ut ;) Den kaker ikke og fargeintensiteten kan enkelt bygges opp.

Den er svært godt pigmentert, drøy i bruk og sitter som støpt. Jeg sliter med "oily lids" - jeg har likevel aldri hatt noe problem med at denne legger seg i linjer på øyelokket. Vær oppmerksom på at den har en kjempe lett konsistens, så vær påpasselig med å bruke en lett hånd når du jobber med den ;)

Woowinked har en fin gyllen og metallisk bronsefarge, som kan slå litt mot oransje (avhengig av hudtone). Jeg har med tiden blitt veldig glad i denne fargen og merker jeg strekker meg etter den oftere og oftere. Den egner seg like godt til dagsbruk som kveldsbruk.

Jeg har merket at dersom jeg ikke legger nok produkt på øyelokket, kan fargen virke litt kobberaktig. Dermed ender jeg som regel opp med å legge litt for mye, enn litt for lite. Jeg har også ofte brukt denne som en "brunfarget eyeliner" og jeg får et fantastisk resultat.

Dersom jeg på den annen siden påfører i overkant mye av denne fargen, har jeg merket at jeg fort kan få en "sykepasient" look. Så derfor gjelder å det finne en teknikk som passer ens ansikt og eksperimentere litt med fargen på forhånd. Kunne gjerne vært litt mindre shimmer i den for min del, men absolutt en farge jeg liker veldig godt. Jeg merker jeg liker denne bedre når jeg har en solbrum hud, fremfor den bleikfisken jeg er idag..

Tror riktignok at jeg kommer til å ha denne i evigheter før den går tom, men det er absolutt ikke noe å klage på :P Fargen "endrer" seg også ut i fra hvilken vinkel lyset fanger fargen opp fra. Dersom du har dyptsittende øyner, vil jeg tro denne fargen vil passe deg utmerket da den "løfter" øynene litt frem ;) Definitivt et godt produkt!

Den kan blant annet kjøpes her.
TESTER OPI PÅ DYR?


Kjære Anna, da fikk jeg endelig svar (synd at vi måtte vente så lenge på svar). OPI neglelakkene er elsket blant mange - personlig har jeg veldig lyst til å teste, men først måtte jeg få svar på om de er dyrevennlige :)


Dette er bare et lite utdrag av vedlegget jeg fikk. Jeg tok kun med den delen som  omhandler dyretesting :)1. OPI is committed to improving lives with high quality products while safeguarding the health of our customers.  We also recognize we have a responsibility to protect the well-being of animals.  Therefore, OPI is committed to seeking out and using raw ingredients in our products that have not been tested on animals.  Further, we avoid supporting raw material suppliers that use animal testing as part of their overall scheme of safety testing.

2. OPI is committed to a policy of no animal testing on any of our products.

3. OPI is committed to using raw materials of plant origin where feasible.  The quality of our products is the most important consideration.  We strive to replace raw materials of animal origin with materials derived from renewable plant origin.


OPI elskere, da er det bare å slippe jubelen løs.


KONKLUSJON:
OPI tester verken ingredienser eller ferdige produkter på dyr. Videre i vedlegget stod det også at det er bevisste på miljøet og at de bruker miljøvennlige emballasjer :D:D Veldig bra :) Godkjent!OMTALE: TIKEI MINERAL FOUNDATION

26.01.2011 i Omtale 12 kommentarer


En leser ønsket seg en "Everyday Minerals vs. TiKei" omtale :) Jeg tenkte jeg i første omgang skulle ta for meg TiKei alene, for så å skrive et vs. innlegg.

Jeg har utsatt huden min for mye ufint i årenes løp. Derfor er de produktene jeg bruker per idag veldig kjære for meg, da huden min trives og ser ut til å ha tilgitt meg for mine tidligere synder.

Etter å ha oppdaget Everyday Minerals, sa jeg meg fornøyd over en lengre periode og hadde ikke noe særlig behov for å teste noe nytt. ID ødela huden min så til de grader, at jeg en periode hadde fobi mot alt som het mineralsminke. Da jeg hørte om TiKei, tok nysgjerrigheten min helt overhånd (bombe) og jeg visste at jeg måtte teste den. Det skal imidlertid nevnes at jeg undersøkte merket og ingrediensene veldig grundig. Jeg har lært at jo færre ingredienser, desto bedre!

Først inntrykket var ihvertfall veldig bra - jeg synes TiKei har en veldig oversiktelig og fin nettside :) Jeg bestilte alle fargene jeg trodde kom til å matche hudtonen min og 2 dager senere dumpet varene i postkassen min. TØFT! Det er kun 1 formula å velge mellom hos TiKei og N-serien deres er den serien som matcher hudtonen min best, fant jeg ut.

Jeg ble veldig overrasket da jeg påførte foundationen for første gang. Den dekket veldig bra og tilføyde samtidig ansiktet mitt en fantastisk glød. Dessuten gikk påføringen som en lek. Mineralsminken glir veldig lett på huden og kjennes silkemyk mot huden. Den gir en polert look og kjennes på ingen måte tung. Det at jeg ved dagens ende ikke engang husket at jeg hadde på meg en ny mineral foundation, var veldig imponerende. Den klødde ikke, gjorde meg ikke gusten og grå, "skled" ikke av, satte seg ikke i skjolder, virket ikke kakete og gjorde meg ikke blank. Ei heller ga den meg noen form for urenheter, selv etter 1 ukes bruk.

Et par dager senere ble jeg invitert på en fest. Jeg så på dette som en unik mulighet til å teste TiKei, for å se om den holder gjennom en hel dag etterfulgt av en lang natt med masse dansing, svetting og sprell. Jeg måtte jobbe på dagen, så jeg måtte sminke med allerede før jeg dro på jobb tidlig den dagen, da jeg ikke hadde tid til å dra hjemom først før festen. Jeg freshet meg litt opp da jeg ankom festen og sprayet på litt fix+. Den første kommentaren jeg fikk da jeg menget meg med folket, var: "Wow, så fin huden din ser ut". Det viste seg at det ikke var siste gangen jeg fikk høre det i løpet av perioden jeg brukte TiKei. Slike kommentarer ble nærmest en vanlig del av hverdagen. Jeg ble til og med spurt om hvilken foundation jeg brukte da jeg stod og ventet på trikken :O Jeg ble helt slått ut! Ærlig talt, jeg er ikke vant med å få komplimenter for huden min!! Det er fortsatt veldig uvant for meg å få fine kommentarer om huden min..

Etter en lang og hektisk dag holdt fortsatt sminken seg veldig bra. Resten av meg så verre ut for å si det sånn. Men en primer under sitter denne virkelig som støpt og holder gjennom hele dagen, kvelden og natten :D

Så ja, jeg synes TiKei er fantastisk ♥ Eneste grunnen til at jeg ikke bruker den per idag, er fordi jeg ikke fant en farge som matchet hudtonen min slik jeg ønsker. Jeg så litt blek ut på bilder, da jeg brukte N4 :( Og N5 ble igjen for mørk. Jeg har store planer om å gå tilbake til TiKei snart og gi den en ny sjanse, men denne gangen skal jeg blande disse to fargene. Jeg synes faktisk at huden min glødet og så veldig frisk ut, når jeg ser på bilder fra den tiden jeg brukte TiKei. Jeg har aldri fått så mange kommentarer med Everyday Minerals.

TiKei sin mineral foundation er veldig drøy i bruk og prøvene varer i nærmest 1 uke (for meg ihvertfall - jeg brukte den hver dag da jeg testet den). Så den er utrolig drøy i bruk :D Dessuten er den veldig billig og man får mye produkt for pengene. TiKei inneholder selvsagt ikke Bismuth Oxychloride. Absolutt en mineral foundation som er verdt å gi en sjanse, dersom du enda ikke har funnet din favoritt ;)

TiKei fås her.
OMTALE: MAC EYESHADOW NYLON FROST

25.01.2011 i Omtale 2 kommentarer


Den perfekte highlight fargen ♥

Denne øyenskyggen blir mye brukt her i huset. Den er utrolig lett å legge og det skal godt gjøres å få et dårlig resultat..! Den har en utrolig fin champagne-aktig farge med akkurat passe shimmer som passer til alle look. Jeg bruker den til å highlighte kinnbenet, øyenbrynsbenet, tårekanalene, neseryggen og amorbuen over leppen. Jeg oppnår ikke samme resultat med noen andre highlightere - denne får meg til å se mer våken og opplagt ut. Fantastisk.Holdbarheten har jeg ikke noe å si på, den sitter som støpt helt til den vaskes av. Den er utrolig drøy i bruk da man ikke trenger mye mengde for å få en effekt - fargen er svært godt pigmentert. Jeg har hatt min i 6 måneder nå, og som dere ser på bildet ser den nærmest ikke brukt ut i det hele tatt. Jepp, jeg bruker den hver dag ;) Den lekre fargen matcher veldig godt med andre øyenskygger også - jeg digger å kombinere denne fargen med andre farger.

Uten tvil min hellige gral highlighter - jeg elsker den ♥ Jeg kan også bruke denne fargen alene på hele øyelokket, det funker helt fint. Jeg har lagt merke til at den ser fantastisk ut på bilder, da den "fanger" opp lyset fra blitsen på kameraet.

Highlighting går utrolig kjapt med denne highlighteren :) Passer både til hverdag og fest og blender meget enkelt. Utrolig lett øyenskygge å jobbe med.

Anbefales veldig dersom du er på jakt etter en god highlighter :) Den fås veldig billig her.
TESTER PHILIP KINGSLEY PÅ DYR?


Philip Kingsley lover å gi håret den kongelige behandlingen det fortjener ;) Jeg sendte mail og spurte om de tester på dyr..


Jeg fikk følgende svar:We at Philip Kingsley pride ourselves on maintaining and upholding a zero tolerance policy to our products or any products associated with our brand being animal tested.

I can assure you our products have not been tested in any way on animals. We are currently planning to promote this on our website to show our beliefs in this matter.

We have legal certification for all our products being animal friendly but this is not a public document as it has names and addresses of our manufacturers.


 Jeg sendte en ytterligere mail og spurte om dette også gjaldt for ingrediensene.. Da fikk jeg følgende svar:To my knowledge all our ingredients are animal friendly. And I know we have strict policies.


 

Jeg avventer et litt mer sikkert svar enn dette.. :)


KONKLUSJON: Ikke definert enda.
TESTER BAREMINERALS PÅ DYR?


bareMinerals er en komplett makeup-serie basert på 100% naturlige mineraler. Men er de dyrevennlige..?


Jeg fikk følgende svar på mitt spørsmål, fra Dermanor:BareMinerals driver ikke med dyretesting og bruker ikke ingredienser som er testet på dyr.

Toleransetester utføres med laboratoriemodeller og testes på frivillige.


Enkelt og greit!


KONKLUSJON: bareMinerals tester altså verken ingredienser eller ferdige produkter på dyr :) Approved! ;D


TESTER ESSIE PÅ DYR?


Mine favoritt neglelakker er fra Essie - derfor håpet jeg inderlig på et positivt svar, da jeg sendte mail og spurte om de er dyrevennlige..


Jeg fikk følgende svar på avsendte min mail:You will be happy to know that our products are tested in salons, on an internal test panel, and even frequently on Essie herself, but never on animals. That also applies for the ingredients. Also, there are no animal derivatives in our polishes.


YEY :D:D


KONKLUSJON:
Essie = dyrevennlig :D Godkjent!CARMINE


Carmine er et klart rødt pigment som kommer fra den kvinnelige cochineal (Coccus cacti) billen. Dette fargestoffet brukes i en rekke produkter, deriblant i kosmetikk som leppestifter, øyenskygger, neglelakker, maskaraer etc., for å gi disse produktene en rød farge.

Carmine er identifisert med E120.

Carmine kan forårsake irritasjon og allergi hos enkelte.
OMTALE: MAC CREME D'NUDE

24.01.2011 i Omtale 10 kommentarer


Denne har jeg lenge hatt lyst til å teste, virkelig. Det har vært et umulig prosjekt å få tak i denne fargen i norske butikker og det er dessverre slik at det ikke er så veldig mange nettbutikker som selger MAC. Imidlertid er ikke utvalget noe særlig å skryte av i de få nettbutikkene jeg vet om som selger MAC. Ebay er løsningen - jeg har bare aldri fått meg selv til å bestille. Mamma ble min løsning, som vanlig ♥

Jeg hadde mine tvil når det kom til denne fargen, men var likevel døds-nysgjerrig siden den er så etterspurt. Jeg har faktisk ved flere anledninger blitt fortalt at leveringstiden på dette produktet er ukjent, av selgerne i MAC butikken. Til tross for min gedigne nysgjerrighet, hadde jeg ikke store forventninger til Creme D'nude. Jeg forestilte meg at denne ville gi et "look like a dead lips" utseende - der tok jeg heldigvis feil.

Jeg har lenge vært på jakt etter en nøytral leppestift, som kan brukes til hverdag såvel som til dramatiske look. Jeg sliter med ørkentørre lepper om vinteren, derfor er det helt avgjørende for meg at leppestiften ikke tørker ut mine lepper ytterligere. Den trenger ikke å ha superhelende effekt, bare den ikke gjør vondt verre så er jeg fornøyd.

Jeg kjente jeg ble meget skeptisk da jeg rullet ut leppestiften og fikk øye på fargen for første gang. Men skepsisen vedvarte ikke lenge, for med engang leppestiften kom i kontakt med mine lepper falt jeg pladask. Jeg har ikke vært en heldig eier av denne så lenge, men jeg har strukket meg etter den veldig mange ganger i løpet av den korte tiden. Den har raskt utviklet seg til en favoritt.

Den får en kremet konsistens med en gang den kommer i kontakt med varmen fra leppene (vær derfor forsiktig med å oppbevare den på varme steder) og lukter herlig vanilje (jeg føler meg som en galing der jeg går rundt og lukter på mine egne lepper hele tiden). Den er ikke fullt så glossy som en lipgloss, men den er heller ikke matt. En mellomting med andre ord. Fargen er godt pigmentert og jeg syns faktisk at den nærer mine knusktørre lepper til en viss grad. Den er ikke fullt så dekkende som f.eks. hvis man skulle ha påført concealer på leppene - leppenes naturlige farge får skinne svakt igjennom, noe som gir en illusjon av naturlighet. Normalt sett foretrekker jeg litt farge på leppene, da det får meg til å virke mer "levende" og opplagt, men likevel så liker jeg denne fargen veldig godt. Jeg har påført en svak rosa lipgloss over denne, bare for å teste den og fargen jeg får da er uslåelig. Elsk på at det fungerer å leke med fargen, uten at det ser kakete ut ♥Jeg liker veldig godt at den ikke bærer preg av "oransje" eller "rosa/fersken" farge på leppene, men nude slik som den lover! :) Alt-i-alt er dette en leppestift jeg liker veldig godt. Er det en negativ ting å påpeke, må det være holdbarheten. Jeg skulle virkelig ønske den varte lengre, men jeg føler ikke at den varer noe særlig lengre enn en vanlig lipgloss :( En annen ting er at dersom jeg påfører denne, uten å smøre leppene mine med leppebalm først, vil fargen sette seg i tørre områder/linjer og fremheve disse veldig. Jeg må også legge til at jeg faktisk syns at holdbarheten er noe bedre, dersom jeg ikke smører leppene først. Mulig de som ikke sliter med tørre lepper, syns den har en fantastisk holdbarhet - vanskelig å si. Jeg tror neppe jeg kommer til å legge fra meg denne med det første, så jeg oppdaterer gjerne underveis når vi går mot varmere tider og mine lepper igjen fungerer som normalt ;)

Holdbarheten har ikke fått så stor fokus, da fargen og egenskapene til denne leppestiften har stjålet all min oppmerksomhet. Jeg føler den står bra til alt og kan brukes til meget. Jeg forstår nå meget godt hvorfor den er så forbaska (unnskyld, men noen ganger må slik ord til, for å oppnå en ordentlig beskrivelse) vanskelig å få tak i! Utrolig bra å begynne med en så perfekt nude farget leppestift som førstegangsbruker. Pluss for en forpakning som ser elegant og profesjonell ut.

Jeg skal ikke innføre halve hjerter i karakterene nå, men dersom jeg hadde hatt halve hjerter hadde denne fått 5 1/2 - noe trekk på grunn av litt dårlig holdbarhet. Ellers en leppestift som har blitt til en favoritt og fått sin faste plass i vesken ♥ Kjempe elsk på den ♥ ♥

Eneste stedet jeg vet for sikkert at denne kan kjøpes, er for øyeblikket Ebay og hos allcosmeticswholesale.

Edit 25.01.2011: Nå har jeg testet denne ved å påføre en leppeprimer før påføring, og da er holdbarheten langt bedre ;) Da er det problemet løst! :D:D
TESTER LILY LOLO PÅ DYR?


Lily Lolo tilbyr et komplett utvalg av mineralsk kosmetikk, inkludert mineralfoundation og annet mineralsminke. Lily Lolo hevder selv å være laget av rene knuste mineraler og inneholder ingen sterke kjemikalier, fargestoffer eller fyllstoff. Dette merket er ikke bare mild mot huden, men inneholder også sinkoksid som har helbredende egenskaper - perfekt for de som lider av urenheter eller har sensitiv hud.

Jeg sendte mail for å sjekke om de tester på dyr. Svaret lød som følger:Rest assured that we do not test on animals and have achieved BUAV approval, also none of our ingredients are tested on animals

We currently have two eye colours which contain carmine (Golden Pink and Golden Lilac) and five blush shades (Ooh La La, Candy Girl, Sugar n Spice, Sweet Fig and Clementine), this is commonly used in cosmetics but is a derivative of cochineal (a red food colouring). Our lip gloss range also contains beeswax so vegans may want to avoid these products.


Høres bra ut! :)


KONKLUSJON:
Lily Lolo tester altså ikke på dyr. Godkjent! ;)
OMTALE: PAPAYA BEAUTÉ DES LÉVRES

24.01.2011 i Omtale 6 kommentarer


Denne leppebalmen fikk jeg i gave til jul - jeg hadde mest sannsynligvis aldri gått til innkjøp av denne selv (på grunn av ingrediensene)! Selv om dette produktet var en gave, er det imidlertid ingen grunn til sensur. Jeg får ofte produkter i gave av venninner, fordi de setter stor pris på min ærlige bedømming.

