Hjem Om meg Kontakt Retningslinjer

Kategori: Sminke

Dagens look: Nøytral

18.09.2012 i Sminke 9 kommentarer


Hei alle sammen ♥ Håper alt er tipptopp :)

Tenkte jeg bare kjapt skulle titte innom for å gi dere en smakebit av dagens look. Det er noen dager siden sist. Ikke hver dag jeg rekker/husker å ta bilder.

Denne gangen har jeg kun brukt duoen fra Dr. Hauschka og kajal #06, som matcher denne duoen helt perfekt. En enkel og nøytral look, som kan brukes til daglig bruk.

En look jeg bruker veldig ofte, siden jeg synes den er så nøytral og fin til dagbruk. Dessuten er dette en av de raskeste lookene å legge. Det er unnagjort i en fei.

Håper dere får en super tirsdag.

Nå skal jeg prøve å få med meg hunden ut på luftetur i dette fine regnværet. Jeg har en utfordring i vente ;P Haha.
Dagens look: Romantic

13.09.2012 i Sminke 24 kommentarer


Hei alle godtfolk ♥ Tusen takk for tilbakemeldinger på forrige innlegg. Hyggelig at dere likte det.

Tenkte jeg bare kjapt skulle vise dere dagens look, før jeg må løpe avgårde til en hudpleietime. Stikk motsatt av gårsdagens litt dramatiske look. I dag gikk jeg for en mer feminin og romantisk look. Denne looken kunne jeg fint brukt i anledning romantisk aften eller Valentines Day ♥

Her har jeg ganske enkelt brukt en shimmerhvit farge over hele øyelokket, og fremhevet øyet litt ved å påføre en litt mørkere lillafarge i globalen. Utrolig enkel og rask look som er gjort på få minutter.

Nå må jeg løpe. Vi snakkes etter hudpleien ;D


Dagens look: Enkel Smokey Eyes

12.09.2012 i Sminke 27 kommentarer


Hei alle skjønne ♥

Siden jeg har fått mange forespørsler om å lage makeup videoer, tenkte jeg at jeg i første omgang skulle begynne med bilder. Kanskje jeg går over til videoer etterhvert også, hvem vet? ;)

Jeg vet det finnes altfor mange forskjellige måter å lage smokey eyes på. Personlig er jeg ikke så glad i denne looken, da jeg synes man har veldig lett for å ende opp som en vaskebjørn, dersom man ikke vet hva man driver med. Likevel er det enkelte ganger jeg ser jenter med smokey eyes, og nesten må stoppe opp og se en gang til, fordi det er så vakkert.

Uansett, i dag skal jeg vise dere min favoritt. En look med blanding av grå og sort. Med litt shimmer på toppen.

Av produkter har jeg her kun brukt denne paletten. Samt en øyenskyggebase fra MAC. Jeg påførte da altså et lagt med base over hele øyelokket. Deretter la jeg en sort farge (3'dje farge nederst fra venstre på bildet) i globalen i en "V" i ytre øyet. Blend forsiktig inn mot midten. Jeg brukte en blendekost fra Sigma til å blende godt ut.

Så brukte jeg grå farge med litt shimmer fra samme palett i midten av øyet og en shimmergul farge i øyekroken og under brynet, som en highlighter. I våtkanten brukte jeg kajal fra Dr. Hauschka, eyeliner og maskara. Og dermed sa jeg meg fornøyd med looken.Det er veldig viktig for meg at sminken går fort om morgenen, for tid er en mangelvare. Denne looken går kjapt, og jeg synes den fint kan brukes på dagtid så vel som på kveldstid.

Håper dette var nyttig.

Hvilken look liker du best?


NYE TESTPRODUKTER FRA ARTDECO

30.05.2011 i Sminke 0 kommentarer


Da er det en hel haug (bokstavelig talt) ArtDeco produkter som venter på å bli testet ;)Testingen er allerede påbegynt, og omtaler kommer selvsagt så fort jeg har et grunnlag for det.

Ellers så må jeg si at jeg er svært lykkelig over at jeg har en kort uke i vente (takket være Kristi himmelfartsdag), etter en fantastisk helg! :D Fridager hjelper veldig på da jeg endelig får litt tid til å få unnagjort ting som ligger og venter. Helgene vet jeg ikke helt hvor blir av - de bare flyr avgårde :O På toppen av det hele er det meldt fint vær fra onsdag. Lykke ♥

Ønsker alle dere hjerter en fantastisk uke ♥ Måtte solen skinne maks denne uken =)
MIN HVERDAGSSMINKE

10.03.2011 i Sminke 2 kommentarer


Noen ville ha video, mens andre ville ha et innlegg - men alle var enige om at et innlegg om min hverdagssminke hadde vært på sin plass ;) Jeg gir etter for presset, og lager like gjerne et innlegg om hvilke ansiktsprodukter jeg bruke til daglig :) Jeg fikk ærlig talt ikke tid til å lage en video, da hverdagen er en smule for travel og ting går i ett. Jeg skal forsøke å lage en video så fort jeg får litt pusterom.

Jeg har egentlig røpet alle mine hemmeligheter allerede, så ingen av disse produktene burde komme som et sjokk for noen. Jeg har den siste tiden hatt i overkant mange sminkefrie dager på grunn av OBAGI hudpleien som jeg holder på med, men med én gang jeg har sett litt forbedringer har jeg ikke tenkt meg to ganger om før jeg har kastet meg over mine favoritter og freshet meg selv litt opp :D Produkter som blir tatt i bruk er:

  • Glominerals Gloprotective Liquid Foundation Matte II, i fargen honey (trykk her for å lese mer).

  • Jane Iredale Liquid Mineral Foundation, i fargen warm sienna (trykk her for å lese mer).


Disse to fargene blandes sammen, da ingen av fargene passer min hudfarge for øyeblikket. Jane Iredale sin har en tendens til å gjøre meg blekere enn jeg er, og gloMinerals kjøpte jeg da jeg var solbrun. Å blande disse to er genialt, for gloMinerals sin er noe tørr og vanskelig å jobbe med. Så istedenfor å blande den med en fuktighetskrem, blander jeg den med Jane Iredale sin flytende mineralfoundation, og det funker fjell :D På denne måten får jeg en god dekkevne, samtidig som fargen matcher min hudtone 110 %.

  • Imperfeksjoner dekkes til med gloMinerals sin undereye concealer, i fargen golden (trykk her for å lese mer).
  • Skyggelegging og litt ekstra farge tilføres huden min med Too Faced Chocolate Soleil (trykk her for å lese mer).
  • Nars Orgasm Blush preger alltid mine eplekinn, og får dem virkelig til å poppe frem (trykk her for å lese mer).
  • Det hele settes og avsluttes med MAC fix+ for en ekstra fin glød (trykk her for å lese mer).


Noe hokus-pokus er det altså ikke, og som sagt har jeg allerede omtalt alle disse produktene i bloggen ♥ Dette er produkter som jeg bruker hver dag, både til hverdag og til fest. Til spesielle anledninger bruker jeg i tillegg en primer, før jeg legger på sminken, men primer er ikke noe huden min har behov for til daglig. Jeg bruker da Laura Mercier sin primer. Transparent pudder brukes bare i små mengder der jeg vet jeg har behov for det, som for eksempel i t-sonen, der jeg kan bli noe blank utover dagen. Bruker en fra Laura Mercier her også.