Liker jeg den? Hell no! Jeg har ingenting annet positivt å si om den, bortsett fra at den lukter veldig godt - altså papaya. Den har jo også en fancy innpakning med stjerner og "knæsje" farger ;)

La oss begynne med innpakningen - jeg hater slike metallinnpakninger! De er nærmest umulig å få opp. Så var det ingrediensene, denne er proppet med mineralolje og parfyme (så dere de såre leppene mine her!? Vel folkens, det er takket være dette dustete produktet). Jeg hadde i utgangspunktet ikke særlig lyst til å teste dette produktet i det hele tatt, men jeg klarte ikke å dy meg (jeg ble lurt av den fristende lukten).

Den har en hard konsistens som mykner når den kommer i kontakt med varmen fra fingrene. Meget drøy i bruk da den bruker en evighet på å trekke inn og bare legger seg som en hinne opp på leppene. Det kommer vel ikke som en bombe akkurat, da store deler av dette produktet består av mineralolje.

Produktet ga meg så såre lepper at det gjorde direkte vondt. Jeg kunne ikke la være å plukke på tørre partier, da leppene mine så ut som de gjennomgikk en hudfornyelse. Leppene føltes også veldig seige, på samme måte som de føltes da jeg brukte Rosebud salven. Klissete hender etter påføring får du også med på kjøpet.

Dette produktet er slik en katastrofe for meg, at jeg ikke orket å ha den i huset en gang :O Makan til dårlig produkt - den burde absolutt fått en pris for det. Den gjorde absolutt ingenting positivt for mine lepper - tvert om gjorde den kun vondt verre ;(

Jeg er litt usikker på hvor dette produktet er å få tak i, bortsett fra på taxfree - ei heller er jeg noe særlig interessert i å vite det..
CAFFEINE


Koffein er en organisk blanding funnet i kaffe, te, sjokolade etc.


Koffein inneholder antioksidanter som byr på beskyttelse mot skader fra frie radikaler, som er en av hovedårsakene til aldring. Den er imidlertid ikke den beste antioksidantingrediensen som er tilgjengelig i dag. Den reduserer riktignok flaking og forbedrer vanligvis hudens utseende, dersom den er tørr og skadet. Koffein er ofte brukt i kosmetisk sammenheng på grunn av dens positive virkning på hovne øyne eller cellulitter ? dette er riktignok ikke klinisk bevist, enda. Det den gjør er å tilføre fuktighet til huden, slik at den fremstår som glattere og dermed vil ikke cellulittene være like synlige (selv om de fortsatt er der!). Virkningen av koffein er bare midlertidig.

Koffein kan tørke ut huden, fordi den binder seg til vannmolekylene.
OMTALE: SHISEIDO BENEFIANCE CONCENTRATED ANTI-WRINKLE EYE CREAM
Da er det på tide med første omtale i samarbeid med mamma ♥ Det hele gikk på skinner og helt strålende ;)

Dette er da altså Shiseido sin øyekrem. Mamma har vært tilhenger av denne øyekremen i hele 3 år nå, og ble introdusert for denne kremen via en prøve hun fikk på Esthetique.

Øyekremen har en silkemyk og tykk konsistens og trekker raskt inn i huden. Tilfører mye fuktighet, forhindrer fuktighetstap og virker oppstrammende. Den har veldig god holdbarhet og holder gjennom hele dagen. Mamma synes denne trekker veldig godt inn i huden og tilfører den sarte huden under øynene rikelig med fuktighet. Hun kan nærmest sminke seg umiddelbart etter påføring. Det følger også med en liten "spade" slik at man slipper å grave i øyekremen med fingrene.

Mamma har logisk nok noen linjer under øynene som synes tydelig dersom hun ikke bruker en nærende øyekrem - hun synes at denne kremen nærer såpass at synlige linjer blir mindre synlige. Øyekremen er svært drøy i bruk, og man trenger ikke mye produkt for å dekke "øynenes" behov. Ganske enkelt en øyekrem som motvirker rynker, fine linjer og mørke ringer.

Mamma synes også at denne kremen virker beroligende på huden rundt øynene. Hun slet noe med hovne øyne før i tiden - etter at hun begynte å bruke denne kremen, er det problemet long gone :) Uten tvil en av de beste øyekremen hun har vært borti! Hun kan påføre kremen så nærme øyet hun vil, uten at den virker irriterende på øynene.

Selv om prisen kan virke litt stiv, får en mye produkt for pengene da produktet er veldig drøy i bruk og siden den faktisk gjør en god jobb. Mamma pleier å bruke produktet i ca. 1 år før den er tom, da både morgen og kveld - hver dag. I norske butikker kan jeg tenke meg denne er skamdyr, men jeg fant den til en rimelig pris her.
VEGETARPIZZA + GRØNNSAKSALAT


Idag har jeg virkelig vært en eksemplarisk husmor ;) Jeg har stått på kjøkkenet store deler av dagen, og det har ikke vært annet enn en ren fornøyelse :D Vegetarpizza og grønnsaksalat med dijonsennep og créme fraîche var retter som stod på menyen. Begge rettene ble såpass vellykket, at jeg tenkte jeg skulle dele oppskriftene med dere ♥ For øyeblikket er jeg så mett at jeg har vondt for å bevege meg :O Oppskriftene er meget enkle og det går rimelig kjapt å lage maten ;)


Pizzadeigen - min kjære stod for kjevlingen ;)


Tomatrøre/pizzasaus


Før steking


Det ferdige resultatet


Mmm.. ♥

Pizzadeig (4 porsjoner)

180 g hvetemel
100 g sammalt fin hvete
25 g fersk gjær
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
1 1/2 dl vann

Gjær, olivenolje, salt og vann blandes sammen til gjæren er oppløst. Tilsett alt melet. Kna deigen godt sammen og la den hvile i 30 minutter.

Tomatrøre

1 ts olivenolje
2 fedd hvitløk
1 finhakket løk (ca. 150 g)
1 boks hakkede tomtater (400 g)
1/2 ss oregano
salt og pepper

Fres løken og hvitløken i olivenolje til den blir blank og myk. Tilsett tomatene og la det hele koke til røren får en ganske fast konsistens. Ha i oregano og smak til med salt og pepper.

Fyll

100 g sjampinjong i skiver
100 g rød paprika
3 stk soyapølser
50 g maiskorn
200 g revet ost

Her kan du tilsette dine favoritt ingredienser. Velg gjerne en ost med kun 16 % fett (mozarella eller lettere Jarlsberg/Norvegia).

Steking

Halvstek deigen ved 200 grader i 5 minutter på miderste rille. Ha på fyllet og osten - stek så pizzaen ved 280 grader på øverste rille i ca. 10 minutter.Grønnsaksalat


Naaaam..

Grønnsaksalat

1 agurk
200 g syltede sølvløk
300 g reddiker
2 dl hakket vårløk
1 dl hakket vårløk
300 g maiskorn

Sennepdressing

1 beger créme fraîche
1 dl majones
3 ss dijonsennep
1 sitron (saften av den)
2 ss sukker
1 ts salt
1 ts kvernet hvit pepper

Skjær agurken og reddikene i små terninger. Bland disse sammen med sølvløk, hakket løk og maiskorn.

Bland så sammen créme fraîche, majones og sennep og smak til med salt, pepper, sukker og sitronsaft. Dressingen blandes med grønnsakene, og salaten settes kaldt i minimum 2 timer.

Vel bekomme! :)
OMTALE: TOO FACED LIP INJECTION

22.01.2011 i Omtale 9 kommentarer


Fyldigere lepper uten restylane? Yes, please! ;)

Denne kom jeg faktisk over da jeg var på en fest, for ca. 6 år siden :O Alle jentene samlet seg plutselig rundt bordet, og alt jeg så var et leppeprodukt som gikk på rundgang. Nysgjerrige meg måtte selvsagt få med meg oppstyret - da jeg hørte hva produktet var "godt" for, påførte jeg med det samme litt på leppene og forbredte med en gang en tale i denne duren: "herregud jenter, hva er det dere er så oppspilte over? Dette er jo bare enda et produkt som ikke holder det den lover!". Før jeg rakk å komme så langt, føltes det plutselig ut som om leppene mine brant, så jeg løp bort til speilet for å se hva som foregikk. Jeg fikk sjokk over synet som møtte meg. Jeg så rett og slett ut som frøken "ducklips" - jeg snudde meg til jentene som alle var like forbauset som meg. Jeg har testet ut mange lip plumpers frem til nå - ingen har hatt noe særlig effekt på mine lepper. Resultatbilder finnes her.

Dette er altså Too Faced sin lip plumper som lover å gi synlig fyldigere lepper. Holder den løftet sitt? JA, så til de grader! Jeg har nå brukt denne i litt over 5 år, og jeg har enda ikke endret mening om den. Den er rett og slett super. La meg begynne med å si at leppene mine virkelig svir når jeg påfører denne. Den sviende følelsen vedvarer en stund, men den avtar gradvis. Effekten varer så lenge produktet er på leppene. Selve lipglossen er typisk "lipgloss klissete", og jeg kjenner veldig godt at den suger til seg all fuktigheten fra mine lepper. Dermed slipper ikke jeg unna med å bruke den hver dag, ihvertfall ikke om vinteren da mine lepper skriker etter fukt mer enn noen gang. Til spesielle anledninger er den one of a kind! Jeg merker også at jeg bruker den hyppigere om sommeren ;)

Det skal også nevnes at lipglossen både smaker og lukter vondt. Jeg klarer ikke helt å definere noen av delene - mulig en blanding av kardemomme og pepper?! Likevel må jeg si at med den utrolige effekten denne lipglossen gir, tåler jeg litt vond smak. Den gir umiddelbar synlig effekt. Når du påfører den på leppene kjenner du med en gang en sviende følelse (det må en nesten regne med) - dette er ikke noe farlig. En må lide litt for skjønnheten ;) Den er helt blank og gir ikke annet en glans og fyldigere lepper.

Jeg merker også at leppene blir mer glattet ut, markerte og definerte, samtidig som leppene får en dypere farge. Holdbarheten er ikke blant den beste jeg har vært borti - den kunne gjerne vært litt bedre. Forsøk gjerne å holde deg innenfor dine leppers grenser under påføring, da huden rundt leppene mine blir rød dersom jeg slurver litt under påføring (min sensitive hud har dog aldri reagert på den, men det er greit å holde seg på den sikre siden) :)

Absolutt en lip injection som er verdt å prøve dersom du vil har litt fyldigere lepper, uten å ty til andre midler ;) Jeg har mange venninner som bruker den og som er storfornøyde med effekten :D Anbefales så absolutt :)

Den fås billigst her.
TOO FACED LIP INJECTION - RESULTAT

22.01.2011 i Sminke 16 kommentarer


Jeg lovet her å skrive en fullstendig omtale om denne, men det glemte jeg helt :P Nå legger jeg riktig ut et før og etter bilde, så kommer det en fullstendig omtale av den i løpet av helgen ;)

Den eneste lip injectionen jeg har prøvd blant mange som har gitt meg synlige resultater.
Etter

Begge de to nederste bildene er etter-bilder. Den under til venstre er tatt umiddelbart etter påføring, og da ser dere at leppene mine nærmest ser ut som andelepper (de ser hovne ut) :O Se bort ifra sårene jeg har på leppene (jeg klarer ikke å la være å plukke på tørre partier :S). Bildet nederst til høyre er tatt ca. 15 etter påføring. Dere ser kanskje at leppene mine virker fyldigere enn utgangspunktet?! Det er ikke så lett å "fange" effekten med kamera, men den har altså en effekt :)

Håper dere som ville se effekten av dette produktet, føler dere fikk noe ut av disse bildene :)
OMTALE: ANGEL'S SPA RICH BODY LOTION WITH GINGER SAGE & ROSEMARY OILS

21.01.2011 i Omtale 4 kommentarer


FAN TAS TISK! ♥

Jeg har klødd i fingrene etter å presentere dette fantastiske produktet for dere, men jeg måtte dy meg da jeg ville teste den ordentlig ut (selv om jeg allerde hadde gjort meg opp en mening kun etter noe få dager). Jeg hadde aldri i livet kunne gjettet at dette produktet skulle være så bra. Ei heller trodde jeg noen gang at jeg kom til å finne noe bedre enn min kjære L'Occitane. Denne setter min favoritt håndkrem fra L'Occitane i svært dårlig lys - og det hadde jeg aldri kunne tro noen håndkrem skulle klare.

For det første, den trekker SUPER raskt inn i huden (JA, enda raskere enn shea kremen til og med - det er helt utrolig!!) og for det andre: den gjør en utmerket jobb. Etter å ha blitt avhening av Angel's spa sin fuktighetskrem, syns jeg faktisk at shea kremen er noe klissete de dagene jeg påfører den :O
Beklager litt for mørkt bilde, men med flash så syntes ikke teksten :(


Konsistensen er en mellomting - verken tyntflytende eller tykk.

Den siste tiden har jeg hatt veldig såre hender (jeg gikk tom for shea kremen og jeg hater klissete kremer/hender, derfor går jeg heller uten). Jeg hadde på det verste små sprekker og sår på alle fingre, noe som førte til at jeg ble tvunget til å kjøpe en random fuktighetskrem. Da vi var på shopping, gikk vi tilfeldigvis forbi Angel's spa butikken og en stor plakat med "kun naturprodukter" fanget mitt blikk. Jeg gikk inn og spurte ekspeditøren om produktene testet på dyr - hun hadde fått klar beskjed om at produktene var 100 % dyrevennlige, da dette var noe av bakgrunnen for at hun i utgangspunktet begynte å jobbe der. Jeg tok henne på ordet (har dog også sendt mail i ettertid) og begynte å utforske produktene litt. Denne fuktighetskremen blunket til meg helt siden jeg satte min fot inn i butikken, så jeg bare fisket den med. Oh, I'm glad I did! :D Det er jo egentlig en body lotion, men jeg ser ikke helt problemet med å bruke body lotion som håndkrem ;)

Jeg smurte på et tykt lag samme kvelden som jeg kjøpte den, og jeg skal si dere: det sved som fy! Det føltes som om 2 glovarme kokeplater var satt på mine hender (la meg minne dere på at mine hender var fulle av sår på det tidspunktet). Dagen etter kunne jeg ikke tro mine egne øyner. Tilstanden var betraktelig forbedret, jeg hadde aldri trodd en krem ville klare noe slikt i løpet av kun én kveld :O Etter 2 dager var alle sår borte og mine hender mykere enn noensinne. Jeg har overført litt av produktet i en reisevennlig krukke, så den er med meg overalt. Kremen svir selvsagt ikke nå lenger :) Da hadde jeg ikke orket å bruke den..

Jeg får heller ikke følelsen av å vaske en fisk når jeg vaske hendene - et tegn på at kremen trekker godt inn i huden og gjør jobben sin skikkelig. En redning for oss med sensitive og ørkentørre hender ♥

Jeg er ikke noe særlig fan av lukten, men det er vel det eneste negative jeg har å si om denne fuktighetskremen. Den lukter logisk nok ingefær, derav navnet, noe som kan bli litt for sterk for min luktesans. Pluss for pumpeflaske - det er så enkelt og greit :)

Til og med min kjære smører seg med denne kremen hver kveld, UTEN at jeg sier et pip! Det er et mirakel.

Jeg mener å huske at den kostet rundt 200,-. Jeg kjøpte min på Angel's spa butikken nede i byen :)
DA VAR DET FREDAG IGJEN.. :D


Kjære lesere, da er det fredag igjen :D Absolutt den beste dagen i uken, da vi har en fersk helg å se frem til ♥ Jeg har vært våken siden klokken 6 og jeg er stuptrøtt, men det er så mye som skal gjøres. Det er mye som står på timeplanen i helgen, blant annet å tilbringe mye tid med venner og min kjære, samt en del familiebesøk og selvsagt blogging da.

Jeg har også planer om å sitte oppe til langt ut på natt for å redigere alt som er blitt skrevet på denne bloggen hittil. Alt frem til januar 2011 skal redigeres i form av at jeg skal bytte ut gamle bilder, med bilder som jeg har fotografert selv eller som er lovlige å bruke (jeg har skrevet et innlegg om dette her), samt noen innlegg som jeg ikke føler har en plass på denne bloggen lengre (da bloggen har fått et nytt ansikt :D). Det er en del, men det lar seg gjøre ;) Like greit å bare få det unnagjort!

Ellers så er dagens harde treningsøkt allerede unnagjort, så jeg slipper å tenke på det. Idag var det hovedsakelig denne og denne sangen som stod i fokus - disse minner meg skikkelig om sommeren, som igjen vekker viljen i meg til å presse meg selv enda hardere ;) Det er jo ikke så veldig lenge igjen til bikinisesongen, så det er full skjerpings fremover ;D


Ønsker dere alle en fantastisk helg ♥
SVAR PÅ SPØRSMÅL FRA LESERE :D


Jeg fikk noen spørsmål fra søte Ella igår, som gjerne ville oppklarer et par ting :) Hun ønsket at jeg skulle samle opp hennes spørsmål og svare i form av et innlegg - da gjør jeg det ;)


Hva gjør du for å holde kvisene unna - jeg har lest litt på bloggen din at du slet med kviser før, det skulle man aldri trodd med den perfekte huden du har?
-
Først og fremst: takk for det! ♥ Det er fortsatt uvant for meg å få slike komplimenter om huden min, da jeg har slitt med dårlig hud gjennom hele ungdomstiden og frem til jeg var 20/21 år.

Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne anbefale et produkt som tok fullstendig knekken på alle kviser og urenheter hos alle og enhver, men så enkelt er det dessverre ikke :( Jeg skjønner dog med hele meg, frustrasjonen rundt de uønskede bulene.

Hemmligheten bak min hud er rett og slett at jeg per idag kjenner meg selv og huden min. Jeg vet f.eks. at kosthold ikke har noe som helst innvirkning på min hud - dette vet jeg fordi jeg har testet meg selv over lengre perioder ved å kutte ut diverse matvarer. Altså misforstå meg rett - det er ikke slik at jeg kan leve en veldig usunn livsstil, uten at dette påvirker huden min, men det er ikke slik at dersom jeg spiser sjokolade eller melkeprodukter, så popper det opp kviser og andre urenheter dagen etter (joda, det er noen som har det slik). Riktig hudpleie har reddet min hud i en veldig STOR grad!

Dersom man skal finne årsaken til urenhetene, må en bli mer oppmerksom. Når får du mest kviser og hva gjør du annerledes i den perioden du ikke har så mye kviser? Du må analysere ned til minste detalj, for ting som kanskje ikke betyr noe for deg, kan likevel påvirke huden din!