Da håper jeg at dere som lurte på dette fikk svar - det er bare å spørre dersom noe er uklart :)
SEW PSYCHED VS. HUNT ME DOWN

05.03.2011 i Sminke 4 kommentarer


Da er det på tide å vise dere hvor rå H&M er til å følge med på moten, og komme med moteriktige farger i en rekordfart. H&M sine neglelakker koster ikke i nærheten av så mye som Essie koster i butikkene, og de er fortsatt billigere enn Essie kjøpt over nett. Kvaliteten til H&M sine lakker er også mer enn godkjent - kan absolutt måle seg med lakker fra andre dyre merker.

Man ser knapt nok forskjell på disse to fargene. Essie sine farger har en tendens til å være utsolgt - jeg har derimot aldri opplevd å møte på en utsolgt hylle på H&M de gangene jeg har vært på jakt etter en spesifikk farge. Nå skal det også sies at jeg er innom og titter litt ofte, men det kommer bare av at jeg synes de har så mange herlige farger. Begge disse fargene er storfavoritter hjemme hos meg ♥

Ikke bare sparer man en god del penger, men en kan også få tak i ønsket farge når fargen brenner som mest på motefronten. Det er så kjipt å møte på utsolgte farger gang på gang, og før man vet ordet av det er den delvis gått av moten og først da er fargen mulig å få tak i :( Nedtur! Jeg sier ikke at man ikke kan bruke en farge som har gått av moten, men det er jo litt stas å få fatt i ønsket farge til ønsket tid.

Kort sagt så er H&M raskt ute med å produsere farger som er ønsket av samfunnet, og neglelakkene er av veldig god kvalitet. Jeg er blitt helt avhengig, og jeg klarer nærmest ikke å vente til nye farger slippes ut :D

Omtale av lakkene til Essie finnes her, og H&M finnes her.
FINN RIKTIG ØYENSKYGGEFARGE TIL DINE ØYNE

04.03.2011 i Sminke 4 kommentarer


Når man skal velge øyenskyggefarger, er det viktig å velge farger som komplimenterer øynene på en best mulig måte. Å velge den riktige fargen på øyenskyggen, kan gjøre store forandringer for øynene dine.

Det er ikke bestandig lett å vite hvilke farger som passer de forskjellige øyenfargene. Hudtone og øyenfarge er faktorer som spiller inn når du skal velge en farge. Lys hud ser gjerne best ut med lyse farger, og omvendt. For å hjelpe dere litt på veien, tenkte jeg å komme med noen tips til hvilke farger som passer de ulike øyenfargene :) Nøkkelordet er å utnytte dine naturlige farger til fordel for deg.

Det er viktig å ta i bruk kontrastfarger. Dersom du har eksperimentert litt, har du muligens lagt merke til at noen farger har en spesiell effekt på øyenfargen din. Slike farger kalles den komplementære fargen til øyenfargen din, altså farger som er i den motsatte fargen av øynene dine.BRUNE ØYNE
Vi med brune øyne er velsignet ;) Vi slipper unna med å bruke alle farger, siden brunt har litt av alle primærfargene i seg. Likevel har jeg ofte opplevd at lillatoner, turkis, grønt, gull, mørk blå og metalliske farger fremhever øynene mine aller best. Slike farger tilfører øynene det lille ekstra, og du får et glimt i øyet.

Er du litt av den vågale typen, kan du også prøve deg på å farge dine øyenbryn lyse. Da fremhever du dine brune øyne ekstra mye ;) Denne looken står best til sotet sminke.


GRØNNE ØYNE
Rødt er kontrastfargen til grønt. Derfor bør du velge farger med mye rødt i. Fargen får virkelig øynene dine til å poppe frem. Eksempler på slike farger er: burgunder, kobber, varme brunfarger (gjerne med gullnyanser), aprikos og lilla.

Vil du virkelig være festens midtpunkt, kan du samt tilføre en rødfarge på dine lepper for å fremheve dine øyne enda mer :D


BLÅ ØYNE
Oransje er kontrastfargen til blått. Gå derfor for øyenskygger som inneholder oransje toner i seg, som for eksempel: lyse ferskenfarger, varme brun/kobberfarger, gyldne nyanser, bronse, gull, champagne og aprikos.

Dersom du vil gå for en dramatisk look, bør du la hudtone og lepper være nøytrale, mens du soter øynene med bruntoner eller nyanser av sort.


GRÅ ØYNE
Her kan du bruke de samme fargene som for blå øyne, men i motsetning til blå øyne, kan du her velge litt kaldere nyanser. Farger som plomme, rosatoner og lille står fint til grå øyne.

Vil du heller kjøre en litt mer nøytral stil, passer nøytrale farger av de kalde brune nyansene fint til grå øyne, mens metalliske farger er fint til fest.

Husk til slutt på at det ikke finnes noen regler for bruk av øyenskyggefarger - det gjelder bare å finne den riktige nyansen for deg. Våg å eksperimentere med farger, så ser du fort hva som kler dine øyenfarger best :D

Lykke til ♥
MAC KOSTER - MUST-HAVES

24.02.2011 i Sminke 10 kommentarer


Jeg fikk et spørsmål fra en leser som gjerne ville vite hvilken MAC koster jeg mener en bør ha :)

Sminkeredskaper er oversett og undervurdert av mange kvinner verden over. Gode makeupredskaper er minst like viktig som makeupen i seg selv. Å investere i noen nødvendige redskaper, kan utgjøre forskjellen på ditt utseende. De riktige redskapene gjør påføringen enklere og mer presis, noe som gir et profesjonelt og feilfritt resultat.

Det finnes ulike varianter av sminkekoster. Noen er laget av ekte dyrehår, som for eksempel geit, ponni eller ekorn - andre er syntetiske. Børster av ekte dyrehår sies å være bedre enn de syntetiske fordi de skal vare lengre, være mykere på huden og lettere å blende med, og de er også som oftest langt dyrere i pris. Jeg har begge deler og er ikke helt enig i at de nødvendigvis er bedre. Mine syntetiske koster gjør en minst like god jobb som de ekte. Jeg reagerte faktisk på en kost jeg hadde som var av geitehår - jeg trodde en god stund at det var sminken min jeg reagerte på. Mitt sminkeliv ble så mye enklere etter at jeg oppdaget disse herlige sminkekostene.

Under har jeg listet opp de kostene jeg mener det er lurt å eie. Jeg har delt opp kostene etter bruksområde.


ANSIKT:

MAC 109 - small contour brush: En kanon kost. Jeg bruker den til så meget, og denne kosten er blant mine beste investeringer. Rågod til å legge konturer i ansiktet med. Resultatet er ikke annet enn presis og fantastisk. Den har en flat topp og er ganske liten - noe som bidrar til å gi en kontrollert påføring :) Jeg bruker den også flittig til å duse/blende ut overganger (husk bare å rense den mellom hver bruk).