Så, hva er egentlig riktig hudpleie? Det finnes ingen fasitsvar på dette. Hudpleie er noe som må skreddersys for hver enkelt, så det hjelper i grunn ikke å kopiere andre. Alle omtaler og tips på denne bloggen er null verdt, dersom den som leser ikke kjenner sin hudtype. En trenger ikke nødvendigvis å dra til en hudpleier (selv om det faktisk er det smarteste), da man kan lese seg opp til det meste. Ja, det krever tid og vilje, men det lar seg gjøre. Det er meget vanskelig for meg å vite hva slags hudtype dere har over nett, uten å se på huden deres først. Kviser og urenheter er ikke bestandig likestilt med fet hud.

Med én gang du har definert din hudtype, først da kan du begynne å lete etter produkter tilpasset din hudtype. Det er virkelig FYFY å bruke produkter tilpasset fet hud dersom man har tørr hud f.eks. Eller at man tørker ut huden fordi man tror man har fet hud, men egentlig så lider man av fuktfattig hud. Dette er faktorer som er som gift for huden - og tro meg: huden får viljen sin til slutt! Det går ikke an å lure kroppens største organ.

Jeg jakter jo nå f.eks. på nye hudpleieprodukter - dersom jeg ikke hadde kjent min hudtype hadde jeg garantert brukt opp masse penger på feil type produkter, og dessuten endt opp med en veldig irritert hud. Men siden jeg vet hva slags hudtype jeg har, kan jeg enkelt eliminere produkter tilpasset andre hudtyper enn min egen. Jeg vet ikke akkurat hvilke produkt som matcher min hud før jeg tester, men det at jeg kjenner min hudtilstand gjør at jeg kan redusere utvalget.

Men dere, fortvil ikke. Det finnes håp og vi er kommet så langt med teknologien at urenheter, etter mitt syn, er et unødvendig irritasjonsmoment. Jeg skulle ønske noe hadde fortalt meg dette allerede i ungdomstiden..!

Jeg slenger med min ukentlige hudpleierutine også:

Mandag

Morgen: rens, forebyggende serum, øyeserum, øyekrem og dagkrem (om vinteren også kuldekrem).

Når dagen nærmer seg slutt, vasker jeg av sminken med min daglige rens, skrubber huden, påfører rensende maske og lar denne virke i 20 minutter. Deretter vasker jeg denne av og påfører en fuktigivende maske. Lar også denne virke i 20 minutter før jeg vasker den av.

Kveld: fuktserum, øyeserum, øyekrem og nattkrem

Tirsdag

Morgen: samme som over

Kveld: rens, fuktserum, øyeserum, øyekrem og nattkrem

Onsdag og torsdag

Samme program som tirsdag

Fredag

Gjentar samme prosedyre som mandag

Lørdag og søndag

Samme program som tirsdag, onsdag og torsdag

Det spiller selvsagt ingen rolle hvilken dager du velger å påføre maske, gjør det gjerne tirsdag og fredag, men la det alltid gå noen dager mellom hver gang.

Jeg har også skrevet et innlegg om urenheter her.

Håper dette besvarte spørsmålet ditt. Skrik ut dersom noe er uklart :)


Bruker du mineralfoundation? I så fall, hvilken er din favoritt? Har du vært borti Tikei?
- Ja, jeg bruker mineralfoundation. Det har jeg igrunn gjort i flere år nå. Jeg begynte med ID sin, da den på ingen måte matchet min hudtype ga jeg opp mineralprodukter en periode fordi jeg fikk litt nok.

Jeg gikk da over til MAC, inntil jeg innså at den også ødela huden min. Jeg valgte å gi mineralfoundation et nytt forsøk, men denne gangen foretok jeg en grundig research på forhånd. Jeg kom da over Everyday Minerals (EM), og der har jeg blitt siden ♥

Jeg har også testet ut litt av hvert fra Tikei (omtale kommer). Jeg var stort sett meget fornøyd med Tikei, og jeg har aldri før fått så mange komplimenter for huden min som da jeg brukte mineralfoundation fra Tikei. Jeg fant dessverre ingen farge som matchet min hudtone :( Det endte opp med at jeg gikk tilbake til gode, gamle EM. Når EM blir tom, har jeg veldig lyst til å prøve Tikei igjen - denne gangen blande to farger ;) Men vi får se.


Hvilken EM formula?
- Dersom du er ute etter et matt og dekkende resultat, er intensive base å anbefale. Jeg synes ikke de andre dekker like godt som denne. EM fås billigst her. Det går an å bestille så mange prøver man vil, før man eventuelt kjøper fullsize. Det første prøvekitet er gratis (betaler bare for frakt, $ 4,64), deretter koster det $ 5 for hvert kit + frakt. Les mer her.


Hvorfor mineralsminke?
- Jeg har tidligere skrevet et innlegg om dette som kan leses her.


Håper dette besvarte alle dine spørsmål :) Nøl ikke med å spørre, dersom noe er uklart eller dersom dere lurer på noe mer :)
SKJØNNHETSREDSKAPER SOM ER ET MUST FOR MEG!

20.01.2011 i Tips 6 kommentarer


GHD IV STYLER
Håret hadde vært temmelig håpløst og dødt uten min GHD rettetang. GHD har vunnet flere priser og flere ganger blitt kåret til 'beste rettetang'. Det er ikke uten grunn - den gjør virkelig en utmerket jobb :) Ikke bare er den en rettetang, men rettetangen kan også fint brukes til å lage krøller, bølger eller fall i håret. Med sin unike plate av kermaikk, sliter den ikke så ekstremt på håret og etterlater et rett og glansfullt resultat. Pluss for at den varmes opp på bare noen få sekunder og ikke lugger! ♥ Elsk på den x 1000000 ♥VARMEBESKYTTENDE SPRAY

En varmebeskyttende spray i samarbeid med GHD IV STYLER, er en høyst uslåelig duo. Jeg ser tydelig minimering av slitasje på håret etter at jeg begynte å bruke en slik spray - dessuten blir håret mye slettere og har vanskeligere for å bli frizzy. "Bad hairday" er historie! :D Min favoritt er den i midten, fra KMS.


VIPPETANG

Jeg er så heldig at jeg er begavet med mørke øyenvipper. Det er jeg veldig glad for - jeg trenger nemlig ikke annet enn krøll på vippene, før jeg ser våken og presentabel ut de dagene jeg verken har ork eller tid til å påføre mascara ;) Jeg har gjennom årenes løp testet ut veldig mange vippetenger, og kan nå med sikkerhet fastslå at Shu Uemura sin vippetang er blant de aller beste jeg har vært borti (dette minner meg på at jeg ikke har skrevet omtale om den enda :O). Den er like presis som en ninja's sverd, tar tak i hver eneste vippe, lett å jobbe med ... - ja, rett og slett fullkommen. Formen av overflaten, håndtaket og hengslet som leverer nøyaktig riktig mengde trykk til de sarte øyenvippene er faktorer som er nøye gjennomtenkt. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene og forbausende nok passer denne så og si hver øyeform.
PINSETT

Hva skulle vi har gjort uten pinsett da, jenter? Jeg vet ihvertfall at jeg hadde endt opp med å se ut som en overfylt skog.. Jeg har en gammel pinsett som jeg sverger til - den er så presis som en pinsett kan få blitt, og jeg har aldri hatt problemer med å få tak i hår. Jeg vet ikke hvor denne er kjøpt, men jeg vet at Tweezerman har noen veldig gode pinsetter ;) Jeg har testet ut Tweezerman, men jeg merker jeg strekker meg oftere etter min gode, gamle pinsett :D
SIGMA S S224 (E40), SIGMA SS187 (F50) OG SIGMA SS219 (E30)

En grundig omtale finner du her. Sminkehverdagen min hadde ikke glidd like smertefritt unna uten disse kostene. Dette er koster som jeg bruker hver eneste dag og som jeg bruker til flere formål enn hva de er tiltenkt. Jeg liker alt ved disse kostene - formen, busten, mykheten, lengden, presiseringen ... Ja, alt! ♥
Q-TIPS

Den ultimate skjønnhetsredskapen! Takk til oppfinneren - du har virkelig oppfunnet noe som ihvertfall gjør hverdagen min mye enklere (og jeg kan banne på at jeg ikke er alene om det!). Jeg bruker dem for å komme til steder jeg har vanskeligheter med å komme til med sminkekoster, jeg bruker dem til å fjerne mascara dersom jeg har vært litt uheldig med påføringen, de blir flittig brukt til touchups av øyesminke i løpet av dagen (jeg orker ikke å drasse med meg alle mine sminkekoster overalt), til å freshe opp concealeren i løpet av dagen etc. Den blir brukt til meget..!
NEGLEBÅNDSSAKS
Jeg hadde nok blødd meg ihjel uten en neglebåndssaks, da jeg ikke kan la være å plukke på overflødig hud som oppstår rundt neglene. Jeg har en liggende i veska og tar den frem med én gang jeg ser løs hud. Min favoritt er Tweezerman sin Rock Hard Cuticle Nipper.

Da håper jeg at jeg ikke har glemt noe ... Hvilken produkter har du vanskeligheter med å leve uten..? :)
PAKKE I POSTEN :D

20.01.2011 i Hudpleie 0 kommentarer


Da dumpet endelig en etterlengtet pakke i posten idag :D Husker dere at jeg nevnte at jeg ville prøve Pai Skincare i forbindelse med dyretesting? Vel, jeg bestilte en prøvekit jeg ;)

Kitet består altså av Pai chamomile & rosehip sensitive skin cream og Pai camellia & rose cleanser. Testing settes allerede i gang ikveld - jeg gleder meg :D

Info kommer ;);)NETTMOBBING


Det er skremmende hvor utbredt nettmobbing egentlig er - det er altfor enkelt å være kvass med ord på nett, særlig siden man gjemmer seg bak et tastatur og ikke ser vedkommende ansikt til ansikt. Det er langt enklere å slenge fra seg sårende ord eller trusler ved hjelp av å trykke på noen knapper.

CEPO har definert nettmobbing som:

"Nettmobbing er terminologien som brukes når Internett og andre teknologier som sosiale medier og mobiltelefoner, brukes til å sende opprørerende meldinger til andre. Dette inkluderer ondsinnede telefonsamtaler eller å skrive noe som er upassende eller usant om andre i en tekst eller på en webside".

Nettmobbere er (som mobbere flest) som oftest ute etter å få oppmerksomhet. De får en slags tilfredsstillelse av å hakke ned på andre, og på den måten er dette "dopet" som får dem til å føle seg bedre. Mobbere er stadig på utkikk etter reaksjoner fra offeret - slike reaksjoner utløser gjerne mer mobbing og en maktfølelse, nettopp fordi at en på den måten gir uttrykk for at mobbingen har en effekt.

På nettet er det veldig lett å la seg drive av anonymiteten som følger med mobbing over nett, noe som ofte resulterer med mobbing i større og grovere grad. Mobbeofre som blir mobbet til 'vanlig', kan også velge å ty til nettmobbing for å få utløp for den situasjonen de må finne seg i til daglig. Mange føler seg fanget i en ond sirkel og på konstant flukt, da det virker som om mobbingen aldri vil opphøre.

Det er imidlertid viktig å være klar over at nettmobbing er straffbart. Det er ikke slik at man kan slippe unna med alt, bare fordi man sitter bak en dataskjerm. Trusler, sjikanering og trakassering på nett kan havne på rullebladet ditt.

Personlig så mener jeg at det beste man kan gjøre, dersom man blir utsatt for nettmobbing, er å fullstendig overse det. Jo mer man reagerer ved å svare/forsvare seg selv, dersto mer får mobberen kick og næring til å fortsette. Selv om ufine ord setter sine spor, så er det viktig å ikke respondere på slik oppførsel. Det er viktig å virke likegyldig, for på den måten sender man ut et budskap om at en slik oppførsel ikke påvirker (selv om det ofte gjør det)! Tro det eller ei, men likegylighet er den verste medisinen.

Det er også smart å beholde meldingen/kommentaren og ikke bli fristet av fristelsen til å bli kvitt den, for å få den "ut" av verden. På den måten har man faktisk et bevis på trakasseringen, noe som er helt avgjørende for hendelsen dersom du bestemmer deg for å anmelde saken. Det er ikke alltid nødvendig å lese alle slike kommentarer heller. Det er viktig å huske på at man på ingen måte trenger å finne seg i slikt - det er noe som heter nettvett. På de aller fleste nettsteder, er det idag mulig å blokkere avsenderen. Ikke nøl med å blokkere, da du helt fint klarer deg uten slike unødvendigheter!

Hvem som helst kan gjøre det, voksne mennesker så vel som unge mennesker.

Tenk deg mange ganger om, før du skriver noe som du selv ikke hadde likt å motta! Den siste tiden har det heldigvis blitt et økende fokus på nettmobbing, da mobbing og sjikane av unge bloggere har fått mye oppmerksomhet den siste tiden.
YASI INNFØRER: HUDPLEIE FOR DE LITT ELDRE


Æææ!! Dere, jeg er i ekstase ♥ Helt siden jeg opprettet denne bloggen, har jeg mast livet av mamma om å samarbeide med meg. Jeg er kjempe nysgjerrig på hennes synspunkter angående produkter som hun bruker. Hun har i årenes løp funnet sine skatter, som hun ser ut til å være veldig fornøyd med :D

Til nå har hun bare avslått mitt forslag og fortalt meg bestemt om å legge fra meg idéen. Jeg er ikke akkurat kjent for å gi opp, jeg maser til jeg får det jeg vil ha :D Hoho ;) For senest et par dager siden klarte jeg omsider å overbevise henne om at dette er en god idé (jeg får gjøre alt i min makt for å holde mitt ord!) og fikk endelig et ja fra henne. Jeg kunne flydd av glede (JA, dette er stort for en som har stor interesse for hudpleie). :D:D

Hun er forløpig ikke særlig begistret for å teste ut nye produkter (det kommer seg :D), derfor har jeg gått med på å presentere de produktene hun allerede bruker, i første omgang. Så får vi se hvor vi ender opp hen etterhvert. Grunnen til at jeg har hatt mine tvil angående dette tidligere, er rett og slett fordi at jeg ikke er sikker på om de produktene mamma bruker er dyrevennlige, da dette ikke har vært blant hennes tanker tidligere. Jeg har som mål å ikke påtvinge noen mine synspunkter og meninger, derfor kommer jeg ikke til å mase på henne om å bytte ut produkter, dersom det viser seg at merkene hun bruker tester på dyr. Det vil kun føre til at hun ikke vil stille opp, og det vil jeg absolutt ikke! Ei heller vil jeg tvinge noen til å gjøre noe som helst for min skyld - det er hun selv som må ville det. Jeg må også legge til at dersom hun sier seg villig til å teste ut noen nye produkter i fremtiden, kommer jeg til å fokusere på å gå til innkjøp av dyrevennlige produkter. Forløpig får vi bare ta et steg av gangen :)

Kravene som min mor har fastsatt, er som følger:

  • Hun har ikke muligheten til å bruke masse tid på dette (det er fullt forståelig).
  • Jeg kommer til å skrive alle innlegg, men hvert eneste ord er basert på hennes erfaringer og meninger.
  • Hun har overhodet ikke lyst til å legge ut bilder av seg selv, da hun mener hun er altfor gammel for slikt (foreløpig :D:D). Dessuten er det litt vanskelig å legge ut før og etter bilder som viser effekten av en fuktighetskrem o.l.


Litt generelt om min mor:

  • Hun er 49 år.
  • Hun har en blandingshud - fet, sensitiv og acne prone (det er vel der jeg har arvet min "fantastiske" hudtype fra :S).
  • Hun ser en klar sammenheng mellom kosthold og hud.


Det er bare å spørre dersom dere føler jeg har glemt å nevne noe eller dersom dere lurer på noe mer :) Personlig gleder jeg meg til å komme i gang med dette ;D
REMA 1000 SIER NEI TIL EGG FRA BURHØNER :D


Det er den store "surfe på internett" dagen idag :P Jeg har nemlig sittet og gjort litt research på hudpleie, da jeg nådde enden av min Matis krukke idag :( Jeg kan ikke si at jeg ble så veldig mye klokere - jeg vet overhodet ikke hva jeg skal velge.. Jeg vil ikke gå 100 % tilbake til Decléor - jeg vil prøve noe nytt, men samtidig så vil jeg holde meg til Dermanor sine produkter da det er de jeg har best erfaring med ;) Vi får se, det får bli en overraskelse.

Jeg kom imidlertid over en gammel artikkel på dyrevernalliansen sin nettside, som jeg ikke hadde sett før. Rema 1000 skal nemlig kun selge burfrie egg, altså egg fra økologiske og frittgående høner, innen 2012 :D Rema 1000 er blant de 4 største aktørene på dagligvaremarkedet i Norge, så dette er stort, dere ;)

I følge dyrevernalliansen, er denne beslutningen historisk, da det er første gang en norsk matvarekjede tar dyreetiske hensyn som virkelig monner.

Slike beslutninger er etter min mening helt avgjørende for at det skal skje noe. Nå blir faktisk bøndene tvunget til å velge burfri eggproduksjon, dersom de skal få solgt produktene sine. Det gjenstår nå å se om Rema 1000 holder ord, da dette skal tre 100 % i kraft fra og med neste år.

En gladmelding på en onsdag ettermiddag :D Ha en fantastisk dag, dere ♥
OMTALE: SIGMA ESSENTIAL BRUSH KIT (FACE + EYES)

19.01.2011 i Omtale 10 kommentarer


Jeg har den siste tiden fått en del forespørsler om å skrive en grundig omtale av mine favoritt sminkekoster fra Sigma. Dette er mine hverdags sminkekoster - jeg har ingenting annet enn positivt å si om mange av de. Denne omtalen omhandler koster som jeg har prøvd, det vil si: SS150, SS187, SS168, SS190, SS239, SS275, SS219, SS224, SS252, SS194, SS209, SS266, F80 og E25.

SS står da altså for Sigma Shopping. Jeg skal underveis svare på alle spørsmål jeg har fått hittil :) Vær obs på at Sigma har valgt å endre navn på mange av kostene i løpet av den siste tiden, det nye navnet har jeg imidlertid oppgitt i parantes under hvert bilde :)

Sigma sine koster blir ofte sammenlignet med MAC sine koster - denne omtalen handler kun om Sigma sine koster, uten at jeg sammenligner dem med MAC sine koster. I mine øyne er dette to vidt forskjellige sminkekoster!

Mine favoritter blant de overnevnte er: SS190, SS187, SS168, SS219, SS224, SS209, SS239 og E25. Bakgrunnen for dette er at jeg tar meg selv i å strekke meg mest etter disse kostene. Dessuten synes jeg at disse gir meg best utbytte.