Denne kosten bruker jeg også til påføring av flytende foundation. Den er langt bedre enn en foundationkost. Mange synes at denne trekker til seg mye av produktet - jeg synes ikke den gjør det. Den er rett og slett super ♥ Jeg bruker den også til å legge transparent pudder, da jeg kan påføre pudder akkurat der jeg ønsker, og på de områder jeg vet jeg kommer til å bli blank, uten å "smøre" resten av sminken utover. Jeg synes ikke det er noe vits å påføre transparent pudder i hele ansiktet, dersom man ikke har behov for det.

Den kan også brukes til å legge highlighter og blush. Jeg synes ikke den er noe særlig bra til å legge blush med, men til å legge highlighter funker den hav og strand. Dette var forøvrig den første kosten jeg kjøpte fra MAC, og jeg er strålende fornøyd med det valget. Absolutt en kost alle og enhver bør eier.


MAC 168 - Large Angled Contour Brush: Min favoritt kost til påføring av blush. Den har en rund og vinklet topp, og er medium stor.

Noen synes denne funker til skyggelegging - jeg synes ikke det. Jeg synes den blir litt for stor til det formålet. Jeg bruker den kun til å legge blush, da jeg synes den gir et flott resultat.


MAC 182 - Buffer Brush: En veldig god kabuki kost som passer perfekt til påføring av mineralfoundation. Den har en myk og tett bust som gir en kjapp påføring. Resultatet blir ikke annet en flawless.


MAC 187 - Duo Fibre Brush: Flott kost til påføring av solpudder. Jeg bruker separate koster til blush og solpudder. Denne gir et perfekt resultat hver gang. En storfavoritt som jeg bruker hver eneste dag. Den har en myk topp, som ikke er fullt så tettpakket. Den kjennes som silke mot huden - luftig og god.

Duo Fibre kosten kan også brukes til å legge foundation, dersom du ønsker en mer "air-brushed" resultat. Funker fjell - denne kosten er ren perfeksjon ♥


MAC 190 - Foundation Brush: Er du fan av å bruke slike koster når du skal påføre flytende/kremet/mousse foundation, er 190 en super kost. Personlig liker jeg resultatet jeg får når jeg bruker 109 kosten mye bedre, men dette avhenger av smak og behag. Den har en myk og god topp, og er veldig god å bruke på områder som er litt vanskelig å slippe til.

Jeg var stor tilhenger av denne for en tid tilbake - nå merker jeg mer og mer at den blir mindre og mindre brukt. Jeg bruker den dog til å komme til kroker som er vanskelig å komme til med andre type koster, som f.eks. rundt nesevingene, øyekroken osv.


ØYNER:

MAC 209 - Eye Liner Brush: Elsk ♥ Jeg synes ærlig talt at påføring av geleyeliner var et rent mareritt før. Denne kosten har reddet meg fra det helvete :D

Toppen er tynn og presis, noe som gjør det veldig lett å kontrollere tykkelsen av eyelineren på øyelokket. Det er også veldig enkelt å få en rett og fin linje med denne kosten.


MAC 217 - Blending Brush: En genial kost som kan brukes til meget. Blending går som en lek og øyenskyggen ser profesjonell og presis ut.

Denne kan også brukes til å legge en tettpakket øyenskygge over hel øyelokket med, for de dagene du vil holde øyesminken enkel, men samtidig fin.


MAC 219 - Pencil Brush: En fin, myk og tynn kost som passer ypperlig til å påføre farger i globallinjen med. Med denne kosten kan du hele tiden kontrollere påføringen. Den er også veldig god å bruke dersom du skal duse ut harde/skarpe eyeliner liner.


MAC 224 - Tapered Blending Brush: Beste ♥ Uten tvil en kost jeg bruker til veldig mye, hver eneste dag! En fluffy, luftig og myk kost, som ikke har så mye motstand.

Passer utmerket til blendig og til å "sette" concealeren under øynene med (med et pudderprodukt). De dagene jeg vil ha en svært diskré og lett highlighting, pleier jeg å benytte meg av denne kosten. På den måten highlighter jeg nøyaktig det området jeg vil, uten at det merkes :D


MAC 239 - Eye Shader Brush: Myk, behagelig og tettpakket øyenskyggekost, med flat topp. Passer utmerket til å "pakke" øyenskygger over hele øyelokket.


Sørg for å rengjøre kostene dine minst en gang i uken. Det finnes utallige produkter ute på markedet til dette formålet. Du kan enten desinfisere dem (jeg bruker MAC sin brush cleanser) eller vaske dem med en mild shampoo (jeg bruker en fra ID - omtale kommer). Dersom du tar riktig vare på dine koster, vil de vare lengre.

Dersom du vil ha noen koster som er veldig gode, men som ikke koster flesk, er Sigma sine koster et alternativ som er meget verdt å ta en titt på. Skal du handle fra Ebay, bør du handle fra en selger du har god erfaring med, da det er mange falske MAC koster som selges :(

Håper dette var behjelpelig :)
SWATCH: MAC PAINTERLY PAINT POT

03.02.2011 i Sminke 8 kommentarer


Søte Maria ønsket seg en swatch av denne øyenskyggebasen fra MAC. Jeg har allerede skrevet en omtale her, så da passer det igrunn perfekt med et swatch-innlegg :)

Denne finnes i flere farger, så jeg tror at alle kan finne en farge som matcher sin hudtone. Painterly er svakt rosa, men jeg har verken hatt problemer med å bruke denne som base eller alene. Jeg synes den smelter ganske godt inn i huden min. Jeg har dog planer om å prøve en som er mer gultonet nesten gang ;)

Uten tvil blant en av verdens beste øyenskyggebaser ♥
VÅR/SOMMER NYHETER 2011 FRA DR. HAUSCHKA SKIN CARE

31.01.2011 i Sminke 0 kommentarer


Lavender Dreams er nye produkter fra Dr. Hauschka skin care som skal minne om en bukett blomster fra Provence. Denne kolleksjonen er en limited edition som vil være tilgjengelig i butikkene fra midten av februar.

Fargene i denne kolleksjonen bære preg av friske og lyse farger, og målet er å fremheve den unike skjønnheten i hver enkelt av oss.I tillegg til å få frem den naturlige skjønnheten hos enhver kvinne, lover også Dr. Hauschka å ta vare på huden med nyttige ekstrakter fra medisinske planter og naturlige ingredienser fra rundbelg og høy kvalitets jojoba, argan og mandel oljer. De nye 2011 vår/sommer produktene harmoniserer og støtter den sunne utstrålingen fra huden.

Dr. Hauschka hudpleie produkter og Dr.Hauschka kosmetikk er tilgjengelig i helsekost butikker, assorterte kjøpesenter, parfymerier, butikker spesialisert på naturlig kosmetikk, Dr. Hauschka hudpleiere og utvalgte apotek.