Man får generelt gode sminkekoster for den prisen man betaler - med andre ord: en god måte å bli rik på sminkekoster, uten å bli fattig på penger ;) Det er også mulig å kjøpe kostene enkeltvis, det er ingen must å kjøpe kit. Dersom du ikke har behov for så mange koster, er mitt råd til deg å lese omtaler for så å plukke ut de kostene du føler du trenger. Sigma sine koster er en fin start - man kan eventuelt oppgradere de kostene man føler man bruker hver dag og som man trenger mest, etterhvert.


Dette er da slik kitet ser ut når du får den i posten ;)


Det følger med en 'bruksanvisning' på hvordan man skal vaske kostene og en kort beskrivelse av hver enkel kost.


Kostene kommer i en søt sminkekostveske :)


Det er 3 ledige plasser som man eventuelt kan fylle med andre koster.
Sigma Makeup Large Powder SS150 (F30)


Sigma Makeup Large Powder SS150 (F30)

En kost med svært tett og rund bust som passer ypperlig til påføring av transparent pudder - passer både til påføring av produkter på ansikt og kropp. Trekker produktet godt til seg og gjør påføringen lekende lett. Jeg synes kanskje busten er litt for stor til påføring av produkter i ansiktet, men det funker dersom man er litt varsom.


Sigma Makeup Duo Fibre SS187 (F50)


Sigma Makeup Duo Fibre SS187 (F50)

Absolutt blant en av mine storfavoritter. Jeg bruker denne kosten hver eneste dag til å legge solpudder. Gir et veldig bra resultat hver gang! Myk og akkurat passe tett bust :)


Sigma Makeup Large Angled Contour SS168 (F40)


Sigma Makeup Large Angled Contour SS168 (F40)

En fluffy, supermyk og tettbustet sminkekost som også blir mye brukt. Jeg bruker SS168 og SS187 veldig om hverandre. Denne bruker jeg mest til blush, mens den andre blir brukt til solpudder. Det sies at denne også kan brukes til skyggelegging - jeg syns ikke resultatet blir noe særlig på grunn av den myke og store busten.


Sigma Makeup Foundation SS190 (F60)


Sigma Makeup Foundation SS190 (F60)

Min allsidige flate kost som jeg har utviklet sterke følelser for. Den er så god og myk mot huden at påføring av flytende foundation er en daglig glede :D Kan også fint brukes til påføring av mineralfoundation og fuktighetskrem - jeg syns den gjør et glimrende arbeid.


Sigma Makeup Eye Shader SS239 (E55)


Sigma Makeup Eye Shader SS239 (E55)

En rundbustet kost som kan brukes til løse og faste øyenskygger. Denne er noe stiv, men på ingen måte ubehagelig stiv. Passer ypperlig til morgenfugler som ikke har all verdens med tid foran speilet om morgenen og som er avhengig av at øyenskyggen legges kjapt. På grunn av den tette og store busten går det hele på under 3 sekunder, dersom du legger en farge da vel og merke ;)


Sigma Makeup Medium Angled Shading SS275 (E70)


Sigma Makeup Medium Angled Shading SS275 (E70)

En fluffy kost med vinkel. Ikke blant de kostene jeg bruker mest, jeg synes busten er litt i overkant myk til at den kan brukes til så veldig mye. Men de gangene jeg bruker den, blir den brukt til å blende ut overganger eller til highlighting.


Sigma Makeup Pencil SS219 (E30)


Sigma Makeup Pencil SS219 (E30)

Presis applikasjon av farger har aldri før vært så enkelt. Denne kan jeg ikke leve uten og denne kosten er den jeg bruker mest! Jeg bruker den til alt fra å dekke små områder med concealer til påføring av øyenskygge i globallinjen. Brukes også til påføring av øyenskygge under øynene - gir en presis og kontrollert påføring.


Sigma Makeup Tapered Blending SS224 (E40)


Sigma Makeup Tapered Blending SS224 (E40)

En kost med rund, myk og tett bust. Absolutt en favoritt som jeg bruker til å 'sette' concealer under øynene med eller til å blende overganger med. Er også fin å bruke til å legge pudder over små arr/flekker som er dekket med concealer - på denne måten 'smøres' ikke concealeren utover.


Sigma Makeup Brush SS252 (E60)


Sigma Makeup Brush SS252 (E60)

En stor concealerkost/skyggekost som ikke blir brukt til meget :( Tror jeg alt i alt kun har brukt denne 4 ganger eller noe.. Busten er for myk og stor til at jeg har kunnet bruk den til noe formål.


Sigma Makeup Concealer SS194 (F70)


Sigma Makeup Concealer SS194 (F70)

En concealerkost i normal størrelse med passe stiv bust (fordi den er passe kort, men overhodet ikke ubehagelig stiv). Brukes til å påføre concealer de dagene jeg ikke bruker ringfingeren.


Sigma Makeup Eye Liner SS209 (E05)


Sigma Makeup Eye Liner SS209 (E05)

En kost med spiss, lang og tynn bust. Hadde det ikke vært for denne kosten, hadde jeg nok aldri mestret geleyeliner. Gir en presis og kontrollert påføring - jeg får eyelineren akkurat så tykk/tynn som jeg vil ;) Busten kunne for min del vært enda stivere, men jobben lar seg utføre likevel.


Sigma Makeup Small Angle SS266 (E65)


Sigma Makeup Small Angle SS266 (E65)

En vinklet kost med altfor myk bust til sitt formål. Denne er egentlig ment til bruk for geleyeliner - jeg syns ikke resultatet blir annet enn kliss. Jeg har ikke helt kontroll på påføringen da jeg syns busten er altfor myk. Blir heller ikke noe særlig brukt.


Sigma Makeup Tapered Blending E25


Sigma Makeup Tapered Blending E25

Blende blende blende :) Passer ypperlig til blending med sin tette og perfekte bust.


Sigma Makeup Flat Top Synthetic Kabuki F80


Sigma Makeup Flat Top Synthetic Kabuki F80

En kost med übermyk og supertett bust. Passer veldig bra til påføring av mineralfoundation og/eller kremet foundation - jeg finner meg selv dog ikke strekke etter denne så ofte.


KVALITET
Kostene er solide, så langt jeg har erfart. Jeg har nå hatt disse kostene i et halvt år, hvor mange av de har blitt tatt i bruk så og si hver dag - jeg har enda ikke sett antydning til svekking. Kostene er robuste og ganske store - jeg vil nok påstå at disse veier litt mer enn de andre kostene jeg har vært borti. Jeg har ikke hatt noen problemer med at kostene røyter, ei heller har jeg hørt om noen som sliter med det problemet (ikke at jeg har hørt med så veldig mange). Pluss for supermyke bust som kjennes som silke mot huden. En får absolutt god valuta for pengene!


UTSEENDE

Personlig syns jeg ikke at kostene ser billige ut. Jeg syns fargevalget og designet på dette kitet gir et luksuspreg til kostene.


LUKT
Jeg syns ikke kostene lukter noe særlig, muligens en smule 'ny'. Jeg finner på ingen måte lukten sjenerende og etter noen omganger med kostevask, er lukten nå helt borte.


MISTER KOSTENE FASONG ETTER VASK
Jeg har ikke merket noe forskjell etter vasking. Jeg syns ikke hårene spirer eller mister fasong.


Det jeg merker jeg savner litt, er et bedre utvalg av enkeltkoster hos Sigma. Det er ikke alltid man har behov for alle disse kostene og det er så dumt å ende opp med flere like koster fordi akkurat den ene kosten man er på jakt etter finnes i et kit og ikke selges separat.
EDIT: Alle kostene selges nå separat ;)

Dersom det er noe mer dere lurer på, er det bare å spørre. Jeg skal svare så godt jeg kan :) Dersom det er et spørsmål jeg er fullstendig blank på, kan jeg sende mail til Sigma og spørre. Det er veldig hyggelige folk som jobber der.

Kostene finner du her.
TREDEMØLLE, HERE I COME!


Denne videoen vekker viljen i meg til å løpe til jeg får blodsmak i munnen idag. Makan til rytme :P Nå er det av med latskap og på med treningsklær og joggesko. Med Shakira og Rihanna på full styrke i ørene, kan det ikke slå feil :D Ja, nå vet dere hvor jeg henter inspirasjon fra også ;)

Ønsker alle sammen en veldig fin tirsdag :D Nå skal jeg ut og svette litt ;)
HUNDEMISHANDLER FENGSLES


Grusomt at slike hendelser i det hele tatt finner sted, men jeg må bare legge til at det føles godt å lese at han blir straffet for hans uakseptable handling. Vedkommende er dømt til 8 uker i fengsel, samt fratatt retten til å eie dyr i 5 år. Det er egentlig en mild straff i mine øyne, da det ikke på noen stadier er greit å behandle noe levende på den måten - uansett om det gjelder mennesker eller dyr.

Tanken på antall slike hendelser som forekommer daglig og går ubemerket hen, skremmer meg. Det var jo bare ren flaks at noen befant seg på riktig sted til riktig tidspunkt og filmet denne grusomme hendelsen. Det er også dannet en Facebookgruppe til ære for den lille valpen (dette er også noe av bakgrunnen for at denne mannen har valgt å melde seg til politiet), og raseriet blant folket er til å ta og føle på. Jeg skjønner veldig godt at fornuften blåses bort i slike stunder. Det er nok mange som skulle ønske de møtte på denne mannen i en mørk bakgate.

Han unnskylder selvsagt handlingen med at han forsøkte å dressere huden til å gå ordentlig.. Vel, da foreslår jeg at han overlater dyrene til folk som dresserer dem ved hjelp av andre metoder enn vold, neste gang!

Får håpe han bruker tiden bak lås og slå til å tenke over det han har gjort og forhåpentligvis så lærer han noe av det. Da er ikke tiden han tilbringer som innelåst forgjeves.
LUSH VALENTINE'S DAY COLLECTION 2011

18.01.2011 i Hudpleie 2 kommentarer


Jeg har enda ikke fått muligheten til å teste noen produkter fra Lush, men de står så absolutt på min liste :) Kjærlighetens dag er like rundt hjørnet og hva er vel bedre enn å unne seg litt velvære med Lush sine limited edition Valentine's produkter?! Jeg vet ihvertfall at jeg falt pladask for de søte Valentine's produktene deres ♥ Kolleksjonen har, så vidt jeg forstod, lanseringsdato 01.02.2011 - det er ikke lenge til.. Får bare håpe de er å få tak i, i Norge også! :)


Bildene er hentet fra Lush

Produktene er like maskuline såvel som feminine, så det er en perfekt gave til både hun og han ♥ Jeg kan tenke meg disse fort blir utsolgt, så dersom du vil sikre deg noen av disse herligheten foreslår jeg at du er tidlig ute ;)

Trykk på bildene for å få de større ;)

MAGIC MUSHROOM
Disse magiske soppene består av to deilige deler - en rød del som lukter herlig jordbær og en hvit del som lukter deilig vanilje.

Disse skal ganske enkelt holdes under rennende varmt vann for å få forfriskende bobler og følelsen av renhet. OBS: Inneholder SLS.

 

THE EX FACTOR
Er ikke dette den perfekte gave for han, så vet ikke jeg :P Denne er hovedsakelig tiltenkt de som ikke er særlig glad i Valentine's Day, men kan fint brukes av oss håpløse romantikere også ;D

Denne er vegan! :)

 
IT'S RAINING MEN
Skal tilføre kroppen fuktighet og etterlate den myk og velduftende av honning. Etterkommer av Lush sin bestselger, honey hand and body soap.

Kan både brukes på kroppen og til håret.

OBS: Inneholder SLS.

 

 

 LOVE BIRDS
En deilig blanding av jasmine og vanilje som alle burde prøve, uten å nøle. Denne duften skal minne om ung kjærlighet og er etterkommeren av fjorårets suksess, Love. Denne er riktignok noe mildere hva angår duft.

Denne er spesielt tilpasset tørr hud, men kan likevel brukes av alle. En mild og fuktgivende såpe som kan både brukes til håndvask og til kroppen. OBS: Inneholder SLES.

 

THE FROG PRINCE
Dersom du ikke har funnet din prins enda, kan denne frosken være løsningen for deg :P Kyss de kyssbare leppene, hiv han i badekaret og vent på at din prins skal komme ridende på en hvit hest :D

Du kan nyte en sensuell duft i påvente av din prins eller prinsesse ;) I tillegg til den herlig duften, skal denne også nære tørr vinterhud.

Denne er vegan! :D


P.S. I LOVE YOU
Uttrykk dine følelser med denne herlige gavepakken som inneholder alt du trenger til en herlig dusjopplevelse på kjærlighetens dag. Denne pakken inneholder 4 produkter som forvandler badet like het som gnistret mellom dere to ♥

Inneholder: Joy of Jelly shower jelly, Sex in the Shower Emotibomb, Love Birds soap og Strawberry Feels Forever massage bar.

BE MINE
Er du en av de som ikke liker å si det med ord - vel da er dette løsningen for deg. Denne pakken er en riktig fin måte å si: be mine på!

La det regne menn (damer) på badet :D:D

Inneholder: Soft Coeur, Mmm Melting Marshmallow Moment, Sex Bomb, Sugar Babe, Lust og It's Raining Men.

 Dette ser veldig spennende og fristende ut i mine øyne :D Hva syns dere? ;DSKAL UTSEENDE AVGJØRE OM MAN FÅR JOBB ELLER EI?


Hakeslepet vokste seg større og større, jo mer jeg leste nedover dagens VG artikkel. Jebus, er det virkelig mulig?!

Spiller det snart ingen rolle hvor gode faglige ferdigheter vi har, så lenge vi ikke har det "riktige" utseende med oss? Det stilles altfor store krav til de visuelle idag, der unge jenter er mest utsatt. En skal helst være høy, veltrent med riktig fasong, pen, tiltrekkende, plettfri hud ... Jeg føler bare lista blir lengre for hver dag!

Jeg syns virkelig at dette er på kanten til grov mobbing. Det burde jo ikke være tillatt! Jeg syns rett og slett at det er en grusom tilbakemelding å gi til en som sliter med uren hud, da alle som har slitt eller sliter med uren hud vet hvor mye dette tærer på selvtilliten uten at noen skal behøve å påpeke det. En kan nesten lure på om denne arbeidsgiveren har hatt "perfekt" hud hele livet? I så fall har vedkommende bare godt av å smake litt på "kvisenes medisin".

Denne unge damen fikk altså ikke jobben som resepsjonist på et yogasenter. Argumentene for dette var ikke det at hun ikke hadde det som trengs av utdanning eller språkkunnskaper - hun fikk rett og slett avslag på grunn av uren hud. Det at arbeidsgiveren står frem så lett i media og begrunner med dette, er for meg helt usmakelig. Og hva i alle dager har kviser med AIDS å gjøre da, menneske? Jeg kjenner sinnet bygger seg litt opp her jeg sitter, da jeg syns denne hendelsen ikke var annet enn umenneskelig. Er retusjerte bilder av diverse kjendiser med en tiljukset perfekt hud, blitt idealet til voksne såvel som unge mennesker?

Jeg hadde jo likt å se et samfunn der kun de med "riktig" utseende fikk jobb, uten annet grunnlag - eller forresten, jeg tror jeg klarer meg fint uten! Enkelte ting skal man bare ikke si, selv om det sies at ærlighet varer lengst.
NYE PRODUKTER :D:D:D

17.01.2011 i Sminke 6 kommentarer


Jeg har verdens beste mor!! ♥ Hun har nemlig kjøpt mange nye produkter til meg, da hun nylig var ute og fartet :D Noen av produktene er produkter jeg lenge har jaktet på, men som er umulige å få tak i Oslo :( Det utrolige er at hun har kjøpt disse produktene uten at jeg har bedt om de (altså på eget initiativ) - og hun har ikke bommet på en eneste en :O Min mor har definitivt overnaturlige evner, hun leser mine tanker - seriously!! ;);) Jeg gleder meg til å teste de ut :D Det blir mange omtaler fremover ;)

Produktene er som følger:
MAC Fix+ Lavender (utsolgt i Oslo) ;(
MAC prep+prime (gammel favoritt)
L'Occitane hand cream (min favoritt håndkrem)
MAC lipstick i fargen creme d'nude (umulig å få tak i Oslo!!)
MAC lipstick i fargen myth (også umulig å få tak i Oslo)
MAC eye shadow i fargen shroom
MAC tinted lip conditioner spf 15 i fargen petting pink
Kiko nail lacquer i fargen 288
Kiko nail lacquer i fargen 214
MAC lipgloss i fargen pink poodle og wonderstrack

Et par av produktene er selvsagt gamle favoritter, mens mange er forhåpentligvis nye favoritter :D:D Gleder meg :):)

Håper alle har hatt en fin ukestart ♥ØLGJÆR


Jeg fikk et spørsmål av en leser igår ang. ølgjær. Da jeg personlig ikke har vært borti denne kuren før, tok jeg turen innom helekostbutikken idag for å bli litt rik på informasjon ;) Jeg har flere ganger hørt at ølgjær er veldig godt for håret, men jeg har alltid lurt på hvorfor. Idag ble jeg fortalt at ølgjær er svært rik på B-vitaminer og da falt alle brikkene på plass.

B-vitaminer er, som kjent, veldig bra for hud, hår og negler. Dette fordi B-vitaminer er vannløselige, noe som betyr at disse vitaminene lett tas opp av kroppen. Overskuddet av B-vitaminer skilles ut igjennom urinen, derfor er det viktig å få i seg litt hver dag. Disse vitaminene er bra for kroppen vår, fordi de sørger for at kroppen klarer å utnytte energien vi får i oss fra karbohydrater, fett og proteiner. B-vitaminer sies å være bra for hud, hår og negler fordi disse vitaminene er nødvendige for at kroppen vår skal kunne produsere og reparere DNA og produsere protein. Proteiner er viktig for kroppen, derfor sies ølgjær å være bra for håret.

Jeg har lenge gått på multivitaminer, som blant annet er rik på B-vitaminer. Jeg har riktignok ikke merket noe forskjell hva angår huden min, men jeg føler jeg mister mye mindre hår og ikke minst så har jeg fått sterkere negler etter at jeg begynte å ta vitaminer. Jeg har ikke merket noe til at håret vokser fortere eller at jeg har fått uønsket hårvekst andre steder på kroppen.

Ølgjær skal visstnok være veldig rik på B-vitaminer, og det tror jeg er mye av grunnen til at det sies å være bra for håret. Siden jeg personlig ikke har noe erfaring med ølgjær, deler jeg søte Nadia sin erfaring med dere, da hun har prøvd denne kuren.

Leseren som lurte på dette, spurte blant annet om effekten av denne kuren og om denne kuren fører til hårvekst i ansiktet..

Her er Nadia's svar til dette:

 


 


Angående ølgjær som leser har spurt om her. Jeg har gått på ølgjær-tabletter tidligere. Det finnes også i pulverform. Det funker som B-vitaminer, i og med at det også inneholder B-vitaminer og brukes mot håravfall, hud og negler. Det er jo en gjærsopp, så vil jo si at smaken er som baken. Men ølgjær-tabletter funker greit da.


Du kan jo også ta B-vitaminer eller sink. Det hjelper på lik linjne på håret, huden og neglene. Altså styrker håret og gjør det blankt og slitesterkt. Men har ikke noe erfaring med at det vokser fortere. Neglene blir slitesterke, og det hjelper en del på huden også. Det er iallefall det jeg vet om ølgjær :) Håret andre steder på kroppen vil ikke vokse hvis du går på ølgjær, jeg har ihvertfall ikke noe erfaring med at håret andre steder på kroppen har vokst mer eller fortere ved inntak av ølgjær.

Enkelte har litt komplekser med å innta ølgjær i pulverform i og med at det ikke smaker noe særlig, men du kan jo blande dette ut med eventuelt juice eller saft, da er det enklere å få i seg :)Tusen takk til deg, Nadia <3

Ølgjær koster ca. 100,-  i helsekostbutikken for 200g i pulverform. Pillene lå på rundt samme pris. OBS: Den søte damen i helsekostbutikken anbefalte ikke at man tok slike tabletter dersom man hadde soppinfeksjon.

Håper dette besvarte spørsmålet ditt :)
OMTALE: MAC BRUSH CLEANSER

15.01.2011 i Omtale 8 kommentarer


Liiiiiker! ♥

Dette er altså en sminkekostrens fra MAC som skal desinfisere og rengjøre sminkekoster. Jeg har for lengst godtatt det faktum at jeg rett og slett ikke orker å vaske mine koster en gang i uken, derfor er MAC sin brush cleanser veldig god å ha.

Jeg renser kostene med denne etter hvert bruk. Fremgangsmåten er ganske enkelt slik at man påfører litt produkt på en kleenex og renser kosten. Jeg trenger ikke å bruke mye mengde for at kostene skal bli like rene som utgangspunktet og det går veldig kjapt - kosten tørker nærmest med én gang og er klar til bruk. Jeg liker veldig godt at kostene ikke blir klissete etter rensing med denne - altså, produktet legger seg ikke som en hinne utenpå.

Den er drøy i bruk, luktfri og konsistensen er som flytende vann, bare rosa :D

Dette er nå min tredje flaske og jeg kan ikke si annet enn at den gjør jobben sin helt glimrende. Dersom du, på lik linje som meg, ikke får tid eller har ork til å vaske kostene dine tilskrekkelig, er dette et produkt du absolutt bør overveie ;) Anbefales veldig dersom du vil ha et rent resultat samtidig som det skal gå kjapt!
OMTALE: DECLÉOR AROMA SOLUTIONS BAUME LEVRES NOURISHING LIP BALM

15.01.2011 i Omtale 4 kommentarer


Ah, Decléor er en ekspert på valg av "korte og greie" produktnavn.. Anyway, dette er altså Decléor sin leppebalm på tube. Decléor er et merke jeg brukte veldig mye en gang i tiden, før jeg oppdaget Matis. Decléor har noen veldig gode og skånsomme produkter for sensitiv hud.

Da jeg var på Magic en dag for en stund siden, kom jeg over denne leppebalmen som var satt betraktelig ned i pris. Jeg benyttet med av anledningen og kjøpte med meg en hjem. Nå har jeg testet den i godt over 2 måneder, så nå er det på tide med en omtale.

Etter å ha testet climate control, er det nesten ingen leppeprodukter som faller i smak lengre. Denne er veldig god, men ikke like god som Dermalogica sin. Den har en kremet konsistens og lukter typisk Decléor (eteriske oljer). Den tilfører fuktighet til leppene, men den kunne gjerne ha tilført enda mer fuktighet. Jeg syns den blir litt for drøy i denne beinharde vinteren. Den gjør en god jobb så lenge produktet er på leppene, men etterpå føles ikke leppene myke. Noe som har resultert i at jeg har måttet smøre den på veldig mange ganger i løpet av dagen.

Min mening tilsier at climate control beskyttet leppene mot kulden, langt bedre enn hva denne gjør. Pluss for at den ikke gjør vondt verre og gode ingredienser.

Et produkt som gjør en grei jobb, men som jeg tror passer bedre til sommerbruk da leppene ikke har et så stort behov for fukttilførsel og beskyttelse.

Den fås kjøpt på feelunique for ca. 100,-.
HEEEELG :D


Dagen idag har hittil rast forbi i rekordfart! :O Jeg har ute på noen ærender, og nå er jeg hjemme igjen hos min firebente herlighet.

Planene for idag er først og fremst å slappe av i selskap med Lucy ♥ Så har jeg en avtale med to gode kompiser som jeg ikke har sett på en stund - jeg gleder meg enormt ♥ Det er alltid like morro å henge med gode, gamle gutta :D Ingenting kan toppe en helg tilbrakt med gode familie, venner og Lucy ♥

Men nå er det først og fremst tid for bladsladder, mat, godis og Lucykos ♥
Costume & Elle er et must på fredager :D


En født modell


*Smelt* Hun er så skjønn


Verdens beste godteri - Mmmm..


:D:D God helg

Ønsker alle som titter innom en riktig god helg ♥ Ta veldig godt vare på dere selv :)
MAC WONDER WOMAN 2011

14.01.2011 i Sminke 1 kommentar


MAC lar seg ofte inspirere av Disney figurer - denne gangen er det Wonder Woman, en kvinnelig heltinne som skal redde verden fra slemme skurker, som står i fokus. Og som visepresidenten for MAC, James Gager, hevder: "Wonder Woman is empowered to do the most magical, wonderful things to save the day.". Jeg gleder meg :D Kolleksjonen har lanseringsdato medio mars i Norge.

Her er en sniktitt på noen av produktene vi kan vente oss:

Kilde: MAC cosmetics

Samlingen omfatter produkter av alle typer til å gjøre våre lepper, kinn og øyne enda mer fremtredende. Temaet bak kolleksjonen vekker sikkert mange gode og gamle minner hos mange av oss =)

Det er jo som regel flere meter lange køer hos MAC når slike herligheter som dette lanseres - så det gjelder å være veldig tidlig ute dersom man vil ha fatt i noen av disse produktene ;) Det er også mulig å ringe og bestille, dersom man ikke vil stå i kø. Så da gjenstår det bare å vente i spenning..
VERDENS SKJØNNESTE POM «3


Fra og med idag og hele helgen skal jeg sitte barnevakt for verdens desidert skjønneste pomeranian, Lucy ♥ Det har dukket opp noe for en av mine gode venninner (eieren), og jeg passer mer enn gjerne den lille godsaken. Jeg er så glad i henne at jeg ikke har ord.Vi har med tiden blitt veldig gode venner ♥ Jeg har jo veldig lyst på en hund selv etterhvert, men akkurat nå får det vente litt. Jeg må få bedre tid først :)

I mellomtiden får jeg bare kose meg maks med Lucy her hun sitter på fanget mitt med hodet hvilende på armen min ♥ Imorgen er det helg igjen, dere. Denne uken har i motsetning til forrige uke gått veldig fort - jeg vet nærmest ikke hvor uken ble av :O

Håper dere har hatt en fin torsdag - det har jeg! :D
OMTALE: MAC STUDIO FIX FLUID SPF 15

13.01.2011 i Omtale 2 kommentarer


Flytende foundation har virkelig vært et mareritt for meg gjennom store deler av livet. Jeg har bestandig måttet blande flere farger for å få foundationen til å matche min hudtone. Ikke bare har dette ført til at store mengder av produkter har gått tapt, men det har også ført til mye søl. Jeg ble derfor overlykkelig da jeg oppdaget fargeutvalget til MAC. Fargene er som skapt for meg - jeg har aldri hatt problemer med å finne min farge. Uansett om jeg er tan, likblek eller en mellomting.

Studio fix fluid har en tyktflytende konsistens og påføringen går som en drøm. Dekkevnen er medium, men den kan enkelt bygges opp til maksimum uten å virke kakete. Likevel er det viktig å være klar over at det fort kan føles ut som man bærer en maske, dersom en bruker for mye produktet. Er du blant de som opplever det, forsøk å spraye foundationkosten din med litt fix+ før påføring. Resultatet blir ikke annet enn perfekt hver gang, forutsatt at den påføres riktig. Holdbarheten er overlegen - den holder helt til den vaskes av!

Så hvorfor er jeg ikke frelst? Jo, fordi den gir meg urenheter i massevis :( Det irriterer meg som få annet. Til å begynne med nektet jeg å godta at det var dette produktet som ga meg urenheter - noe som har resultert i at jeg per idag eier 3 forskjellige MAC foundations (omtaler kommer). Det skal godt gjøres at jeg får brukt de opp, da jeg kun bruker de en sjelden gang. Irriterende til tusen!

Jeg gikk så langt som å nærmest slutte med alt annet av sminke, før jeg til slutt godtok at MAC sine foundations ene og alene gir meg masse urenheter. Jeg fikk urenheter på steder jeg normalt sett aldri får urenheter, selv ikke da jeg brukte elendig hudpleie. Det sier vel litt. Veldig ergerlig at den inneholder dårlige ingredienser, da effekten av selve produktet er så bra.

Det er number one priority når det kommer til foundation - at den ikke skal gi urenheter. Det hjelper nemlig ikke at sminken ser fabulous ut, når lerrete ser katastrofalt ut. Jeg har også veldig lett for å bli blank, dersom jeg ikke passer på. Primer og transparent pudder er et must de dagene jeg bruker denne, og noen touch ups i løpet av dagen.

Jeg erger meg over acne prone og sensitiv hud, for jeg skulle virkelig ønske huden min tålte denne. Den får likevel noe uttelling for alt det gode den gjør, sett borti ifra det faktum at den gir meg urenheter.TESTER NU SKIN PÅ DYR?


Visjonen til Nu Skin er å kombinere innovative produkter til personlig pleie med ingredienser som er utskrevet av filosofien ?alt det gode, ingen ting av det dårlige? og en forretningsmulighet som kan tiltrekke gode selgere.


Jeg fikk følgende svar på mitt spørsmål om dyretesting:Ingen av Nu Skins hudpleie/kroppspleie produkter er testet på dyr.

Imidlertid er noen av kosttilskuddene våre testet på dyr fordi det er lovpålagt.Så sendte jeg en ny mail hvor jeg spurte om dette også gjaldt for ingrediensene. Da fikk jeg plutselig et svar med en helt annen vinkling:Takk for din henvendelse.

Nu Skin utfører ingen testing på dyr, med mindre det er pålagt ved lov. Dette gjelder både for produktene og de enkelte ingredienser.

Hvis du har flere spørsmål er du alltid velkommen til å kontakte oss igjen.Ikke helt i samsvar med den første mailen, men jeg fikk nå ihvertfall svar på spørsmålet mitt :)


KONKLUSJON: Nu Skin tester ingredienser/ferdige produkter på dyr når loven krever dette.. Med andre ord: ikke godkjent!4 MAC PRODUKTER DU FINT KAN SKIPPE!

13.01.2011 i Sminke 4 kommentarer


MAC er uten tvil en av mine favoritt merker innenfor sminke. De har noen helt fantastiske og enestående produkter, men det er dessverre ikke slik at alle produkter med logoen MAC trykket på, er bra! Min erfaring med MAC er at man lett kan skippe 4 av deres produkter, rett og slett fordi de ikke duger.1. MAC FOUNDATIONS
Meget mulig noen sitter og river seg selv i håret og forbanner meg nå fordi jeg skriver dette, men den bitre sannheten er faktisk den at MAC sine foundations gir urenheter og tetter porene til mange av oss. Dersom du er en av de få som slipper unna med å bruke de uten å få urenheter, er det eneste jeg har å si til deg: LUCKY BASTARD! :)

Det er virkelig synd, for jeg har enda ikke kommet over et annet sminkemerke med et like bredt fargeutvalg som MAC. Dessuten dekker de veldig bra og resultatet er ikke annet enn stunning. Dersom du virkelig ikke finner en farge som passer din hudtone andre steder og er totalt avhengig av MAC, sørg for å ha en perfekt hudpleie. Selv med en tilnærmet perfekt hudpleie, fikk jeg likevel urenheter. Den sitter tross alt på huden store deler av dagen.. En gang i blant går greit, men ikke til hverdagsbruk.


2. MAC HUDPLEIESERIE
Det er bare å innse det: MAC er god på sminke, men når det kommer til hudpleie er den blæh. MAC er jo tross alt kjent for å være en makeup line og ikke en skincare line. Jeg skriver ikke dette for å fornærme MAC, men de har virkelig ikke peiling på hudpleie. Det er ikke til å ignorere at de aller fleste får urenheter av MAC sin hudpleie. Igjen, det finnes unntak.

Strobe cream som jeg nylig skrev omtale av, sies også å kunne brukes som primer eller moisturizer - dersom du bruker dette produkter i hele ansiktet og klager over at du sliter med uren hud - slutt å bruke den hver dag!! En gang i blant (ved spesielle anledning f.eks.) funker den helt fint, men til hverdagsbruk anbefales den ikke. Den burde ikke anbefales som noe annet enn highlighter.


3. PREP + PRIME EYE
Ååh, dere skulle bare vært der og sett hvordan MAC selgeren skrøt denne opp til himmels. Jeg som normalt ikke lar meg "lure" så enkelt, hadde lett falt for overtalelsesevnen til denne selgeren, dersom jeg ikke hadde dratt dit for å kjøpe dette produktet i første omgang! Nok svada, dette er altså MAC sin øyenskyggebase - og den er elendig! Den skal holde øyenskyggen på plass gjennom hele dagen, samt jevne ut fargen på øyelokket - den gjør ingen av delene! Har du "oily lids" vil ikke dette produktet bidra med noe hjelp på problemet ditt. Hold dere mye heller til paint pot, den gjør underverk.


4. MAC MASCARAS
De to mest omtalte mascaraene som sies å være blant de "beste" er Plush Lash og Mascara X - jeg likte ingen av disse, og da undres jeg over hvor elendig de andre er. Begge disse mascaraene smitter av, har ikke særlig god holderbarhet og drysser. Det er ikke kriterier jeg legger til grunn når jeg velger mascara! Disse mascaraene har alle sine fans, men det er ikke annet enn fakta at de ikke duger noe særlig dersom man er ute etter en ordentlig god mascara.


Alle har sine svake punkter - jeg vil si at disse produktene er MAC's svake punkter. Sett borti ifra det, så er MAC fantastisk ♥
AKNE


Akne er en hudsykdom, der huden er rammet av kviser. Ordet akne kommer fra det greske ordet acme, som betyr topp eller kule.

Akne er en sykdom som rammer talgkjertlene i huden og i kanalene som fører talgen ut av hudoverflaten. Denne hudsykdommen er karakterisert ved at huden produserer i overkant mye talg, og ved at talgkanalene blir tette. Dette fører til at huden reagerer med å blusse opp i form av kviser.
SKJELLAGET


Skjellaget (cuticula) er kort fortalt hårets overhud og består av 6-8 lag av flate celler. Navnet kommer av at de ytre cellelagene i skjellaget ligger med kantene over hverandre som fiskeskjell. Skjellagets formål er å beskytte håret mot ytre påkjenninger.

Dersom du stryker på et hårstrå med fingrene, vil det føles ulikt avhengig av hvilken vei du stryker. Stryker du fra spissen mot hodebunnen, vil hårstråoverflaten føles ru og ruglete. Stryker du fra hodebunnen og mot spissen, vil flaten derimot føles helt glatt.
TESTER BABOR PÅ DYR?


Babor er et tysk hudpleiefirma som ble lansert i 1956 av doktor Micheal Babor. Babors produkter er miljøvennlige, og merket bruker resikulertbart materiale.

Dette er hva som står på deres hjemmeside om dyreforsøk:Dr. Babor does not test cosmetic products or ingredients on animals or commission other companies to do so. Our finished products are tested on volunteers in a renowned skin clinic under medical supervision. BABOR uses the greatest possible proportion of natural ingredients for its high-quality treatment systems. Whenever possible, the active ingredients in particular are natural substances from renewable primary products. The additives in the basic preparations may, however, be of synthetic origin. There are two main arguments for this: BABOR guarantees a high and constant quality standard and ensures the functioning of a product for professional application. By this we mean treatment by professional estheticians, who apply BABOR products in cosmetics studios and also sell them after extensive advice.Har man ikke noe å skjule, så skriver man gjerne rett ut hva man står for :) Veldig bra, Babor! :D


KONKLUSJON: Babor tester ikke på dyr :D Godkjent!POLITIKERNES STANDPUNKT TIL DYREVENNLIGHET


For en tid tilbake kontaktet jeg myndighetene via mail. Jeg hadde lyst til å bli litt bedre kjent med deres tanker rundt dyrevennlighet og pelsindustrien, da jeg ikke fant noe informasjon om dette på nett. Jeg har imidlertid ventet lenge på svar, likevel er jeg glad jeg i det hele tatt fikk respons. Jeg velger å publisere svarene ettersom de dumper i mailinnboksen min, da det kan ta en stund før jeg får svar på alt jeg lurer på.

Som de fleste av dere nå sikkert er kjent med, har politikerne i løpet av kort tid vedtatt lover som gir fordeler dersom førere velger å kjøre elbiler fremfor tradisjonelle biler. Få produkter er velsignet med så mange fordeler som elbiler i Norge. Noen av fordelene er blant annet at man slipper å betale bom, lavere årsavgift, gratis parkering på kommunale parkeringsplasser, lavere servicekostnader, gratis lading ved mange kommunale parkeringsplasser, lovlig adgang til å benytte kollektivfelt etc. Fordelene er mange og gode. Disse godene er etablert fordi elbilder sparer miljøet for forurensing, i tillegger tar de mye mindre plass og man slipper trafikkstøy. Elbiler produserer ingen lokal forurensing og er derfor meget snill mot lokalmiljøet. Dette er myndighetens måte å belønne de som bidrar til å gjøre noe godt for miljøet og også samfunnet.