Jeg gleder meg enromt til å teste ut produktene :D Omtaler og swatch kommer fortløpende i løpet av den kommende uken :)
TOO FACED LIP INJECTION - RESULTAT

22.01.2011 i Sminke 16 kommentarer


Jeg lovet her å skrive en fullstendig omtale om denne, men det glemte jeg helt :P Nå legger jeg riktig ut et før og etter bilde, så kommer det en fullstendig omtale av den i løpet av helgen ;)

Den eneste lip injectionen jeg har prøvd blant mange som har gitt meg synlige resultater.
Etter

Begge de to nederste bildene er etter-bilder. Den under til venstre er tatt umiddelbart etter påføring, og da ser dere at leppene mine nærmest ser ut som andelepper (de ser hovne ut) :O Se bort ifra sårene jeg har på leppene (jeg klarer ikke å la være å plukke på tørre partier :S). Bildet nederst til høyre er tatt ca. 15 etter påføring. Dere ser kanskje at leppene mine virker fyldigere enn utgangspunktet?! Det er ikke så lett å "fange" effekten med kamera, men den har altså en effekt :)

Håper dere som ville se effekten av dette produktet, føler dere fikk noe ut av disse bildene :)
NYE PRODUKTER :D:D:D

17.01.2011 i Sminke 6 kommentarer


Jeg har verdens beste mor!! ♥ Hun har nemlig kjøpt mange nye produkter til meg, da hun nylig var ute og fartet :D Noen av produktene er produkter jeg lenge har jaktet på, men som er umulige å få tak i Oslo :( Det utrolige er at hun har kjøpt disse produktene uten at jeg har bedt om de (altså på eget initiativ) - og hun har ikke bommet på en eneste en :O Min mor har definitivt overnaturlige evner, hun leser mine tanker - seriously!! ;);) Jeg gleder meg til å teste de ut :D Det blir mange omtaler fremover ;)

Produktene er som følger:
MAC Fix+ Lavender (utsolgt i Oslo) ;(
MAC prep+prime (gammel favoritt)
L'Occitane hand cream (min favoritt håndkrem)
MAC lipstick i fargen creme d'nude (umulig å få tak i Oslo!!)
MAC lipstick i fargen myth (også umulig å få tak i Oslo)
MAC eye shadow i fargen shroom
MAC tinted lip conditioner spf 15 i fargen petting pink
Kiko nail lacquer i fargen 288
Kiko nail lacquer i fargen 214
MAC lipgloss i fargen pink poodle og wonderstrack

Et par av produktene er selvsagt gamle favoritter, mens mange er forhåpentligvis nye favoritter :D:D Gleder meg :):)

Håper alle har hatt en fin ukestart ♥MAC WONDER WOMAN 2011

14.01.2011 i Sminke 1 kommentar


MAC lar seg ofte inspirere av Disney figurer - denne gangen er det Wonder Woman, en kvinnelig heltinne som skal redde verden fra slemme skurker, som står i fokus. Og som visepresidenten for MAC, James Gager, hevder: "Wonder Woman is empowered to do the most magical, wonderful things to save the day.". Jeg gleder meg :D Kolleksjonen har lanseringsdato medio mars i Norge.

Her er en sniktitt på noen av produktene vi kan vente oss:

Kilde: MAC cosmetics

Samlingen omfatter produkter av alle typer til å gjøre våre lepper, kinn og øyne enda mer fremtredende. Temaet bak kolleksjonen vekker sikkert mange gode og gamle minner hos mange av oss =)

Det er jo som regel flere meter lange køer hos MAC når slike herligheter som dette lanseres - så det gjelder å være veldig tidlig ute dersom man vil ha fatt i noen av disse produktene ;) Det er også mulig å ringe og bestille, dersom man ikke vil stå i kø. Så da gjenstår det bare å vente i spenning..
4 MAC PRODUKTER DU FINT KAN SKIPPE!

13.01.2011 i Sminke 4 kommentarer


MAC er uten tvil en av mine favoritt merker innenfor sminke. De har noen helt fantastiske og enestående produkter, men det er dessverre ikke slik at alle produkter med logoen MAC trykket på, er bra! Min erfaring med MAC er at man lett kan skippe 4 av deres produkter, rett og slett fordi de ikke duger.1. MAC FOUNDATIONS
Meget mulig noen sitter og river seg selv i håret og forbanner meg nå fordi jeg skriver dette, men den bitre sannheten er faktisk den at MAC sine foundations gir urenheter og tetter porene til mange av oss. Dersom du er en av de få som slipper unna med å bruke de uten å få urenheter, er det eneste jeg har å si til deg: LUCKY BASTARD! :)

Det er virkelig synd, for jeg har enda ikke kommet over et annet sminkemerke med et like bredt fargeutvalg som MAC. Dessuten dekker de veldig bra og resultatet er ikke annet enn stunning. Dersom du virkelig ikke finner en farge som passer din hudtone andre steder og er totalt avhengig av MAC, sørg for å ha en perfekt hudpleie. Selv med en tilnærmet perfekt hudpleie, fikk jeg likevel urenheter. Den sitter tross alt på huden store deler av dagen.. En gang i blant går greit, men ikke til hverdagsbruk.


2. MAC HUDPLEIESERIE
Det er bare å innse det: MAC er god på sminke, men når det kommer til hudpleie er den blæh. MAC er jo tross alt kjent for å være en makeup line og ikke en skincare line. Jeg skriver ikke dette for å fornærme MAC, men de har virkelig ikke peiling på hudpleie. Det er ikke til å ignorere at de aller fleste får urenheter av MAC sin hudpleie. Igjen, det finnes unntak.

Strobe cream som jeg nylig skrev omtale av, sies også å kunne brukes som primer eller moisturizer - dersom du bruker dette produkter i hele ansiktet og klager over at du sliter med uren hud - slutt å bruke den hver dag!! En gang i blant (ved spesielle anledning f.eks.) funker den helt fint, men til hverdagsbruk anbefales den ikke. Den burde ikke anbefales som noe annet enn highlighter.


3. PREP + PRIME EYE
Ååh, dere skulle bare vært der og sett hvordan MAC selgeren skrøt denne opp til himmels. Jeg som normalt ikke lar meg "lure" så enkelt, hadde lett falt for overtalelsesevnen til denne selgeren, dersom jeg ikke hadde dratt dit for å kjøpe dette produktet i første omgang! Nok svada, dette er altså MAC sin øyenskyggebase - og den er elendig! Den skal holde øyenskyggen på plass gjennom hele dagen, samt jevne ut fargen på øyelokket - den gjør ingen av delene! Har du "oily lids" vil ikke dette produktet bidra med noe hjelp på problemet ditt. Hold dere mye heller til paint pot, den gjør underverk.


4. MAC MASCARAS
De to mest omtalte mascaraene som sies å være blant de "beste" er Plush Lash og Mascara X - jeg likte ingen av disse, og da undres jeg over hvor elendig de andre er. Begge disse mascaraene smitter av, har ikke særlig god holderbarhet og drysser. Det er ikke kriterier jeg legger til grunn når jeg velger mascara! Disse mascaraene har alle sine fans, men det er ikke annet enn fakta at de ikke duger noe særlig dersom man er ute etter en ordentlig god mascara.