Så jeg lurte fælt på hva politikernes tanker er rundt dyrevennlighet og pelsdyroppdrett..?! Er dette temaer som i det hele tatt blir omdiskutert, eller er ikke dette et tema som står i fokus fordi det er snakk om dyr og ikke mennesker?! Er det ikke minst like viktig å verne om dyrene, såvel som miljøet? Dyrene er da også en del av samfunnet vårt..!?Her er et lite utdrag over svaret jeg fikk hva angår pelsdyroppdrett:SV er det eneste partiet på Stortinget som har programfestet at vi vil forby pelsdyroppdrett. Vi er helt enige med deg i at dette er en unødvendig luksusproduksjon, som skader dyr. Det er dyremishandling å sperre ville dyr inne i små bur, og vi ser tydelig at de får både psykiske og fysiske skader av det. Vi kjemper nå i Regjering og Storting for å få til et forbud, men vi trenger at folk som deg protesterer og legger press på folkevalgte for å få det til. Og vi trenger et sterkere SV.

Her er noen lenker til hva vi har sagt om pelsdyroppdrett:

Kristin Halvorsen vil legge ned næringen: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7381437

Snorre Valen vil legge ned næringen: http://sv.no/Forside/Siste-nytt/Nyhetsarkiv/Legg-ned-pelsdyrnaringen

Tusen takk for at du engasjerer deg i en så viktig sak! Vi håper du vil stemme på oss i neste valg. Vi trenger din støtte for å få lagt ned pelsdyrnæringen.


SV er per idag det eneste partiet i Stortinget som vil forby pelsdyroppdrett. Takk til SV, men på en annen side syns jeg det er forferdelig leit å bli opplyst om at de andre partiene sitter på en stol og lener seg tilbake og tillater at en slik grusomhet pågår. 


Jeg sendte også en mail som omhandlet dyrevennlige produkter. Her er et lite utdrag fra mailen jeg sendte:Hva hvis dyrevennlig kosmetikk for eksempel ikke er momsbelagt? Eller at de koster litt mindre? ...
Kanskje en kan tøye grensene og si at folk kan handle dyrevennlige produkter for 500 kroner før det blir tollpliktig, isteden for 200 kroner, som er idag?! Hva med at butikker som ikke støtter slikt får en litt større fokus? Fordi de stiller seg mot dette. Eller at butikker som selger husholdningsprodukter som er dyrevennlige får noen fordeler eller blir satt i fokus?Svaret jeg mottok lyder som følger (svaret er fra den avdelingen i Stortinget som jobber med mva.):Takk for henvendelsen! Tanken er jo edel, men slike unntak i systemet vil føre til et meget komplisert mva-system å både administrere og etterfølge. Det er allerede mye problematikk rundt de ulike satsene vi har for vanlige varer 25%, mat 14%, lav sats 7% og nullsatsen for bøker. Fremskrittspartiet ønsker heller å forenkle systemet enn å gjøre det ytterligere komplisert.Personlig skjønner jeg ikke helt hva som ville vært komplisert ved innføring av et slikt tiltak. Dessuten så påstår de at de er sterkt imot dette, men likevel er de ikke villige til å jobbe litt for saken? Lyder meningsløst i mine ører! Dersom man vil ha forandringer må en nesten regne med noe arbeid. Politikerne er faktisk de som virkelig kan skape endringer, dersom de går helhjertet inn for det.

Til tross for at det stadig er flere innbyggere som stiller seg svært kritiske til den grusomme pelsdyroppdretten og produkter som blir testet på dyr og velger å ta avstand fra dette fordi vi ikke er ikke er fornøyde med kompromisser på deres bekostning, har ikke politikerne rettet seg etter dette.

Jeg oppdaterer så fort jeg mottar flere svar :)
HUDORMER


Hudorm, eller komedon som det også kalles, er en propp av inntørket fettstoff i en pore i huden. Hudormer er dannet av talg fra talgkjertlene og det finnes to typer hudormer: åpne hudormer og lukkede hudormer.

En åpen hudorm kjennetegnes ved at de er sorte ved hudoverflaten - dette fordi denne typen hudorm har utførselsgang til hudoverflaten. Den mørke fargen kommer av at talget oksiderer med luften. Slike åpne hudormer fører svært sjeldent til kviser, det kan derimot lukkede hudormer gjøre.

Lukkede hudormer kjennetegnes ved en lys talgansamling - dette fordi denne typen hudorm på sin side ikke har en utførselsgang til hudoverflaten. Lukkede hudormer kan enkelt defineres ved at du strekker på huden (prøv på haken), ser du små hvite prikker, er disse lukkede hudormer.

Hudormer er på sitt verste i puberteten, men de avtar i de fleste tilfeller med alderen. Det er viktig med et godt renseprodukt og det er viktig å unngå fettholdig kosmetikk, da disse kan tette porene. Hudormer kan enkelt fjernes på egenhånd, dersom du er usikker på hvordan, kan du ta turen innom en hudpleier og få dette demonstrert. Har du sett hvordan det skal gjøres en gang, klarer du deg på egenhånd neste gang ;) Det er viktig at det gjøres riktig, da feil utklemming kan skade det omliggende vevet. Arr og infeksjoner kan lett oppstå!
CHARMS :)


Idag klarte en av mine gode venninner å lure meg ut på shopping, igjen.. Det skal ikke så veldig mye til for å overtale meg til å bli med på shopping :P Jeg bestemte meg for å bli med kun på en betingelse: bare se, ikke kjøpe..

FAILED!!

Jeg har lenge hatt et ankerarmbånd som jeg har hatt veldig lyst til å piffe opp litt ;) Jeg fikk øye på to charms som skrek etter å bli mine :D Siden jeg ikke har funnet noen charms hittil som jeg faktisk har endt opp med å kjøpe, så kunne jeg bare ikke snu ryggen til og gå derfra.. Jeg forelsket meg helt i en nydelig skøytesko og en leppestift ;)
Begge er kjøpt fra Juvelen, 249,- per stk.

Når bankkortet først er dratt en gang, er det vanskelig å la være å dra den flere ganger :( Derfor klarte jeg ikke å holde målet om å ikke kjøpe noe.. *Sukk* =)

Nå skal jeg være tv-slave i en halvtime før jeg tar kvelden. Det har vært en lang dag, så det skal bli veldig deilig med litt hvile :D
CELLULITTER


Denne hudtilstanden går også under navnet appelsinhud. Dette navnet kommer av at huden kan ligne appelsinskall, fordi huden er ujevn og bulket.

Cellulitter er som oftest å finne bak lårene, bak leggene, på magen og på overarmene. Denne hudtilstanden er overhodet ikke farlig, men det er mange som føler at cellulittene er kosmetisk skjemmende. Hos enkelte kan denne delen av huden være øm og vond å ta på.

Teoriene rundt hvorfor cellulitter oppstår er mange - alt fra spenninger i kroppen, til mangel på vann og mosjon, røyking, medikamenter og tretthet er definert som årsaker. Hos kvinner har det også blitt sagt at det kan være en sammenheng mellom cellulitter og hormonelle forhold. Det sies at dersom man sliter med cellulitter er det viktig å spise mye frukt og grønt (mat som har lite fett), unngå salt, drikke store mengder med vann og mosjonere jevnlig. Øking av blodsirkulasjonen skal visstnok også ha en positiv effekt på cellulitter. Det er ikke lett å bli kvitt cellulitter, men ulike tiltak kan forbedre tilstanden.
MILIE


Det er ikke bestandig like enkelt å se forskjellen på en milie og en kvise, de kan enkelte ganger være ganske så like. Likevel er det viktig å vite at en milie ikke er en kvise. En milie kjennetegnes av en hvit kule i overhuden på størrelse med en knappenålshode. En milie er en liten cyste og dukker som oftest opp på kinnet, rundt munnpartiet, i tinningen og rundt øynene.

Måten å skille en kvise og en milie på, er at milier ikke er bentente, ei heller har de utførselsgang til hudoverflaten. Det vil si at det ikke går an å klemme de ut, på samme måte som kviser med puss kan klemmes ut. Innholdet i miliene består av cellerester og fett, og årsaken til hvorfor disse kulene dukker opp er ukjent.

En hudpleier kan fjerne milier, ved bruk at riktige redskaper, men sjansen for at de dukker opp igjen er der. Vær forsiktig med å pirke på egenhånd, dersom du ikke har gjort det før. Milier sitter ganske dypt i huden og arrdannelse er meget fort gjort dersom du ikke aner hva du driver med.
ORD OG UTTRYKK


Det er ikke alltid lett å vite hva de forskjellige ordene og uttrykkene som blir brukt i skjønnhetssammenheng betyr. Derfor har jeg valgt å lage en oversikt over de ord og uttrykk jeg kommer over, kom gjerne med forslag :) Listen er under stadig oppdatering!
A:
Akne
Appelsinhud


C:
Cellulitter


H:
Hudormer


K:
Komedon


M:

Milie


S:
Skjellaget

11 BRUDESMINKE TIPS

11.01.2011 i Sminke 6 kommentarer


Vi skriver snart februar og "bryllupssesongen" begynner å nærme seg. Enhver brud vil se ut på sitt beste på bryllupsdagen - derfor tenkte jeg å komme med noen tips til hvordan å oppnå en glødende brude look.1. BRUK PRIMER
Det første spørsmålet jeg ville stilt meg selv som brud ville vært: "Kommer sminken til å holde seg på plass hele dagen?". For mange er dette en av de viktigste dagene i livet, derfor er det viktig å se bra og fresh ut gjennom hele dagen. Med en god primer som underlag og en god øyenskyggeprimer, vil både ansiktssminken og øyesminken holde seg på plass hele dagen. Jeg foretrekker Laura Mercier sin primer til ansiktet og MAC sin øyenskyggeprimer til øynene.


2. BRUK VANNFAST MASCARA
En slik stor dag som dette kan fort bli veldig følelsesladet - likevel er det viktig at det ikke synes på sminken din, dersom du tar deg til tårer :) Man har som regel nok med å holde styr på 1 million andre ting. Vannfast mascara er absolutt en must og burde ikke undervurderes. Jeg har ingen anbefalinger å komme med for øyeblikket, da min favoritt per dags dato er fra Estée Lauder (de tester på dyr!).


3. BRUK EN TRANSPARENT PUDDER FOR Å "SETTE" FOUNDATION
Er det en ting du virkelig ikke vil ende opp som, er å skinne som solen på den store dagen. Hold huden matt og la heller personligheten og utstrålingen din stå for all skinning ;) Ikke bare gir en transparent pudder et porselenaktig utseende, men en slik pudder er også til stor hjelp når det kommer til å holde huden matt. Kamera er ekspert på å fange opp slikt, derfor er det viktig å starte med transparent pudder og ha blottepapir tilgjengelig til senere bruk. Laura Mercier sin er mitt førstevalg når det kommer til transparent pudder!


4. UNNGÅ PRODUKTER SOM INNEHOLDER SPF
Det er vel den eneste dagen du ikke bør bruke produkter med SPF. Grunnen til det er at produkter som inneholder solfaktor gjerne også inneholder zinc oxide som kan gi uheldige bilder. Det utgjør ingen forskjell med det blotte øyet, men på bilder gir det ikke særlig bra resultat. Jeg foretrekker mineralfoundation, min favoritt er fra Everyday Minerals.


5. UNNGÅ Å AVVIKE ALTFOR MYE FRA DIN VANLIGE LOOK
Dette er ikke dagen for å teste ut nye looks eller eksperimentere med farger. Det er viktig at slikt testes ut på forhånd! Bruk farger som du bruker til vanlig og som du føler deg komfortabel med. Du skal tross alt se ut som deg selv, bare en litt freshere utgave.


6. FALSKE VIPPER BØR VURDERES
For bryllup, er punktvipper å foretrekke. Med slike vipper er det enkelt å ha resultatet under kontroll hele veien. Du kan sette på punktvipper alt fra hvilket resultat du ønsker - ønsker du en fyldig og dramatisk look setter du på mange, ønsker du å holde det naturlig kan du bare sette på noen få der du føler at det trengs. Min favoritt er punktvipper fra MAC.


7. VOKSING/HÅRFJERNING SKJER I FORKANT
Alt av hårfjerning må skje i forkant. Skal du vokse ansiktet bør dette gjøres minst 2 dager i forkant (gjerne 3!), da huden må få lov til å roe seg ned og komme seg fullstendig til selve dagen. Rødheter kan være vanskelige å skjule og en vet aldri hvordan man blir seendes ut etter en voksbehandling. Planlegging er nøkkelordet her.


8. IKKE OVERDRIV MED SHIMMER/GLITTER
Det er veldig fint med diskré highlight på kinnben, øyenbrynsben, neseryggen og amorbuen over leppen, men for mye shimmer og glitter kan rett og slett ødelegge bildene. Dessuten ser det heller ikke bra ut i lyset. Husk på at det er bruden som står i fokus gjennom hele dagen - det vil si at du til enhver tid blir sett på. Shimmer inneholder små partikler som reflekterer og dette fanger kamera opp veldig enkelt. Den enkleste måten å få en vellykket look på bryllupsdagen, er å prøve ut looken flere ganger før selveste dagen. Ta gjerne flere bilder av deg selv i forskjellige vinkler, så har du kontroll på hvordan du kommer til å se ut på dagen din :D Min favoritt highlighter er fra MAC.


9. HA BLOTTEPAPIR I UMIDDELBAR NÆRHET
Du har en lang kveld med stor aktivitet foran deg. Det skal godt gjøres å ikke bli litt shiny, derfor er det godt å ha blottepapir, slik at du kan eliminere uønsket glans med én gang det er i ferd med å oppstå.


10. FUKTSPRAY
For å ikke ende opp med en pudrete look (dersom du bruker mineralfoundation eller annet foundation i pudderform) er det viktig med en spray som gir en polert look og som "setter" foundationen. Min favoritt er MAC sin Fix+. Den tilfører fukt og frisker opp huden, samtidig som den bidrar til å gi en fin glød og jevne ut ujevnheter.


11. UNNGÅ LIPGLOSS NÅR SLØRET HENGER FORAN ANSIKTET DITT
I den perioden du har planer om å ha sløret hengende foran ansiktet, er det viktig å ikke påføre lipgloss da lipglosser har en tendes til å klistre seg fast i alt. Det tiltrekker seg stoffet som en magnet, og du ikke vil ikke gå rundt med en slør tilsølt med lipgloss resten av kvelden. Hold deg heller til en leppestift som ikke smitter av. Dette er også en ting du må passe på å teste ut før den store dagen. Min favoritt er nok en gang fra Estée Lauder, derfor har jeg ingen anbefalinger å komme med foreløpig..
EKSOTISKE FRUKTER :)


Idag ble det servert eksotiske frukter til dessert :) Noen hadde jeg smakt før, mens noen var helt ukjente smak for meg. Det er alltid spennende å smake nye ting, selv om alt ikke alltid faller i smak..

Noen av dere som har smakt noen av disse før? Min favoritt var den hårete frukten, rambutan ;)

Ønsker alle sammen en fortsatt fin kveld :):)
OMTALE: MAC STROBE CREAM

10.01.2011 i Omtale 6 kommentarer


Glød uten shimmer eller glitter? Ja, takk! :D

Dette er altså en highlighter fra MAC som kan brukes til flere ulike formål. Jeg har både lest at den kan brukes som primer, highlighter eller til å blandes med foundation for å gi glød. Jeg har testet alle de tre metodene nevnt over - det som funker for meg er å kun bruke den som en highlighter. Altså på kinnbenet, øyenbrynsbenet, neseryggen og amorbuen over leppen. Det var ene og alene grunnen til at jeg kjøpte den også, så det gjør meg igrunn ingenting :) Den ga meg rett og slett urenheter da jeg brukte den i hele ansiktet.Konsistensen er litt som en tyntflytende lotion og fargen kan minne om perlemor. Den er ikke klissete og er veldig drøy i bruk. Den er veldig enkel å smøre på huden - det er viktig å blende med en gang for å unngå ujevnheter, da den tørker raskt. Nøkkelordet her er å øve. For mye produkt kan gi et kraftig resultat.

Passer ypperlig til dagsbruk så vel som til kveldsbruk - resultatet er uslåelig! Den sitter som støpt hele dagen. Jeg blander den også med bodylotion for å få en fin glød på kroppen ved spesielle anledninger. Resultatet er ikke annet enn elsk ♥

Uten tvil en favoritt, både til hverdag og til fest. Jeg får et bra resultat hver gang - det gjelder bare å finne en teknikk som passer deg :) Et resultatbilde kommer i løpet av de nærmeste dagene ;)

Jeg kjøpte min på MAC butikken på Glasmagasinet. Prisen ligger på ca. 200,-.
WHAT'S MY NAME?


Jeg er helt avhengig av denne sangen for øyeblikket! Damn, som jeg digger denne sangerinnen - jeg ble så glad over å lese dagens artikkel. Det gjør meg godt å lese at hun gjør det så bra ♥

Enjoy! :) Nå skal jeg på en aldri så liten treningsøkt - for best mulig ytelsesevne er Rihanna et must i ørene! ♥ Ønsker alle dere herlige mennesker en fin dag ♥
ALOE VERA


Aloe Vera ligner en kaktus, men er en sukkulent og tilhører liljefamilien. Det finnes ca 3700 forskjellige arter innen denne familien, blant annet asparges, løk og hvitløk. Aloe Vera er en undergruppe som består av mer enn 300 Aloearter. Av den ekte Aloe Vera, finnes bare 4-5 planter som har en viss dokumentert effekt. Den mest brukte er Aloe Vera barbadensis Miller.

Bladene til Aloe Vera inneholder tyktflytende gele, bestående hovedsakelig av vann, men også en rekke vitaminer.

Aloe Vera er spesielt utviklet til tørr og sprukken hud. Oljene som inngår i denne kremen erstatter på naturlig måte det hudfettet som noen hudtyper ikke produserer tilstrekkelig av. Kremen virker gjenoppbyggende på huden, og opprettholder den naturlige fuktbalanse og gjør huden mer motstandsdyktig overfor ytre påvirkninger. Kremen lover å etterlater huden silkebløt og smidig. Den skal også virke helende på brannsår.

Aloe Vera har en anti-aging effekt på huden, antibakterielle egenskaper og er kjent som et vannbindende middel.

Allergier forekommer svært sjeldent.
JOJOBAOLJE


Jojobaolje utvinnes fra nøttene av jojoba treet, som finnes i deler av USA, Karribien og Israel. Jojobaolje er i prinsippet ikke en olje, men en flytende voks fra planteriket. Oljen sies å egne seg godt som hud- og ansiktsolje (både til rensing og pleie) da den er tilnærmet identisk med hudens egen syrekappe. Oljen er rik på E-vitamin og collagenlignende stoff.