Alle har sine svake punkter - jeg vil si at disse produktene er MAC's svake punkter. Sett borti ifra det, så er MAC fantastisk ♥
11 BRUDESMINKE TIPS

11.01.2011 i Sminke 6 kommentarer


Vi skriver snart februar og "bryllupssesongen" begynner å nærme seg. Enhver brud vil se ut på sitt beste på bryllupsdagen - derfor tenkte jeg å komme med noen tips til hvordan å oppnå en glødende brude look.1. BRUK PRIMER
Det første spørsmålet jeg ville stilt meg selv som brud ville vært: "Kommer sminken til å holde seg på plass hele dagen?". For mange er dette en av de viktigste dagene i livet, derfor er det viktig å se bra og fresh ut gjennom hele dagen. Med en god primer som underlag og en god øyenskyggeprimer, vil både ansiktssminken og øyesminken holde seg på plass hele dagen. Jeg foretrekker Laura Mercier sin primer til ansiktet og MAC sin øyenskyggeprimer til øynene.


2. BRUK VANNFAST MASCARA
En slik stor dag som dette kan fort bli veldig følelsesladet - likevel er det viktig at det ikke synes på sminken din, dersom du tar deg til tårer :) Man har som regel nok med å holde styr på 1 million andre ting. Vannfast mascara er absolutt en must og burde ikke undervurderes. Jeg har ingen anbefalinger å komme med for øyeblikket, da min favoritt per dags dato er fra Estée Lauder (de tester på dyr!).


3. BRUK EN TRANSPARENT PUDDER FOR Å "SETTE" FOUNDATION
Er det en ting du virkelig ikke vil ende opp som, er å skinne som solen på den store dagen. Hold huden matt og la heller personligheten og utstrålingen din stå for all skinning ;) Ikke bare gir en transparent pudder et porselenaktig utseende, men en slik pudder er også til stor hjelp når det kommer til å holde huden matt. Kamera er ekspert på å fange opp slikt, derfor er det viktig å starte med transparent pudder og ha blottepapir tilgjengelig til senere bruk. Laura Mercier sin er mitt førstevalg når det kommer til transparent pudder!


4. UNNGÅ PRODUKTER SOM INNEHOLDER SPF
Det er vel den eneste dagen du ikke bør bruke produkter med SPF. Grunnen til det er at produkter som inneholder solfaktor gjerne også inneholder zinc oxide som kan gi uheldige bilder. Det utgjør ingen forskjell med det blotte øyet, men på bilder gir det ikke særlig bra resultat. Jeg foretrekker mineralfoundation, min favoritt er fra Everyday Minerals.


5. UNNGÅ Å AVVIKE ALTFOR MYE FRA DIN VANLIGE LOOK
Dette er ikke dagen for å teste ut nye looks eller eksperimentere med farger. Det er viktig at slikt testes ut på forhånd! Bruk farger som du bruker til vanlig og som du føler deg komfortabel med. Du skal tross alt se ut som deg selv, bare en litt freshere utgave.


6. FALSKE VIPPER BØR VURDERES
For bryllup, er punktvipper å foretrekke. Med slike vipper er det enkelt å ha resultatet under kontroll hele veien. Du kan sette på punktvipper alt fra hvilket resultat du ønsker - ønsker du en fyldig og dramatisk look setter du på mange, ønsker du å holde det naturlig kan du bare sette på noen få der du føler at det trengs. Min favoritt er punktvipper fra MAC.


7. VOKSING/HÅRFJERNING SKJER I FORKANT
Alt av hårfjerning må skje i forkant. Skal du vokse ansiktet bør dette gjøres minst 2 dager i forkant (gjerne 3!), da huden må få lov til å roe seg ned og komme seg fullstendig til selve dagen. Rødheter kan være vanskelige å skjule og en vet aldri hvordan man blir seendes ut etter en voksbehandling. Planlegging er nøkkelordet her.


8. IKKE OVERDRIV MED SHIMMER/GLITTER
Det er veldig fint med diskré highlight på kinnben, øyenbrynsben, neseryggen og amorbuen over leppen, men for mye shimmer og glitter kan rett og slett ødelegge bildene. Dessuten ser det heller ikke bra ut i lyset. Husk på at det er bruden som står i fokus gjennom hele dagen - det vil si at du til enhver tid blir sett på. Shimmer inneholder små partikler som reflekterer og dette fanger kamera opp veldig enkelt. Den enkleste måten å få en vellykket look på bryllupsdagen, er å prøve ut looken flere ganger før selveste dagen. Ta gjerne flere bilder av deg selv i forskjellige vinkler, så har du kontroll på hvordan du kommer til å se ut på dagen din :D Min favoritt highlighter er fra MAC.


9. HA BLOTTEPAPIR I UMIDDELBAR NÆRHET
Du har en lang kveld med stor aktivitet foran deg. Det skal godt gjøres å ikke bli litt shiny, derfor er det godt å ha blottepapir, slik at du kan eliminere uønsket glans med én gang det er i ferd med å oppstå.


10. FUKTSPRAY
For å ikke ende opp med en pudrete look (dersom du bruker mineralfoundation eller annet foundation i pudderform) er det viktig med en spray som gir en polert look og som "setter" foundationen. Min favoritt er MAC sin Fix+. Den tilfører fukt og frisker opp huden, samtidig som den bidrar til å gi en fin glød og jevne ut ujevnheter.


11. UNNGÅ LIPGLOSS NÅR SLØRET HENGER FORAN ANSIKTET DITT
I den perioden du har planer om å ha sløret hengende foran ansiktet, er det viktig å ikke påføre lipgloss da lipglosser har en tendes til å klistre seg fast i alt. Det tiltrekker seg stoffet som en magnet, og du ikke vil ikke gå rundt med en slør tilsølt med lipgloss resten av kvelden. Hold deg heller til en leppestift som ikke smitter av. Dette er også en ting du må passe på å teste ut før den store dagen. Min favoritt er nok en gang fra Estée Lauder, derfor har jeg ingen anbefalinger å komme med foreløpig..
RESULTATBILDE - CLARINS COLOR QUENCH LIP BALM

04.01.2011 i Sminke 14 kommentarer


Da er det klart for to resultatbilder med Clarins sin color quench lip balm i fargene 15 og 17. Perfekte farger ♥Jeg fikk et spørsmål om hvor de er å få tak i og hvor mye de koster. Prisen varierer litt, avhengig av hvor man handler fra. På Esthetique koster de 165,- per stykk. Noen av fargene er også å fa tak i på strawberrynet til 127,- per stykk. Det er ikke mange kroner å spare - jeg pleier som oftest å kjøpe de fra Esthetique, da de har et bedre utvalg av farger der

Ønsker alle sammen en fin kveld videre ♥
GLO MINERALS UNDER EYE CONCEALER - RESULTAT

03.12.2010 i Sminke 6 kommentarer


Flere av dere ønsket et før og etter bilde, slik at dere kunne se resultatet av Glo minerals sin concealer. Trykk her for å lese min omtale av den.Den ser mye lysere ut på bildet enn den gjør i virkeligheten, men det tror jeg kommer av flashen på kameraet. Jeg er ikke særlig dreven på dette :P Uansett, det er ikke det som er meningen. Meningen er jo at dere skal se hvor bra den dekker, og det syns jeg kommer bra frem på bildet ;) Jeg pleier som regel å påføre foundation etter at jeg har påført concealer, på den måten smelter concealeren bedre med huden min. Her har jeg kun concealer på meg. Dekkevnen kan fint bygges opp ved å legge flere lag.

Der fikk dere også et etterlengtet bilde av meg - ja, ihvertfall en del av meg :) Det er jo en start :D

Ønsker alle dere nydelige mennesker en riktig god helg ;)MASSIV GIVE-AWAY! ;)

19.11.2010 i Sminke 3 kommentarer


Det er helg, og det feires med give-away ♥ Dette er produkter som jeg ikke har bruk for, derfor så tenkte jeg at det er mye bedre at jeg gir det bort til dere fremfor å kaste det ;) En blanding av helt nye produkter, og produkter som er blitt brukt et fåtalls ganger.

Førstemann til mølla prinsippet gjelder. Dere må sende meg en mail (det finner dere under lenken 'kontakt') med hva dere ønsker dere og kontaktinformasjon slik at jeg får sendt varen(e) til dere. Jeg skal forsøke, så langt det lar seg gjøre, å fordele produktene likt :)
OVERSIKT:
Vichy - daily exfoliating cleansing gel (mer enn 2/3 igjen)
Fudge - salt spray (mye omtalt saltvannsspray, brukt kun èn gang, se bildet - ga ingen effekt på mitt hår)
La Roche-Posay - Effaclar purifying foaming gel (litt under 2/3 igjen)
Dermalogica - skin resurfacing cleanser (helt ny - prøve)
Dermalogica - Skin refining masque (helt ny - prøve)
Everyday minerals - finishing dust, finishing powder (helt ny, uåpnet)
Everyday minerals - Kaolin powder, sunlight (helt ny, uåpnet)
Everyday minerals - Light tan, intensive base (kun åpnet, ikke brukt)
Everyday minerals - Blush, come what may (helt ny, uåpnet)
Everyday minerals - Light Olive, original glo base (helt ny, uåpnet)
Everyday minerals - Blush, Sand Cherry (kun åpnet, ikke brukt)
Everyday minerals - Olive Medium, matte base (lite brukt)
Everyday minerals - Sunlight finishing dust, finishing powder (kun åpnet, ikke brukt)
Everyday minerals - Golden medium, semi matte base (helt ny, uåpnet)
Mineralissima - Foundation 3.2 (brukt 1 gang)

Om noen ønsker å skrive en omtale av noen av disse produktene for meg, blir jeg kjempe glad :D:D


Lykke til ♥ Spør dersom dere lurer på noe :)
VIL HA! EYEKO FAT BALM

16.11.2010 i Sminke 1 kommentar


Jeg har så lyst på denne! I fargen frosting. Jeg har lest noen veldig positive omtaler av den og jeg liker fargen den gir. Må jo finne en erstatning for min tidligere favoritt, Benefit Benetint Pocketpal siden Benefit tester på dyr (trykk her for å lese mer). Denne kan både brukes til kinn og på lepper, men jeg vil i hovedsak ha den for leppene :D

Men først må jeg finne ut om de er dyrevennlige.. Mail sendes as we speak, jeg venter spent på svar ;D

Stay tuned! =)
ESTÉE LAUDER PURE COLOR EXTRAVAGANT HOLIDAY 2010 COLLECTION

09.11.2010 i Sminke 4 kommentarer


Estée Lauder har nå kommet med en ny kolleksjon som er til å forgude ♥

Det er selveste Tom Pecheux som står bak denne herlige kolleksjonen. Herr Pecheux, som er Estée Lauders kreative makeup-direktør, har hentet sin inspirasjon fra fantasi, luksus og feminisme. Dette samspiller nøyaktig med denne nye kolleksjonen, som består av farger som gull, sølv og kobber for øynene og rødlige farger for leppene. Alt kommer i luksuriøse 'gull'tuber- eller paletter. 

Fantastisk!

NB: Estée Lauder tester ikke på dyr! Info kommer senere ;)

 ANSIKTSPRIMER, HVA ER DET GODT FOR?

05.11.2010 i Sminke 4 kommentarer


Primer forbereder huden for makeup. De er tilgjengelig i forskjellige former og typer: væske, kremet, gel, olje-fri, duftfri og med SPF.


Fordelene med primer er blant annet:
- Skaper et beskyttende lag og får sminken til å sitte lengre.
- Jevner ut hudtonen
- Skaper en glatt overflate
- Absorberer oljen fra huden
- Reduserer rødhet til en viss grad
- Glatter ut rynker og fine linjer ved å 'fylle' disse inn
- Porer ser mindre ut
- Lettere å legge foundation
- Hindrer kosmetikk ifra å tett porene

Mens noen primere er vannbaserte, er de fleste av dem silikonbaserte. Dette fordi silikon beholder fuktigheten og skaper en glatt overflate. Her er de mest populære ingrediensene brukt i primere:
1. Dimethicone - syntetisk silikon som former en barriere på huden og forhindrer vanntap. Den kan føles tung på huden dersom den ikke er formulert skikkelig.
2. Cyclomethicone - et syntetisk silikon som er noe tørrere enn dimethicone. Den er noe lettere og fordamper hurtig.

Du påfører primer slik:
- Påfør fuktighetkremen din som vanlig og la den trekke litt inn
- Påfør deretter primer med kost, svamp eller fingre
- La den trekke inn litt og påfør så base

 HJELP! MIN FOUNDATION MATCHER IKKE HUDTONEN MIN!

02.11.2010 i Sminke 7 kommentarer


Har du noen gang kjøpt en foundation som enten er for mørk eller lys?

Det skjer meg stadig vekk. Jeg har tydeligvis en spesiell hudtone..!? Å finne en farge som passer min hudtone er derfor veldig vanskelig, så jeg ender som regel opp med å kjøpe en nyanse mørkere enn det jeg trenger. *Sukk*

Men du trenger ikke nødvendigvis å ha en sjelden hudtone for å bomme på foundation. Lyset i butikken kan også narre øyet. Derfor er det viktig å prøve foundation i dagslys, ellers så ender du som regel opp med feil farge. Nå som vinteren nærmer seg med stormskritt og den fine brunfargen fra sommeren gradvis forsvinner, er det også viktig å huske på å bytte foundation da den gamle mest sannsynlig ikke matcher din hudtone lengre.

Likevel ser jeg ingen grunn til å kaste/kvitte deg med din gamle foundation. Det finnes et par måter å utnytte din foundation på, selv om den er noe mørkere enn du trenger.


MIKS OG TIKS
Hvis du har en foundation som er en anelse for lys, kan du blande den med en litt mørkere foundation og omvendt. Dersom du har en foundation som er litt for mørk, kan du også blande den med litt fuktighetskrem. Da får du en slags tinted moisturizer. Det er veldig enkelt - tilsett litt og litt til ønsket farge er oppnådd.