Studier viser at jojobaolje har en beskyttende og beroligende effekt på rød, sår og irritert hud. Det hevdes også at oljen er effektiv på småkviser. Oljen benyttes også til hår og hodebunn og sies å ha en positiv effekt på tørr og irritert hodebunn.

Jojobaolje kan med fordel brukes etter voksing og barbering for å unngå rød og irritert hud.

Allergier forekommer sjeldent, men vær litt varsom dersom du er allergisk mot nøtter av noen slag!
JEG ELSKER MIN KJØTTFRIE HVERDAG :D


Savnet etter kylling var stor i en periode etter at jeg kuttet ut alt av rødt kjøtt og kylling. Den tiden er nå forbi - jeg kunne ikke hatt det bedre ;) Nå kan jeg ikke tenke meg å spise kylling eller rødt kjøtt noensinne! Kokebøkene jeg kjøpte for en tid tilbake har vært til stor hjelp - nå har jeg kommet i en rutine som passer meg utmerket. Det er så godt og enkelt med vegetarmat ♥ Idag hadde vi vegetarisk speltburger til middag og det var rågodt :) Elsk!Jeg er overmett nå :( Nå skal jeg slenge meg ned i godstolen og se på en film med min kjære ♥ Nyt de siste timene som er igjen av helgen, dere :D:D
SØNDAGSKOS!


Søndager = ikke annet enn kos ♥ Det er faktisk den eneste dagen jeg tvinger meg selv til å plante stumpen hjemme og bruke tiden på å pleie kjærligheten og meg selv :D I skrivende stund sitter jeg med en deilig sjokoladekake foran meg, mitt favoritt vann på flaske, kjæresten ved min side, godt tullet inn i varmeteppe og fuktmaske på ansiktet. Livet er herlig, dere! :)Forresten så kjøpte jeg også 2 bøker igår :P Det blir mange drinker fremover ;D Mihi =P

2011 har så langt vært perfekt ♥
SHOPPING, CAFÉ OG KINO


Hørt uttrykket "shop til you drop"? Vel, nå vet jeg hva den setningen betyr i praksis! På fredag skulle jeg, som fortalt, ut på shopping med mamma. Det har seg slik at min mor har svart belte i shopping - noe som betyr at jeg bare får nøye meg med rødt belte i dette tilfellet. Vi endte opp med å kjøpe så mye, at jeg lett kan påstå at mine armer nå er minst 15 cm lengre :O Jeg måtte til slutt ty til sterkere midler, enn kraften av mine og min mors armer. Først ut var min kjære som måtte komme og hjelpe oss med å bære - ikke nok med det, pappa måtte til slutt komme og kjøre oss hjem :P Morro! :D

Her får dere en liten smakebit av noen av de tingene jeg kjøpte med meg hjem ;) Omtaler av diverse kommer så fort jeg har et grunnlag for en omtale ;);)Jeg er veldig fornøyd med handleturen - jeg fikk fatt i mye fint og ting som jeg lenge har hatt lyst på ;) Det ble naturligvis altfor lite tid til blogging, da shoppingturen startet klokken 10.00 og jeg ikke var hjemme før 24.00 :O Smartclub og Ikea stenger faktisk ikke før klokken 23.00, så når man først er så godt i gang, hvorfor ikke ta turen innom disse butikkene også? :) Jeg kom meg ikke i seng før klokken 03.00, siden alt måtte må plass. Jeg takler ikke rot!

Idag har store deler av dagen gått med på cafékos og kinodate ♥ Nok en gang en vellykket slager fra Angelina Jolie. Selv om hun har gått drastisk ned i vekt i løpet av veldig kort tid, tar den damen fortsatt pusten ifra mange. Hun er rett og slett vakker!

Nå er jeg sliten etter 2 hektiske dager, så jeg tror jeg bare runder av her.. =)

Håper helgen så langt har vært like fantastisk for dere også :D
TESTER PAI SKINCARE PÅ DYR?


Et merke som var fullstendig ukjent for meg, før jeg nå nylig kom over navnet på en organisk side :) Hjemmesiden deres er utrolig oversiktlig - jeg fant alt av informasjon der, uten å måtte sende mail eller mase meg til svar. Så langt er inntrykket veldig bra! :)

Om dyretesting er det følgende som står på deres hjemmeside:We do not carry out any animal testing.

Nor do we source ingredients from companies that test on animals.

All Pai products have been trialled by willing humans!Det kan jo ikke bli bedre :D Det er også mulig å bestille noen prøver, som ikke koster all verdens. Man må vel bare betale for frakten, noe som er helt overkommelig ;) Jeg har sendt mail og spurt om de shipper til Norge - oppdaterer så fort jeg mottar et svar :D


KONKLUSJON: Pai skincare tester ikke på dyr. Godkjent! :DTA KONTROLL OVER URENHETENE!

06.01.2011 i Hudpleie 6 kommentarer


De uønskede, røde prikkene dukker alltid opp ubeleilig - gjerne før en stor begivenhet, som f.eks. en fest, en viktig date eller et bryllup! Eller enda verre, de er der konstant og ser ikke ut til å forsvinne med det første. Hver gang du føler du er i ferd med å beseire dem, dukker de opp igjen på andre steder i ansiktet. Åh, som vi alle hater dem!

Så idag skal jeg dele noen av mine personlige erfaringer rundt denne problematikken om urenheter. Disse triksene har fungert veldig bra for meg, og forhåpentligvis vil de også funke for dere :)

Jeg har ved flere anledninger skrevet at jeg slet veldig mye med urenheter i tenårene og helt frem til jeg fylte tjue. Det som var veldig avgjørende for min hud var å finne riktig rens. Rens er en av de mest avgjørende faktorene for en sunn hud. Den må passe huden akkurat - for dersom den er for kraftig, vil den strippe huden og forårsake flere urenheter og er den for mild, vil den ikke rense godt nok. En felles feil blant folk som sliter med uren hud er overstimulering av huden. Altså for mye vasking, gnikking og skrubbing - jeg gjorde nøyaktig det samme selv.

Det andre som hjalp huden min veldig, var å skifte ut ansiktshåndkleet mitt ofte. Med det mener jeg at jeg aldri bruker samme håndkle i ansiktet i mer enn 2 dager. Dessuten så bruker jeg ikke samme håndkle til å tørke mine hender med. Jeg bruker en til hvert formål. Etter at jeg begynte med dette, er forandringen helt utrolig :)

Det tredje er at jeg heller aldri bruker samme side av et putetrekk mer enn én gang! Dvs. at et putetrekk kun blir brukt to kvelder - en side for hver kveld. Så blir trekket byttet ut og vasket.

Det fjerde er muligens det vanskeligste - hold fingrene unna urenhetene. Ikke pirk eller klem ut. Ser du tydelig at det er puss som du gjerne vil klemme ut, må dette gjøres på en riktig måte. Ellers vil du ikke ende opp med annet enn en betent og hissig hud - og senere arr.

Sist, men ikke minst: finn en hudpleie tilpasset din hud. Ikke kopier andres, det funker som regel ikke. Alt fra serum, til øyekrem, fuktighetskrem og maske bør være tilpasset din hud og dens behov.
DET ER INGENTING SOM HETER "FERIE FRA HUDPLEIE"

06.01.2011 i Hudpleie 2 kommentarer


Ferie er noe vi alle har behov for - feriedagene er bestandig hvert års høydepunkt (med mindre man har fått gullmedalje for å være arbeidsnarkoman)! Uavhengig av om det er snakk om sol og strand, snø og ski, vår og påske eller høst og regn, trenger vi en avkobling fra den stressfulle hverdagen for å få påfyll av ny energi som skal hjelpe oss å komme oss gjennom årets utfordringer.

Likevel er det viktig å huske på at selv om man er på ferie fra hverdagen, kan man aldri ta ferie fra hudpleie. Huden trenger behandling hver eneste dag. Det kan høres veldig slitsomt ut, men det gode resultatet gjør det hele verdt det :) Huden har behov for ulike produkter avhengig av værtype, på samme måte som vi har behov for forskjellige klær etter skiftende værforhold.

Har man planer om å oppholde seg i solen, er det viktig å huske solkrem. Solfaktor har lett for å bli glemt, men det er uhyre viktig å beskytte huden mot skadelige stråler! Etter mitt syn er egentlig solfaktor nødvendig året rundt!! Jeg tenker ikke på faren ved å utvikler kreft nå, men jeg tenker heller på det faktum at du vil ende opp med å se ut som en sviske ettersom årene går, dersom du ikke er påpasselig med å beskytte huden mot solen.

Skal man derimot på ferie i kaldere strøk, er det på sin side viktig å beskytte huden mot kulde og vind. Tørr hud har behov for fetere kremer og fet hud har behov for mer fukt i kulda. Det er avgjørende å ta vare på huden etter hvordan klima man befinner seg i.

Fin hud kommer ikke av seg selv, og den har som oftest en prislapp. Huden er for meg veldig viktig, da den faktisk blir eksponert til enhver tid - med mindre man velger å vandre rundt med en finlandshette til enhver tid (anbefales forresten ikke i disse dager)! =P
THE TOURIST & SHOPPING


Det er ikke til å legge skjul på at Angelina Jolie er en av mine favoritt skuespillere ♥ Jeg er temmelig sikker på at jeg har sett alle hennes filmer og "The Tourist" skal ikke bli et unntak.

Filmen har premiere imorgen - jeg har dessverre ikke muligheten til å se den imorgen, men på lørdag derimot :D Da blir det blant annet kinodate med min kjære ♥ Det blir bra! Filmer med henne har aldri slått feil.. :)

Ellers så fikk jeg sjokk da jeg stod opp idag - det snør som bare det i Oslo :O Jeg vurderer å gå i hi, til sommeren banker på døra mi :P

Imorgen er det januarshopping og kvalitetstid med mor som står på planen - jeg håper jeg får fingrene i noe fint.. Jeg har den siste tiden blitt veldig skuffet over varene som er i butikkene - det er liksom ingenting som faller i smak :(

Jeg gleder meg noe vanvittig til helg. Denne uken har gått utrolig tregt, føles nesten ut som en måned :O Og dette kommer fra en som nesten alltid syns tiden går altfor fort!

Dessuten så har jeg laget en liste over en del skjønnhetsprodukter som jeg skal bestille over nett ikveld :D Det blir mange omtaler fremover. Jeg gleder meg ;D En liste over hva som er i vente kommer etter at jeg har bestilt, da jeg er litt usikker på om jeg skal ha alt enda..

Ønsker alle sammen en riktig god torsdag ♥
GRATIS BILDER TIL FRI BRUK PÅ BLOGG


Da er jeg endelig kommet i mål med min research. Den siste tiden jeg har brukt veldig mange timer på å undersøke bruken av bilder hentet fra google. Jeg skjønner nå at jeg burde gjort en slik research allerede før jeg begynte å blogge. Jeg har heldigvis ikke vært i gamet så lenge, så det var veldig flaks at jeg ble gjort oppmerksom på dette i et tidlig stadium.

Altså, saken er den at det ikke er tillatt å ta i bruk noen bilder fra google. Uansett! Det er mange ganger her blitt sagt at man har lov til å ta i bruk bilder, så lenge man oppgir hvor bildene er hentet fra - dette stemmer ikke. Det finnes lover mot dette, disse finnes her. Det var et forholdsvis avansert prosjekt å sette seg inn i, men umulig var det ikke! Ingenting er umulig!! :)

Uansett hvilket bilde man skal ta i bruk, må man få tillatelse fra fotografen, dersom en skal gjøre det på lovlig vis. Det hjelper altså ikke å oppgi siden man henter bildet fra som kilde, da det ikke er sikkert at eieren bak siden er eieren av bildet.

Det er heller ikke lov til å ta bilder fra medier, som f.eks. VG, aftenposten, dagbladet osv., selv om man henviser til kilden. Som oftest har mediene en avtale med fotografen eller en 'mellommann', f.eks. scanpix eller reuters. Det er de som råder over opphavsretten og det er de man kan få problemer med. I de aller fleste tilfellene har mediene betalt for disse bildene - det er dermed ikke sagt at det er de som har opphavsretten. Ofte er det scanpix som har tatt inn bilder fra private fotografer, som de så selger videre til medier på vegne av fotografen. Dersom scanpix oppdager at du har "lånt" et bilde uten tillatelse, kan de være veldig kjipe å ha med å gjøre, da dette faktisk er det de lever av!

Det eneste som betyr noe for om et bilde er lovlig eller ikke, er om du har fått eller eventuelt kjøpt tillatelse fra fotografen eller den som representerer fotografen til å bruke bildet.

Om man blir oppdaget eller ei, om man må betale store/små bøter eller om man rett og slett slipper unna med en unnskyldning og fjerning av bildet varierer veldig. Det spørs helt hvem du kommer utfor og i hvilken sammenheng bildet er blitt brukt.

Det er likevel viktig å husk på at å ta i bruk andres bilder uten tillatelse er ulovlig og kan koste deg dyrt. Loven sier også at man skal oppgi kilde dersom man henter tekst fra et sted, men på samme måte som med bilder kan man aldri være sikker på at teksten er skrevet av forfatteren bak den siden man henter teksten fra. Dette var jeg delvis klar over, men ikke noe jeg har tenkt noe særlig over. Jeg har dog aldri lyvet om dette noen gang - er det deler av en tekst jeg har hentet fra faglige tekster har jeg aldri påstått at disse er mine. Jeg har ikke oppgitt kilder heller, men det er dermed ikke sagt at jeg har lyvet! Jeg har lært masse den siste tiden, og det er jeg veldig glad for! :D

Jeg tror dette er en problemstilling de fleste ikke har kjennskap til - jeg for min del ante ikke noe om omfanget av en slik handling. Jeg visste ikke en gang at det ikke er lov til å bruke bilder fra google. Mulig det høres litt dumt og naivt ut, men slik er det altså. Hva andre gjør har jeg ingenting med, så jeg skal ikke sitter her og rettferdiggjøre en feil handling ved å si: "jammen alle andre gjør det jo".

Imidlertid er det viktig å huske på at det finnes nettsider hvor man har tillatelse til å bruke bildene på siden til kommersiell og privat bruk. Dette er sider hvor fotografene selv har gitt tillatelse til at bildene blir brukt. Noen må man betale for, mens andre er gratis. Vær likevel oppmerksom på å lese betingelsene og pass på å følge disse. Jeg har kun tatt i bruk bilder fra disse databasene den siste tiden.

Stock.XCHNG: Min favoritt så langt. En enorm database med gratis bilder som kan brukes til mange formål.

Wikimedia Commons: En stor database med bilder.

Everystockphoto: En søkemotor som søker etter bilder blant flere nettsider.

Flickr - Creative Commons: Gigantisk database med et bredt utvalg av bilder. Være bare obs på å sjekke Creative Commons lisensen før du tar i bruk bilder.

Photogen: Fin side med mange bilder.

Freerangestock: En stor database med mange gode bilder.

Image After: God samling av bilder til kommersiell bruk.

Freedigitalphotos.net: God samling gratis bilder.

Public-domain-photos: Ikke den største bildedatabasen, men helt greit med bilder til kommersiell bruk.

Stockvault: Gode gratis bilder samlet på et og samme sted.

Absolutvision: En god database med et stort utvalg av bilder - her må man betale en liten sum for å kunne ta i bruk bildene.

Utvalget er logisk nok ikke like stort som google, men jeg har klart meg helt fint :) Er kjempe fornøyd med dette, da jeg ikke klarer å leve med dårlig samvittighet! Det er et nytt år og jeg starter med blanke ark ;D Grunnen til at jeg ikke har kommentert noe rundt dette hittil, er rett og slett fordi jeg følte at jeg måtte gjøre en grundig research. Jeg hadde rett og slett ikke noe kunnskap rundt denne saken.

Som sagt har jeg lært utrolig mye den siste tiden, også det å få opp øynene for enkelte av bloggerne. En av skjønnhetsbloggerne har f.eks. benyttet seg så til de grader av dette oppstyret, mulig for å få vekk oppmerksomheten rundt vedkommendes gale handlinger som den siste tiden har blitt diskutert i hytt og pine. Vedkommende har kastet seg på bølgen og hengt meg ut på intet grunnlag, selv om vedkommende selv ble beskyldt for veldig mye av det samme for ikke så veldig lenge siden. Jeg føler liksom man mister retten til å dømme andre, når man nå nylig har gjort det samme og mye verre selv. Den gangen sendte jeg faktisk en mail med støttende ord til vedkommende (noe jeg angrer veldig på nå, for vedkommende har ikke vist seg verdig til det i etterkant!!) og takken jeg får, er at vedkommende nå sier masse usant om meg. Nyttårsfortsettet mitt er å heve meg over de små tingene og bevare mine verdier - det er nettopp det jeg skal gjøre nå ;)

Jeg beklager veldig for misforståelser som har oppstått, selv om jeg fortsatt mener at ingen har rett til å dømme andre uansett hva det gjelder. Det har aldri vært min intensjon å lage kvalme eller skape uro på noen vis. Det ligger liksom ikke i min natur!
RESULTATBILDE - CLARINS COLOR QUENCH LIP BALM

04.01.2011 i Sminke 14 kommentarer


Da er det klart for to resultatbilder med Clarins sin color quench lip balm i fargene 15 og 17. Perfekte farger ♥Jeg fikk et spørsmål om hvor de er å få tak i og hvor mye de koster. Prisen varierer litt, avhengig av hvor man handler fra. På Esthetique koster de 165,- per stykk. Noen av fargene er også å fa tak i på strawberrynet til 127,- per stykk. Det er ikke mange kroner å spare - jeg pleier som oftest å kjøpe de fra Esthetique, da de har et bedre utvalg av farger der

Ønsker alle sammen en fin kveld videre ♥
AVOCADO OIL


Avokadoolje er en spiselig olje presset fra frukten av Persea Gratissima (Avocado).


Avokadoolje er rik på vitamin ET, B, D og E og fete syrer. Denne oljen blir dypt absorbert av hud og hår. Den har anti-aging egenskaper og øker kollagenproduksjonen i huden. Den er også veldig fuktgivende og er spesielt bra for folk med tørr og moden hud og på solskadet hud. Det sies at avokadoolje er veldig bra for eksem og psoriasis, fordi den er effektiv på tørrhet og minsker utfanget av kløe som blir forårsaket av disse forholdene. Avokadoolje er bra for håret fordi den trenger gjennom hårets aksling og bløtgjør hodebunnen. Den beskytter også mot UV-stråler.