PUDDER

Du kan kompensere med et lyst pudder dersom du har en foundation som er litt for mørk, og omvendt. Pudder hjelper også til med å jeven ut huden. De fleste av oss trenger uansett en finishing powder for å sette foundationen, så hvorfor ikke bruke pudderet til å tone ned fargen også..? :)


SKYGGELEGGING
Dersom du har en foundation som er altfor mørk, hvorfor ikke bruke den til skyggelegging? Skyggelegging med flytende produkter er faktisk lettere enn med presset og varer lenger. Påfør enkelt der du vil skyggelegge og blend skikkelig, slik at du ikke får noen synlige skiller.


SWAP IT
Hvis du virkelig ikke vil ha foundationen eller ikke syns den duger, kan du alltids bytte den med en venn eller en annen sminke-addict online. Det finnes mange skjønnhetsforum på nett, der man kan bytte produkter man ikke har bruk for, mot noe som en faktisk trenger. Men som jeg skrev over, kan en mørkere foundation vise seg å være meget nyttig, så tenk deg derfor nøye om før du kvitter deg med det.


Har du noen andre tips til hva man kan gjøre med en foundation som ikke passer?
HJELP! JEG HAR KJØPT FEIL CONCEALER!

02.11.2010 i Sminke 4 kommentarer


Har du noen gang opplevd å kjøpe en concealer som i ettertid har vist seg å være et totalt bomkjøp fordi fargen ikke passer eller at konsistensen ikke er slik som du hadde forestilt deg?


Det førstenevnte skjer alltid meg. Concealer skal helst være en nyanse lysere enn foundation, men ettersom jeg som oftest har vanskeligheter med å finne en farge som matcher hudtonen min perfekt når det kommer til foundation, er dermed jakten på den perfekte concealerfargen nærmest en umulighet. Men jeg gir ikke opp av den grunn!

De få gangene jeg faktisk finner en concealer som matcher min hudtone perfekt, svikter selvfølgelig konsistensen meg. Enten så er den for tørr eller for flytende. Ikke alle lever i et land hvor det er tillatt å levere tilbake kosmetikk eller rett og slett har ork til å dra tilbake for å bytte, så hva gjør man da? Neste gang du opplever noe slikt, kan det kanskje være lurt å prøve noen av disse triksene før du eventuelt kaster eller gir bort din concealer.


FEIL FARGE
Av og til er du sikker på at du har funnet din perfekte match i butikken, men når du kommer hjem oppdager du til

din store forskrekkelse at du ikke kunne tatt mer feil. Hva gjør du da? Vel, du kan forsøke å blande litt av concealeren med en foundation/concealer du har liggende for å få riktig farge.

Hvis ikke det funker er mitt beste råd å påføre concealere før du påfører foundation, isteden for å påføre den over (slik som de fleste normalt sett gjør). Dette er metoden jeg bruker hver gang jeg bommer på concealerfargen og det funker fjell! Dette kan du riktignok ikke gjøre de dagene du har behov for ekstra dekkevne, for du smører ut noe av concealeren ved denne metoden. Men du merker derimot ingen fargeforskjell. Genialt.


FEIL KONSISTENS
Noen concealere har en svært tykk konsistens, så det beste er å varme disse opp før bruk. Tillatt ganske enkelt en finger å hvile litt på overflaten først, så blir den raskt mykere. Dette vil gjøre påføringen enklere og du vil ikke få en kakete look.

Hvis du derimot har det motsatte problemet, at concealeren er for flytende, kan du enkelt løse problemet ved å blande en liten (!) menge loose powder med concealeren. Dette vil ikke bare hjelpe på konsistensen, men også gi en bedre dekkevne. Står du ovenfor en concealer med altfor tørr konsistens kan du blande den med litt fuktighetskrem eller foundation. Det hjelper!

Hva gjør du dersom du kjøper feil concealer..? -Del gjerne tips og erfaringer =)
4 TRIKS FOR Å FÅ ØYENSKYGGEN TIL Å SITTE BEDRE

31.10.2010 i Sminke 6 kommentarer


Jeg syns det er så irriterende når øyenskyggen legger seg i fine linjer på øyelokket, gjør ikke du? I hvert fall om du har veldig oily øyelokk, som meg. Man bruker gjerne litt tid på å legge en fin og gjennomtenkt øyenskygge og noen timer senere er det hele et stort søl. Dette skjer ofte fordi den oljen øyelokket produserer av seg selv blander seg med øyenskyggen og fører til at øyenskyggen 'sklir av'. Men det finnes heldigvis løsninger på problemet ;)PRIMER ER ET MUST
Øyenskyggebase er en av de beste oppfinnelsene of all times, eller i hvert fall i sminkeverden. Etter å ha forbannet meg over øyenskygger som ikke sitter lenge nok og ser helt forferdelig ut etter et par timer, oppdaget jeg dette lille vidunderproduktet og skaffet meg en. Og siden den gang, har jeg ikke levd en dag uten! En god øyenskyggebase er det eneste produktet som holder øyenskyggen min på plass gjennom hele dagen, og noe jeg syns alle og enhver bør eie. Jeg syns personlig at denne metoden fungerer best. Absolutt en god investering.


FOUNDATION/CONCEALER
Hvis du ikke vil bruker penger på en øyenskyggebase, kan du også komme unna med å bruke litt av en foundation/concealer du har liggende. For å være helt ærlig så har jeg prøvd denne metoden, og den funket overhodet ikke for meg. Men noen sverger til denne metoden, mulig de har noe tørrere øyelokk enn meg?!


PUDDER
For å få din foundation/concealer til å sitte bedre er det også mulig å pudre med litt transparent pudder over dette fordi pudderet absorberer oljen fra øyelokket. Denne metoden fungerte litt bedre for meg, men heller ikke dette holdt gjennom en hel dag.


KREMET ØYENSKYGGE, LEGG FLERE LAG
Denne metoden kan være noe tungvint for noen. Selv er jeg ikke så fan av kremet øyenskygge, men de få gangene jeg bruker det er metoden jeg tar i bruk dette: Jeg påfører først den kremete øyenskyggen, deretter påfører jeg en kompakt øyenskygge i samme farge over.


Ønsker alle sammen en riktig god søndag videre! :D

 NARS HOLIDAY 2010 COLLECTION

28.10.2010 i Sminke 0 kommentarer


Nars er uten tvil en av mine storfavoritter innen sminke. Nå har dette merket lansert en ny kolleksjon som er til å sikle over.


Kolleksjonen er en blanding av naturlige og fargerike nyanser. Det er blitt lagt vekt på intense øyne med den nye øyenskyggen, Eyeshadow Trio in Okinawa, bestående av sølv, dyp koboltblå og sort for en dyp og mørk look. Dersom dyp koboltblå ikke er din farge, kan du velge mellom Single Eyeshadow in Etrusque, en vakker gyllen antikkfarge eller Duo Eyeshadow in Melusine, kjennetegnet av farger som blek syrin og fiolett.

For leppene, har Nars kommet med to vakre leppestifter. Little Darling er en klassisk hudfarget leppestift som passer enhver anledning og Petite Monstre som har en unik bærfarget farge. Dersom du er en lipgloss jente, finnes det to alternativer for deg også. Bougainville, en glansfull farge som minner om granateple og Downtown, en metallisk lavendelfarget gloss.

Tilføy dine kinn litt farge med den nye blushen til Nars, blush in Sex Appeal, for et svakt ferskenfarget utseende. Og til slutt, ikke glem å polere dine negler med enten Pokerface, en helt fantastisk metallisk lillafarge eller Bad Influence, en brungrå herlighet.
MINERALMAKEUP

24.10.2010 i Sminke 0 kommentarer


Mineral makeup blir mer og mer populær for hver dag som går. Stadig flere merker dukker opp på markedet, men hva er egentlig mineral makeup? Og er det så veldig mye bedre enn vanlig sminke for huden?

HVA ER MINERAL MAKEUP?
Ganske enkelt, så er den laget av knuste naturlige mineralske pigmenter avledet fra jorden.


ER MINERAL MAKEUP VIRKELIG NATURLIG?
Siden den er laget av mineraler funnet i naturen, bli den ansett som naturlig. Den mest naturlige mineral makeupen inneholder ikke mineralske oljer, parfyme, alkohol eller andre kjemikalier som ofte er årsaken til irritert hud. Mineralene skal ligge på hudens overflate uten å tette porene og la huden puste.

INGREDIENSER
En ideell mineral makeup bør inneholde få ingredienser, slik at det er så naturlig som mulig. Det er også mindre sjanse for reaksjon da. Likevel er det noen ingredienser som skaper ubehag. En av de meste omtalte ingrediensene er bismuth oxichloride, som hos noen forårsaker utbrudd, kløe, rød/grå/gusten hud, og i aller verste fall cystic acne. Det sies også at mica kan gi utbrudd i form av akne.

SOLBESKYTTELSE
Mineral makeup inneholder titanium dioxide og zinc oxide, som i grunn beskytter veldig godt imot UVA og UVB stråler. Likevel er det viktig å huske på at dette er i pudderform og kan lett børstes av. Det finnes noen mineral makeup som inneholder solfaktor, og altfor mange uten. Det er derfor viktig å beskytte huden mot stråler fra solen med en solkrem under sminken.

DEKKEVNE
Mineral makeup har som regel en lett dekkevne, men man kan oppnå full dekkevne ved å legge flere lag. Det er også lurt å merke seg at det finnes forskjellige formular som gir en god dekkevne uten at det nødvendigvis er nødvendig med flere enn et lag.

APPLIKASJON
De fleste kommer i løs pudderform. Den beste måten å påføre mineralsminke på, er å bruke en kabuki kost eller en kost med tett bust. Bank ut litt av produktet i lokket, ?swirl? kosten og påfør i sirkelbevegelser. Det er lurt å påføre litt av gangen og bygge dekkevnen opp etter behov.


ER MINERAL MAKEUP BEDRE FOR HUDEN DIN?
Det kommer veldig an på fra person til person. For noen fungerer det utmerket, mens andre kan reagere på det i form av akne utbrudd og/eller irritasjon. Det er viktig å huske på at all mineral makeup ikke er det samme. Det er stor forskjell på ingredienser og formular som blir brukt fra produsent til produsent, derfor er det lurt å prøve og feile til du finner en som funker for deg! Med riktig formula for din hud, vil huden din elske deg.


Lykke til!

 

HVEM EIER HVA I SKJØNNHETSINDUSTRIEN?

24.10.2010 i Sminke 1 kommentar


Visste du for eksempel at L'Oreal eier the Body shop? Og at Estée Lauder eier ca. 29 merker, derav MAC? Skjønnhetsindustrien er dominert av få bedrifter/produsenter som eier mange av merkene. Det er store forskjeller blant merker eid av samme produsent, men det er også mulig å se noen likheter på for eksempel ingredienser som blir tatt i bruk. De aktive ingrediensene er som oftest det som går igjen, mens de inaktive ingrediensene er det som fraviker (det er disse som gir en annen lukt, farge, tekstur osv.). Så et godt tips fra meg til dere: neste gang du skal bruke masse penger på et produkt som er kjempe dyrt, sammenlign listen med ingredienser med et produkt som ikke er fullt så dyrt.. Du vil kanskje bli overrasket over det synet som møter deg..?!

Under har jeg listet opp en liste (merk: listen er ikke komplett) med en oversikt over hvem som eier hva.


BOOTS

Boots
Botanics
No 7
Soltan


COTY

Calvin Klein
Davidoff
Jill Sander
Lancaster
Rimmel London
Eier også mange parfymemerker, blant annet Sarah Jessica Parker, David and Victoria Beckham, Marc Jacobs, Jennifer Lopez, Cholé og Kylie Minogue.


REVLON

Almay
Revlon
Ultima 2


LVMH

La Brosse et Dupont
Make up for ever
Perfumes Loewe
Sephora
Acqua di Parma
Benefit
Dior
Fresh
Givenchy
Guerlain
Kenzo


UNILEVER

Axe
Dove
Lux
Ponds
Sunsilk
Vaseline


PROCTER AND GAMBLE

Aussie
Braun
Clairol
Covergirl
Gillette
Head and Shoulders
Herbal Essences
Infusium 23
Max Factor
Noxzema
Olay
Pantene
Eier blant annet parfymermerker som Boss, Hugo and Valentino


L'OREAL (Nestle er deleier):

Biotherm
Cacharel
Mizani
Ralph Lauren
Redken
Softsheen-Carson
Shu Uemura
SkinCeuticals
The Body Shop
Vichy Laboratoires
Victor & Rolf
Diesel
Garnier
Giorgio Armani
Helena Rubinstein
Innéov
Kérastase
Kiehl's
L'Oréal Paris
L'Oréal Professionnel
Lancôme
La Roche-Posay
Matrix
Maybelline New York


JOHNSON AND JOHNSON

Ambi skincare
Aveeno
Clean and Clear
Johnsons
Lubriderm
Neutrogena
Purpose
Piz Buin
RoC
Rogaine
Shower to shower
Vendome


ESTÉE LAUDER

Jo Malone
Kiton
Lab Series Skincare for men
La Mer
MAC
Michael Kors
Missoni
Mustang
Ojon
Origins
Prescriptives
Sean John Fragrances
Tom Ford Beauty
Tommy Hilfiger
American Beauty
Aramis
Aveda
Bobbi Brown
Bumble and Bumble
Clinique
Coach
Daisy Fuentes
Darphin
Donna Karan
Estée Lauder
Eyes by Design
Flirt!
Good Skin
Grassroots

Interessant, hva? :-)


 

    Følg meg på bloglovin

Hei og velkommen til denne bloggen. Jeg er en 24 år gammel kvinne som bor i Oslo. På denne bloggen får dere et innblikk i min hverdag og mine interesser. Min kjære kusine, Nicole, skriver noen innlegg innimellom - nesten som en fast gjesteblogger :) Er det noe dere lurer på, så er det bare å ta kontakt! =)

Søk

Loading

Lenker

Blopp.no
hits