Allergier mot avokadoolje er sjeldne, men kan forekomme.
OMTALE: CLARINS COLOR QUENCH LIP BALM - #17

04.01.2011 i Omtale 6 kommentarer


ME LOVE ♥

Jeg har sverget til Clarins sine lipglosser så lenge jeg kan huske! Farge nummer 17 er min favoritt, selv om jeg i utgangspunktet liker så og si alle fargene. Jeg er litt sjokkert over at jeg ikke har nevnt disse før nå..

Fargen er perfeksjon ♥ En fin rosa farge, uten shimmer. Den er godt pigmentert - man trenger med andre ord ikke å påføre så mye produkt for at fargen skal komme fram. Jeg syns disse lipglossene til Clarins tilfører leppene bra med fuktighet (derav navnet lip balm), noe som er et must da leppene står i fokus etter påføring. Holdbarheten er helt ok og den lukter herlig :)

Jeg pleier ofte å påføre denne over leppestiften min, da den gir en fin glans og farge, samtidig som den gjør leppene myke. Beste av alt er at den ikke er klissete - jeg kan ikke fordra den klissete følelsen enkelte lipgloss gir! Den har et spisst hode som bidrar til å gjøre påføringen lekende lett :D Passer både til hverdag og fest.

Jeg har fått min mor (og det er ikke bare-bare) og mine venninner hekta på denne! One of a kind ♥ Absolutt en lipgloss som burde bli mer utbredt enn det den er!

Jeg vet ærlig talt ikke hvor mange slike jeg har brukt opp hittil, men jeg vet at det er mange! Jeg mener å huske å ha prøvd alle fargene, men jeg er ikke helt sikker. For øyeblikket har jeg denne og en som er rødfarget i sminkepungen. Jeg er stor fan av alle, så denne omtalen gjelder egentlig for alle fargene :)

Anbefales x 10000!! Resultatbilde med denne rosafargen og den andre rødfargen kommer i løpet av dagen ;)TESTER LINDA JOHANSEN PÅ DYR?


Å kombinere høye nivåer av virkestoffer, i effektive produkter basert på nyttige planteoljer uten billige fyllstoffer, er konseptet til Linda Johansen sin hudpleieserie. Men er de dyrevennlige?

Jeg sendte derfor mail og spurte om de tester på dyr. Jeg fikk følgende svar:Ingen av våre produkter eller ingredienser testes på dyr.Enkelt og greit! :D Frister litt å prøve noe derfra :) Noen som har erfaring..?


KONKLUSJON:
Linda Johansen tester verken ingredienser eller ferdige produkter på dyr :) Godkjent!HVA BETYR SKJØNNHET FOR DEG?


Hva vil menneskelig skjønnhet egentlig si? Hver dag gjør vi vurderinger av hverandre og bedømmer hverandres utseende på grunnlag av det vi selv definerer som skjønnhet.

Det har i mange år blitt forsket på hva skjønnhet er, likevel er det fortsatt uenigheter rundt definisjonen. Imidlertid er det ingen tvil om at kulturelle faktorer spiller en rolle i vurderingen av skjønnhet. I noen kulturer er kvinner med former og kjøtt på bena abolutt å foretrekke, mens det i andre land er benmagre kvinner som står i fokus.

Alle har sin egen formening om hva de ser på som skjønnhet og i dagens samfunn er skjønnhetspresset større enn noen gang. Mulig det ikke var så stort fokus på det tidligere, fordi jenter allerede ved fødselen ble lovet bort?! Senere holdt kvinner seg som regel hjemme, med husarbeid og barnepass som jobb. Den tiden er for lengst historie. Samfunnet har utviklet seg mye den siste tiden - kvinner er nå ute i arbeid, blitt mer selvstendige og med vi vil også ta bedre vare på oss selv.

Personlig nyter jeg synet av kvinner som liker å ta vare på seg selv, men er det virkelig nødvendig å ty til så sterke forandringer som det å legge seg under kniven?! Er det absolutt nødvendig med super store silikonpupper eller lepper som er så proppfulle av restylane at man ender opp med å se ut som en and?! Jeg ser stadig oftere reklamer for kosmetiske inngrep som lover et 'perfekt' utseende - og jeg vet at kirurger tjener flesk på slike inngrep!

Fokuset på utvendig skjønnhet har fått et så stort fokus, at enkelte til tider glemmer den innvendige skjønnheten. Jeg sier selvsagt ikke at ytre skjønnhet ikke har noe å si, men vi bør muligens få et sunnere forhold til dette. Personlig kunne jeg aldri ha falt for verdens kjekkeste mann som har en dårlig personlighet. Det ville i så fall ikke ha vart lenge!

Jeg så en dokumentar på dicovery channel som satte tankene mine i gang. Dokumentaren omhandlet kvinner i Asia, hvor deres skjønnhet ble vurdert utifra hvor lang hals de har. I en veldig tidlig alder blir første gullring satt rundt halsen deres. Med alderen blir det tilføyd flere ringer som naturlig nok fører til lengre hals. På en annen side viste de menn som ble tiltrukket av meget overvektige kvinner - hvor det i et av tilfellene var et par som hadde som mål å få kvinnen til å veie mest i verden. Overvektige kvinner var noe av det mest tiltrekkende for denne mannen - selv om det innebar at kvinnen knapt nok kunne gå på do alene uten hjelp..

Ingenting av dette virket logisk for meg - dette er kulturer som er helt fremmed for meg. Etter at jeg tenkte meg litt om, virket egentlig ikke vårt skjønnhetsideal noe mer logisk. Vi skal helst jukse til oss et utseende, bestående av hvite tenner, slanke kropper, restylane, botox, perfekte øyenbryn, rett nese, markerte kinnben, smilehull, langt hår og så videre.

Jeg finner det helt merkelig at skjønnhetsidealet rundt om i verden skal avvike så meget. Om det finnes noe rett og galt, er jeg veldig usikker på - for hvilken faktorer definerer i så fall hva som er rett og galt?

Uansett hva vårt syn er rundt skjønnhet, mener jeg at det er viktig å ikke angripe noen på grunn av at vedkommendes utseende ikke tilsvarer med vårt syn. Det er viktig å alltid huske på at vi har null kontroll over de trekkene vi har blitt tildelt ved fødsel! Og det er faktisk ikke alltid kosmetisk kirurgi får det utfallet vi ønsker, da det faktisk kan forekomme at resultatet ikke blir slik som vi hadde tenkt oss!
TID - EN MANGELVARE


Noen ganger så skulle jeg virkelig ønske jeg kunne stoppe tiden slik at jeg får tid til å gjøre meg ferdig med alt jeg skal igjennom i løpet av en dag. Det er helt utrolig hvor fort tiden går - det er ikke bestandig like enkelt å holde følge.

Jeg husker da jeg var mindre, så pleide faren min alltid å 'klage' på det. Alt jeg gjorde den gangen var bare å himle med øynene og tenke at faren min ikke kunne være riktig klok. Hva snakket han om, tid var jo det eneste vi hadde nok av!? Men det var den gang, nå er jeg fullstendig enig med han. Dagene er altfor korte, enda jeg ikke sover noe mer enn 5-6 timer om dagen.

Så min oppfordring til alle dere, er å utnytte tiden dere har, godt. Har dere for eksempel tenkt over at selv den rikeste, mektigste eller dyktigste ikke kan skru tilbake tiden?! Ingen har noe som helst makt over tiden, den tikker av gårde i sitt tempo uavhengig av hva vi gjør. Det lureste en kan gjøre er bare å henge med. Ikke bruk den dyrebare tiden deres på ubetydelige ting! Kvitt dere med de tingene/menneskene som gjør dere ulykkelige, ikke vær så opptatt av hva alle andre gjør, jobb heller med deg selv. Omring dere med de/det som gjør dere glade og lykkelige, skaff en jobb dere trives med og lev livet for hver eneste dag som går. Husk på at morgendagen ikke er før i morgen, så ikke la den ødelegge dagen i dag. Da mister du både i dag og i morgen.

Tiden er og forblir som den er, på godt og vondt. Grip dagen, dere :-)
TESTER XEN-TAN PÅ DYR?


Et merke som har satt sitt fokus på brunfarge. Jeg måtte sende mail og spørre :)


Jeg fikk følgende svar da jeg sendte mail og spurte om de tester på dyr:


To answer your questions, NO we do not test our products on animals, only friends and family.

Our products are cruelty free. None of our ingredients that we use have been in any recent animal trials that we know of.


Da kan alle dere XEN-TAN tilhengere slippe jubelen løs :D


KONKLUSJON:
XEN-TAN tester altså ikke på dyr - verken ingredienser eller ferdige produkter. Godkjent!


TESTER EXUVIANCE PÅ DYR?


Jeg eier selv noen produkter fra dette merket. Jeg har sendt flere mail, men enda ikke fått et fullkomment svar.


Dette er svaret jeg har fått hittil på mitt spørsmål om Exuviance tester på dyr:NeoStrata Inc. Som forskar och producerar Exuviance produkter använder sig inte av djurtester. De gör istället noggranna tester på människor.De sier ingenting om ingrediensene blir tester på dyr eller ei.


KONKLUSJON: Jeg avventer svar på hvorvidt ingrediensene blir testet på dyr eller ei :)

 

HVA SLAGS SAMFUNN LEVER VI I?


Denne artikkelen gjorde meg rett og slett trist, forbanna, provosert, sjokkert og sint. Jeg har den siste tiden skrevet en rekke innlegg om hvordan andres atferd kan ødelegge hverdagen til andre. Her er et ektremt godt eksempel på at folk bør tenke seg flere ganger om, før de slenger med leppa.

Hva er grunnen til at enkelte tillater seg å slenge dritt til en 15 år gammel jente, som ikke har gjort annet enn å velge å blogge? Hun har verken drept, mishandlet eller vært ekkel mot noen. Finnes det virkelig ikke andre måter å føle seg bra på enn å hakke ned på andre? Finn dere en hobby eller noen annet å fordrive tiden med - da blir det mindre tid til slikt. Jeg kjenner jeg er veldig sinna her jeg sitter nå.

Hadde hun valgt å legge ned bloggen på grunnlag av andre faktorer, hadde saken vært helt annerledes. Utifra det lille jeg leste, så syns jeg ikke at det er annet enn tragisk at jenta nærmest blir tvunget til å legge ned bloggen på grunn av at andre er svært litetenkte! Dere burde virkelig skamme dere - dere som jubler over dette nå!

Jeg kjenner ikke denne bloggeren personlig, men jeg har alltid heiet på henne. Hun har fortjent seg til min respekt - hun har tross alt ligget på topp lenge nå og dét i en så ung alder. Selvfølgelig skal det spekuleres rundt hennes lesertall også - dersom hun er så smart at hun klarer å jukse til seg lesertall i en så lang periode, uten å bli oppdaget er det jo til å stå til respekt av. Det er tydeligvis ikke så veldig mange som klarer det. Ikke at jeg tror at hun har jukset til seg noe som helst, men det er ingen tvil om at enkelte lever av å snakke dritt om andre.

Det som gjør meg mest forbanna er de tilfeller hvor jeg leser at enkelte bloggere skriver dritt om andre bloggere. Det er virkelig lavmål, for de av alle bør skjønne hvor fordomsfulle lesere til tider kan være og hvor lett misforståelser kan oppstå. Støttende ord er dessverre vanskelig å få i dagens samfunn.

Man kan selvsagt ikke forvente å bli likt av alle, men det må da gå an å holde stygge kommentarer for seg selv (konstruktiv kritikk går under en helt annen kategori). Jeg håper virkelig at folk tar en alvorsprat med seg selv og oppfører seg menneskelig overfor andre fremover. Peronlig skulle jeg ønske hun bare overså alle stygge kommentarer, for det er virkelig ikke verdt å bruke tiden på slikt.

Jeg slenger meg på bølgen og sier at jeg heller ikke tror dette blir det siste vi ser fra denne bloggeren. Jeg synes dette var veldig modig gjort og ønsker henne lykke til videre.
SUPER MARIO BROS.WII & FILM


Jeg er hekta!! :D Det har gått mange timer til spilling i romjulen. Jeg har helt forelsket meg i Mario og hans verden. Jeg er egentlig ikke noe særlig av et spillemenneske - jeg kjeder meg fort. Overraskende nok har ikke jeg kjedet meg et sekund under dette spillet her ♥ Store deler av spillet er allerede rundet. Det er et utrolig morsomt spill, samtidig som det er vanskelig og utfordrende ;)


Nå skal vi se på film, og ta en pause fra spillingen :P Det kan jo ikke være sunt å sitte fastklisteret til tv-skjermen i så mange timer av gangen, men igjen så er dette siste dagen med avslapping. Fra og med imorgen er det tilbake til vanlige og hektiske rutiner.

Julepynten ble forresten ryddet vekk idag :( *Snufs* Jeg må si leiligheten virker litt tom akkurat nå!

Nå skal vi kose oss i hverandres selskap og slappe av resten av kvelden ♥ Ønsker dere en fin søndag videre :D
OMTALE: MAC PLUSH LASH (BLACK)

02.01.2011 i Omtale 4 kommentarer


Min første mascara fra MAC og jeg er ikke særlig imponert. Først så likte jeg den, så likte jeg den ikke. Og der har jeg holdt meg siden.

Den gir et bra resultat, men jeg er ikke særlig fan av den store kosten. Den gir greit med volum og klumper ikke, men kort tid etter påføring ser jeg dessverre ut som en vaskebjørn :( Den er riktignok ikke vannfast, men jeg har flere mascaraer på badet som ikke er vannfaste, men som heller ikke smitter av. Det er slitsomt å hele tiden måtte fiske frem speilet for å tørke av mascara på øyelokket og under øynene.

De gangene jeg påførte flere lag, bare for å teste den, så klumpet den dessverre. Det er vanskelig å få til krøll på øyenvippene med den, jeg endte som oftest opp med øyenvipper som bare stod rett ut - selv de gangene jeg brukte vippetang til å krølle vippene mine, så klarte den ikke å holde på krøllene.

Det er lett som en lek å vaske den av, man trenger ikke å gni for å få den vekk. Den har en veldig 'våt' konsistens, så man trenger ikke nødvendigvis å være en kløne for å tilgrise seg med denne. Pluss for en sterkt pigmentert farge.

Jeg kommer nok ikke til å kjøpe denne mer, med mindre den kommer i en vannfast versjon. Ikke en mascara som dekker mine behov.
FORDOMMER


Samfunnet vårt har alltid bestått og består fortsatt av ulike mennesker. Ikke bare ser vi forskjellige ut, men vi har også ulik tankegang og kommer fra forskjellige steder. I et slikt miljø er det derfor veldig lett at det oppstår fordommer. Personlig syns jeg at det til tider er altfor mange som dømmer andre altfor enkelt - det virker nesten som om enkelte allerede har gjort seg opp en mening om hva de skal mene om andre, lenge før de har møtt dem!

Det kan omhandle alt fra klesstilen til en person, til hudfarge, utseende eller bakgrunnen til vedkommende. Det er viktig å ha i bakhodet at utseende og hudfarge er faktorer som vi ikke har kontroll over. Ingen vet hvordan noen er, før de har blitt kjent med dem - selv ikke de som har stemplet seg selv som bedrevitere (dem finnes det dessverre altfor mange av).

Man er nødt til å godta at alle er forskjellige, med ulik tankegang. Inntrykket vi har av en person, kan lett smitte over på andre. Derfor er det viktig at man er forsiktig med hva man sier - det finnes tilfeller der dårlig rykte kan ødelegge. Det er ikke dermed sagt at det er slutten for personen som blir utsatt for slike rykter, men det er vanskelig å bygge seg opp igjen. For min del er slikt idioti bare positivt, for det gir meg bare en ekstra god grunn til å fortsette og bevise slike feiginger at de tar feil! Hvorfor skal man bry seg så mye om andre sitt liv? Det har som regel ikke den virkningen man er på jakt etter uansett..

Vi må akseptere andre for den de er, og ikke ha fordommer for mennesker vi aldri ha møtt. Det er jo ordentlig teit å ha sterke meninger om en man aldri ha møtt!? Det holder ikke å basere uttalelser på noe man tror - tro, det kan man gjøre i kirken. Jeg er overbevist om at enkelte finner det tilfredsstillende å snakke ufint om andre og bare lage kvalme. Slike mennesker orker ihvertfall ikke jeg å bruke energien min på. Du har INGEN rett til å dømme andre, uansett hva!!

Det viktigste for meg er det faktum at mine nærmeste vet hvem jeg er og hva jeg står for ♥ Jeg takker for den enedeløse støtten ♥ Jeg orker derfor ikke å bruke tiden min på å forsvare meg selv overfor folk jeg ikke har kjennskap til eller engang vet hvordan ser ut.. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg syns rett og slett synd på slike folk. De kan umulig ha det bra med seg selv! Stakkars mennesker.

Ellers så håper jeg at dere har hatt en fantastisk dag - for det har jeg ;) Siste hviledag imorgen, før det er full rulle igjen :D
DA VAR DET 2011, GITT!


1.1.2011, da er det over og ut for 2010! Håper alle hadde en fantastisk nyttårsfeiring. I had a blast ♥ Jeg hadde det så bra som jeg overhodet kunne ha det, med mine nærmeste samlet rundt meg :D Kvelden ble veldig vellykket.

Champagnen ble sprettet opp eksakt klokken 00.00 og utsikten tok pusten i fra oss alle - det var noe av det vakreste jeg har sett på lenge. Vi hadde hele byen foran oss, og det var helt utrolig å se på all fyrverkeriet som ble skutt opp. Det fyrverkeriet som staten sendte opp, stakk så absolutt av med gullmedaljen.

Legger ved noen random bilder nå - skal forsøke å legge ved noen flere senere ;) Må bare laste over alle til pc'en først ;) Det ble ikke så veldig mange bra bilder fra fyrverkeriet, da det var et stykke unna og kameraet ikke helt klarte å fange detaljene.

Med et glass champagne og stjerneskudd i hånden - i min kjæres favn, tok jeg et steg inn i 2011 ♥ Lykke. Jeg gleder meg til et opplevelsesrikt år med min elskede kjære, min enestående familie og mine fantastiske venner ♥ Jeg priser meg veldig heldig som er omringet med så mange gode mennesker!

God 2011, dere ♥ Måtte dette året bli et råbra år for oss alle :D
    Følg meg på bloglovin

Hei og velkommen til denne bloggen. Jeg er en 24 år gammel kvinne som bor i Oslo. På denne bloggen får dere et innblikk i min hverdag og mine interesser. Min kjære kusine, Nicole, skriver noen innlegg innimellom - nesten som en fast gjesteblogger :) Er det noe dere lurer på, så er det bare å ta kontakt! =)

Søk

Loading

Lenker

Blopp.no
hits